sunnuntai 7. toukokuuta 2017

9. Raskausviikko!Raskausviikko: 8+1 (Ultran ja minun ovulaatiotuntemusten mukaan 7+6 mutta mennään nyt tästä lähin neuvolan lasketun mukaan joka määrää esimerkiksi äitiysloman alkamispäivän)

Vauva: On noin mansikan kokoinen. Aivot kehittyvät hurjaa vauhtia. Alkiolla on kaksi paria munuaisia; yhdestä parista kehittyy joko kivekset tai munasarjat. Mitenköhän meillä mahtaa tällä kertaa olla? Tällä viikolla kehittyy paljon sisäelimiä. Jotkut väittävät että juuri tällä viikolla on suurin keskenmenon riski juurikin noiden suurten sisäelinten kehityksen takia.

Oireet: Uskallanko jo hurrata että pahoinvointi näyttää hieman helpottaneen kun kaksi suht koht hyvää päivää on jo takana? Toisaalta, voi johtua ihan tästä viikonlopusta ja siitä että olen saanut levätä aina tarpeen tullen. Ja tosiaan torstaina ensimmäisen kerran halasin oikeasti sitä posliini pönttöä. Repäisykivut ovat lisäntyneet hurjasti: yskiessä, aivastaessa, yöllä kylkeä kääntäessä. Ei järin mukavaa, mutta täysin harmitonta. Edelleen olen koko ajan aika väsynyt mutta ehkä ihan hitusen vähemmän mitä viikko sitten. Ehkä, tai sitten olen vain mennyt tarpeeksi ajoissa nukkumaan. Kasvojen iho on ottanut osumaa hormoneista ja sainkin posket täyteen hormoninäppylöitä. Onneksi jo parempaan päin, mutten siltikään taida hetkeen kulkea julkisest ilman meikkiä.

Mielihalut: Mandariinit. Oi että. Ja lisäsinpiä töissä yksi päivä kanakastikkeen päälle sinappia, menee kyllä aivan täysin raskauden piikkiin. Suolaista ruokaa tekee mieli etenkin hieman huonovointisena. Haaveilen mädistä ja sushista mutta ne odottakoon sinne joulun jälkeen. Valitettavasti.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Pelko alkaa väistymään taka-alalle kun sain varhaisultrassa nähdä kaiken olevan ok. Vaikkei se tae olekkaan että kaikki menisi hyvin. Mutta nyt osaan jo nauttia tästä mahasta ja ehkä jopa hivenen suunnitella tulevaisuutta. Lähinnä talokuumeen ja uusien vaunujen osalta. Uskalsin jo viime viikolla jättää repusta pois kuukupin, ehkä oikeasti ne menkat ja vuoto jääkin tulematta. Vatsa rupeaa olemaan aamusta asti jo aika näkyvissä, töissä lapset ovat kyselleet onko vatsassani vauva. Eräs poika kysyi olenko syönyt sen!? Ihania lapsukaisia. Pitääkin muuten tehdä postaus meidän tyttöjen raktioista vauvauutiseen, olivat aika hauskoja. Mutta kaiken kaikkiaan alan todellakin jo nauttimaan tästä raskaudesta. Varsinkin kun tuntuu että tämä alkuraskauden kankeus alkaa väistymään!13 kommenttia

 1. Vitsi miten kiva lukee näitä viikottain. Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa! Itse kärsin siitä 1-2kk alkuraskauden aikana ja nyt meillä kotona on pian 8kk täyttävä Leo poika :)

  VastaaPoista
 3. Jenni S. | big mamas home7. toukokuuta 2017 klo 20.34

  Ihanaa luettavaa. Meillä taidettiin eilen siirtyä raskausviikolle neljätoist. Ehkä. Olen ihan pihalla, nyt kun neuvolasta ja molemmista ultrista on tullut ihan eri aikoja. Pitää ensi neuvolassa kysyä, että miten ne raskausviikot menee. Eräs tuttava kysyi multa laskettua päivää ja taisin vastata; "Öö... Joskus marraskuussa." Neuvolassa se taisi olla 12 päivä...
  Mulla on viimein alkuraskauden tappoväsymys helpottanut ja olo alkaa olla inhimillinen. Itse himoitsen ruisleipää ja perjantaina käytiin nt-ultrassa kurkkaamassa tulokasta.

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että se pahoinvointi loppui :) Sieltä se maha alkaa kasvamaan, ihanaaa <3 oma maha näyttää jo melko suurelta, rv 19 nyt elellään.. :)

  VastaaPoista
 5. Oon pari kertaa törmännyt hiljattain blogiisi ja pitää varmaan alkaa ihan seuraamaan oon näköjään sua päivän edellä rv :D tänään 8+4 ja toista odotellaan :)

  VastaaPoista
 6. Oon seuraillut pariin otteeseen kirjoituksiasi ja voin niin samaistua samaan. Täällä ennestään kaksi lasta 5v ja 3v. Ja itelle tulee kohta rv10 ja ultraa odotellessa. Pahoinvointi on järkyttävää, päänsäryt ja väsymys. Olo on kutakuinkin vetämätön ja rankka näiden uhmaa laskematta. Välillä mietin että mitenkäs tästä selviää.. mutta valoa kohta sitten kun oireetkin edes vähän helpottais ni jos uskaltais sitten rentoutua ja iloita tästä odotuksesta.
  Tsemppiä itelleski ❤

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla että tykkäät, kiitos! :) ja kiitos tsempeistä!

  VastaaPoista
 8. Meillä myös ultra neuvola olivat erimieltä lasketusta mutta sanoin että eipä siinä, ei se vauva silloin kuitenkaan synny :D tsemppiä raskauteen!<3

  VastaaPoista
 9. Oi sä olet jo noin pitkällä, ihanaa! Teillä on sitten ihan kohta rakenneultra, jännittävää!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, onnea paljon!!<3 kiva jos jäät lueskelemaan!

  VastaaPoista
 11. Kiitos tsempeistä<3 ja kovasti tsempppiä myös sinne, kuulostaa rankalta!<3

  VastaaPoista
 12. Kiitos ja samoin ??

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.