keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Minä selvisin. Jälleen.Tänään minulta kysyttiin töissä miten jakselen ja voin. Vastasin että ihan hyvin, väsyneesti mutta kolmatta päivää ilman pahoinvointia. Vastatessani tajusin että kyllä, aivan oikeasti. Jo kolmatta päivää! Minä uskallan jo ääneen sen sanoa: Minä selvisin. Taas kerran.

Uskallan uskoa että se pahin on ainakin ohi. Tänään join töissä ensimmäisen kupillisen kahvia pitkiin aikoihin ihan hyvällä ruokahalulla. Se on varma merkki siitä, että pahoinvointi alkaa olemaan historiaa.

Viime viikot olivat raskaita. Kaksi pientä lasta yöheräilyineen, työ päiväkodissa ja alkuraskauden pahoinvointi imivät oikeasti aika hyvin meikäläisestä mehut. Oli päiviä kun olisin voinut nukahtaa pystyyn. Pahoinvoinnin väistyessä mieli on ollut virkeämpi. Kun on fyysisesti hyvä olla niin sen kyllä tuntee myös henkisesti.

Väsymys on läsnä edelleen mutta pienemmissä määrin. Jaksoin eilen työpäivän jälkeen touhuta niin hyvin kotitöitä että alavatsan ja -selän jomottelu vasta herätti minut hidastamaan tahtia. Kroppa kaipasi lepoa, mieli ei.

Iltaisin uni tulee helposti ennen yhdeksää. Tulisi aikaisemminkin jos vain lapset siihen mahdollisuuden antaisivat. Mutta iltaväsymys tässä tilassa on enemmän kuin inhimillistä. Joutuihan Jumalakin lepäämään seitsemännen päivän. Ja minähän olen vain pieni ihminen.


15 kommenttia

 1. Turvotusta se vielä vasta on ;) niin kovasti kun sitä oikeaa vauvamasua alussa joutuukin odottamaan. Ja lopussa se jo inhottaa ja kyllästyttää :D mutta tuo iltaväsymys oli hermoja raastavaa kahden pienen kanssa. Jaksamista ja hyviä vointeja! <3

  VastaaPoista
 2. Siis wau mikä vatsa jo! ?

  VastaaPoista
 3. Onneksi pahoinvointi on helpottamaan päin! :) Kyllä se olotila on niiiin karsea :/

  Esikoisen odotuksessa se nyt vielä jotenkin meni, kun päivät istui töissä ja illat koomasi kotona sohvalla. Kuopusta odottaessa piti selvitä ensin työpäivästä + "toisesta työpäivästä" kotona. Yleensä yrjöilinkin vasta iltaisin esikoisen nukahdettua. Siihen asti yritin vain selviytyä päivästä. Hyi. Ei ole ikävä :D

  VastaaPoista
 4. Tietävätkö lapset jo vauvasta?

  VastaaPoista
 5. Niin ihana vauvamasun alku♡♡
  Tuo on kyllä ihan parasta kun pahoinvointi loppuu,saa ruveta nauttimaan ihan eri tyyliin raskaudesta!

  VastaaPoista
 6. Turvotustahan tuo tosiaan vasta on. Ei vauvamaha vielä pitkään aikaan. Mutta tsemppiä, toivottavasti kaikki menee hyvin. Ei varmasti oo helppoa kahden pienen kanssa kokea raskauspahoinvointia. Onneksi meni noin pian ohi!

  VastaaPoista
 7. No sitähän se suurimmaksi osaksi on vaikkei kyllä kokonaan, onneksi tuntui vähän jo helpottmaan päin! Ja niin totta, kovin sitä odottaa ja nopeasti siihen kyllästyy :DDD ja kiitos!

  VastaaPoista
 8. Tää on iltakuva, aamulla ei näy kuin ihan pieni kumpu vasta :p

  VastaaPoista
 9. Mulla taasen kävi niim että kun ekalla kerralla olisi saanut levätä niin pahoinvointia ei tietenkään ollut, kuten nyt ja edellisellä kerralla :D

  VastaaPoista
 10. Älä muuta sano<3 ja kiitos!

  VastaaPoista
 11. Suurimmaksi osaksi mutta ei kokonaan :) me kaikki olemme erilaisia ja minulla on aina todella aikaisin pullahtanut pieni kumpu esiin. Raskausviikko 9. Postauksen kuvat ovat esimerkiksi otettu aamulla jolloin turvotus on vielä aika olematonta :) ja niimpä, onneksi ei montaa viikkoa kestänyt! :)

  VastaaPoista
 12. Voi kun helpottaisikin pahoinvointi jo kohta (nyt rv 7+1), mutta pahoin pelkään, että käy kuten esikoisen kanssa ja kestää pahoivointi sen kaksi ekaa kolmannesta. Ja tää jäätävä väsymys vielä tähän päälle :( Kiva, että sulla helpottaa jo!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.