maanantai 1. toukokuuta 2017

8. Raskausviikko !

Ihanaa uutta kuukautta, uutta viikkoa

ja uutta raskausviikkoa! 

Raskausviikko: 7+0

Vauva: On pienen pavun kokoinen, noin yhden senttimetrin. Suu ja sieraimet ovat jo alkaneet muodostua.

Oireet: Huonovointisuus aaltoittain. Ei koko ajan siis, erityisesti nälkäisenä sekä heti ruoan jälkeen. Ja unien jälkeen. Vapun pitkien vapaiden aikana olen hyödyntänyt tyttöjen päiväuniajat ja kerännyt itsekkin minuutteja unimittariin ja joka kerta herättyäni olo on ollut todella huono. Turvotus on ehkä ihan hitusen pienempi, enää ei ole niin ilmapallo olo mitä tähän asti. Tai sitten siihen on vain tottunut. Ala vatsa ja selkä nippailee. Sekä särkee rankan päivän jälkeen ja joskus päivän aikanakin. Istuminen tai lepääminen lopettaa säryn. Tai oikeastaan suremisen, sitä se ehkä enemmänkin on. Väsymys on myös kuluneella viikolla ollut aika lamaannuttavaa, mutta näyttäisi jo hitusen helpottaneen.

Mielihalut: Kaikki ja ei mitään. Joskus huonon olon iskiessä tekee ihan hirveästi mieli mehua mutta muuten himoitsen jotain tiettyä ruokaa niin kauan kunnes sitä saan. Syömisen jälkeen yleensä ajatuskin siitä saa oksennuksen kurkkuun. Olen myös juonut aika paljon piimää sekä punaistamaitoa joita en ikinä juo.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Huomenna se vihdoin on. Nimittäin varhaisultra. Katsotaan miten ensi yönä nukutaan. Kyllä muuten jännittää ja pelottaa tätä odottajaa. On niin kaameaa ajatella että huomenna joko surraan tai iloitaan. Kaikki tämä (pelokas) onnellinen odotus voi muuttua sekunnissa murheeksi. Huomenna se sitten selviää, vaikka kieltämättä olen parikin kertaa meinannut peruuttaa koko ajan ja työntää pään sinne puskaan. En minä tahdo tietää. Vaikka todellakin tahdon! Muuten raskaus tuntuu nykyään välillä jopa unohtuvan. Vaikka se on koko ajan takaraivossa, niin ei kuitenkaan täytä päätä ihan kaksneljäseiska. Ehkä tähän taas alkaa pikkuhiljaa tottumaan. Ja toivottavasti huomisen jälkeen pikkuhiljaa saan uskallusta luottaa siihen, että ehkä kaikki meneekin ihan hyvin.

Toivon että huomisen jälkeen voin jo vähän uskaltaa nauttia tästä odotuksesta. 


12 kommenttia

 1. Ilman normaalisti kehittyvää raskautta maha ei varmasti kasvaisi tuolla tavalla. Ja jos mahan kasvu on nyt suurempaa kuin edellisissä raskauksissa, teitähän saattaa odottaa tuplaonni!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä ultraan! Itselläni kolmannen raskauden rakenneultra huomenna. Jänskättää kyllä! <3

  VastaaPoista
 3. Onnea ultraan! Sulla on ainakin runsaasti oireita, eiköhän kaikki mene hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. Siis onko vatsasi jo tuon kokoinen tai onko kuva vanha?

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä ultraan ☺️

  VastaaPoista
 6. Postaus päivänä otettu kuva eli kyllä on :D kärsin aivan jäätävästä turvotuksesta alkuraskaudessa aina!

  VastaaPoista
 7. Oih, toivottavasti kaikki oli sielläkin hyvin!<3

  VastaaPoista
 8. <3 kiitos rohkaisevasta kommentista!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.