maanantai 17. huhtikuuta 2017

6. Raskausviikko.Heipä hei ja ihanaa alkanutta viikkoa! Ja hyvää alkanutta uutta raskausviikko minulle. 5+0 & 12,5 % raskaudesta kulunut. Aikamoista, kun tässä jo ruhtinaallisen ajan on tiennyt raskaana olevan, hehe. Tarkoitus olisi hukuttaa blogi sekä teidät raskausjuttuihin koska nyt viimeisen kerran (ja tällä kertaa taidan ihan oikeasti tarkoittaa tätä...) aion ottaa kaiken ilon ja fiilistelyt irti odotuksesta. Tarkoituksena olisi ainakin joka maanantai kirjoitella hivenen raskausjuttuja kun vaihtuu uusi viikko! Aloitetaanpa siis.

Raskausviikko: 5+0 !

Vauva: On jo noin seesaminsiemenen kokoinen. Tällä viikolla sydän alkaa lyödä. Uskomatonta.

Oireet: Päällimäisenä väsymys. Eilen 11 tunnin yöunien ja 1,5 tunnin päiväunien jälkeen edelleen väsytti. Nyt väsyttää. Toisaalta edelleen huonosti nukkuvan taaperon äitinä ei tämä väsymys tunnu niin tappavalta. Vielä. Eiköhän se tästä sitten lisäänny. Ja turotus, kuten kuvasta voi huomata. Aamulla ei mitään masua. mutta jo parin tunnin päästä heräämisestä näytän kuten tuossa kuvassa. Rakas pieruhan se siellä...Ei vaan, jostain hormonin lisääntymisestä se kuulemma johtunee.

Mielihalut: Kaikki. Ruoka. Tänne. Eli nälkä. Juuri söin, taas nälkä. Yritän syödä vähän kerralla jottei pahoinvointi iske. Matildan odotusaikana heräsin usein keskellä yötä syömään, ihan oikeasti. Oli vaan niin kova nälkä ettei saanut unta ennen lasillista maitoa viinirypäleiden kera. Syöppö-öiden jälkeen aamupahoinvointi oli myös tipotiessään joten ei ollenkaan huono asia. Katsotaan miten tällä kertaa käy, sekä syömisen että pahoinvoinnin kanssa. Vielä ei ainakaan kovin pahasti okseta aamuisin.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Pelko ja jännitys. Toivon parin viikon menevän nopeasti jotta päästään varhaisultraan kurkkaamaan masun sisältöä. Onko siellä edes ketään!? Kolmas kerta toden sanoo, hyvällä vai pahalla? On myös ihan hullua, miten ennen plussaa kaikki oireet, vihlaisut ja nippailut olivat merkkejä raskaudesta. Kaksi sekuntia plussan jälkeen ne muuttuivat satavarmoiksi keskenmenon oireiksi. Ja auta armias jos on lähes oireeton päivä, sehän tarkoittaa ettei siellä edes ole ketään. Vaikka jotainhan siellä tapahtuu, siitä kertoo oireet ja aina vaan vahvempi viiva raskaustestissä. En minä muuten, mutta kun niitä nyt kaapissa oli...Hassua miten edellisillä kerroilla riitti tasan yksi testi todistamaan raskauden.


14 kommenttia

 1. Hirveän paljon onnea teille! <3 Ihania tällaiset vauvauutiset. Täällä ollaan raskausviikolla 10+0. :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea teille! Todella ihanaa päästä seuraamaan ihan alusta asti raskautta, ja myöhemmin näitä postauksia ja kommentteja on varmaankin mukava lukea. Olet hyvin rohkea ja asiallinen bloggaaja, kiitos siitä! ?

  VastaaPoista
 3. Mie taisin kans tän raskauden alussa tehdä kolmisen testiä :D muistaakseni esikoisesta tein vaan sen yhden, mutta sillon olin kyllä tosi epävarma, että onko siellä mitään elämää! Nyt taas on alusta asti ollu kauheen "varma" mieli jostain syystä. Jännää :)

  VastaaPoista
 4. Voi ota kaikki irti nyt tästä raskaudesta jos viimeiseksi jää,niin mäkin yritin tehdä:)
  Tuo alku turvotus on kyllä ihanaa!!niin ku olis jo paljon pidemmällä.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin jännää että oon ihan fiiliksissä teidän onnesta, vaikken teitä muuten kuin blogin perusteella tunnekaan! Ehkä syynä on se, että elämäntilanne on niin samanlainen.. Kaksi muksua täälläkin ja kolmannesta naperosta haaveillen. Eikä näin pitänyt minullakaan käydä :) vielä kun miehen saisi samalle linjalle :) onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
 6. Ohops, olipas jännää eksyä tähän blogiin ja huomata, että melko samoissa päivissä mennään! Taidan olla päivän edellä, itselläni 5+0 tuli täyteen sunnuntaina. Laitan blogisi seurantaan :)

  (Yritin jo aikaisemmin kommentoida mutta en tiedä tuliko mitään perille, jos nyt saatkin kaksi samaa kommenttia niin toisen voi toki poistaa ::D)

  VastaaPoista
 7. Ite tein eilen positiivisen testin ja neuvolan ajanvaraustädin mukaan ois tänään 5+4, eli samoilla ajoilla mennään! Alleviivaan täysin ton miten oireet muuttuu oitis keskenmenon merkeiksi, heh. Eka raskaus mulla kyseessä ja ultraan aika kuukauden päästä..:)

  VastaaPoista
 8. kiitos <3 onnea sinnekkin odotukseen!

  VastaaPoista
 9. kiitos<3 ja kiitos ihanasta kommentista ja kehuista <3

  VastaaPoista
 10. !! :D mullakin tavallaan niin vahva fiilis, mutta samalla niiin epäuskonen :D

  VastaaPoista
 11. täytyy ottaa <3 no niimpä, onneksi kai se kohta jo helpottaa :D

  VastaaPoista
 12. voi kiitos <3 ja ihanaa, tulen niin hyvälle tuulelle kun te fiilistelette mun kanssa siellä ruudun toisella puolen!! <3 kiitos siitä!

  VastaaPoista
 13. oi ihanaa, onnea sinnekkin odotukseen!! <3

  VastaaPoista
 14. ooo ihanaa, onnea ihan hirmuisesti!!! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.