lauantai 27. toukokuuta 2017

12. RaskausviikkoRaskausviikko: 11+0

Vauva: Muistuttaa jo pientä ihmistä. Silmät ovat kehittyneet mutta pysyvät vielä pitkään suljettuna. Sukupuoli on kehittynyt, mutta sitä ei vielä ultraäänessä erota.

Oireet: Kuuma. Jos tähän asti on jäädytty niin nyt hikoillaan. Erityisesti yöllä. Itkuherkkyys on lisääntynyt ja tänään tirautinkin kunnon itkut koska Viaplay sarja oli aivan liian surullinen, heh. Kuukautiskivun kaltaisia jomotuksia ja särkyjä on useasti päivässä kun kohtu kasvaa. Vessassa saa ravata aika usein. Närästys on nyt paremmin hallinnassa, kiitos Omeprazolin ja Samarinin.

Mielihalut: Perunamuusi, voi nam. Jääkahvi sekä hapan tattarileipä (gluteenittomien korvike ruisleivälle...) ovat maistuneet kuluneella viikolla aamupalaksi todella hyvin. Mitään isoja mielitekoja ei ole, joskus tekee jotain mieli mutta se menee ohi sitten kun sitä saa.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Siellä on vielä elämää! Kurvasin eilen työpäivän jälkeen Ozbabyn kautta hakemassa kotidopplerin rauhoittamaan mieltä ja tiedättekö, sieltä se jumputus löytyi melkein heti. Kyllä rauhoitti  mieltä. Nimittäin olen ehkä taas hivenen stressanut tätä raskautta. Alkuraskauden oireet ovat lähestulkoon kadonneet ja se on saanut minut miettimään että onkohan siellä kohdussa kaikki enää hyvin. Onneksi ne sydänäänet sieltä löytyi, vaikken siihen kyllä uskonut kun viimeksi löysin ne vasta +12 viikolla. Ultran mukaan kuitenkin vasta viikkoja 10+5 ja istukka sijaitsee tälläkin kertaa edessä, mikä yleensä vaikeuttaa sydänäänten kuuntelua. Muuten voin aika mainiosti, energiaakin tuntuu olevan jo paljon enemmän mitä viikko sitten.
Ihana olla raskaana, kaikesta stressistä huolimatta!8 kommenttia

 1. Miten sinulla onkin jo nuon ihana masu:)
  Itse oon rv 14+6 ja vieläkin vaan tuntuu oma masu sellaiselta röllykkämahalta mikä esikoisesta on jäänyt :'D Ihanaa odotusaikaa!<3

  VastaaPoista
 2. Jestas sulla on hyvänkokoinen maha. Mun tokassa raskaudessa ei ehtinyt kasvaa edes noi isoks kun syntyi ?

  VastaaPoista
 3. Toi maha on ihan valtava jo, nauti masusta ! <3

  VastaaPoista
 4. Hmm. Jos viikkoja on alle 12, kohtu on about appelsiinin vielä symfyysin alapuolella ja ei ole fyysisesti mitenkään mahdollista, että maha olisi tulllainen ?

  VastaaPoista
 5. Osa on vielä turvotusta kyllä! :)

  VastaaPoista
 6. :D mulle taas on kasvanu molemmilla aikaisemmilla kerroilla aivan jäääätävä pötsi :D

  VastaaPoista
 7. Onneksi aamuisin vielä hieman pienempi ;) turvotusta vielä jonkin verran ja kuva otettu iltapäivällä mutta kyllähän sieltä aamuisinkim jotain jo näkyy<3

  VastaaPoista
 8. Hassua, ja se kuitenkin on siinä. Olempas siis varmaan joku luonnonoikku ;) ei vaan, kannattaa kurkata aikaisempia tekstejä joisaa useasti totean kärsiväni vielä kovasta turvotuksesta. Viikko 9. Postauksesta löytyy kuva joka otettu aamulla klo 6 ilman turvotusta ;) ja turvotusta tai ei, siellä on vauva ja minä nautin vauvavatsastani tai siis "vauvavatsastani" koska jos menee kuten ennen niin parin viikon päästä turvotus hälvenee ja sitä ei enää ole niin masaiivisena ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.