tiistai 16. toukokuuta 2017

Sinun sotkusi voi olla toisen seikkailu.Maanantai ilta. Viikkosiivoukset alkavat olemaan pulkassa ja sohvan kutsuhuuto kaikuu korvissa rankan työpäivän jäljiltä. Vielä viimeiset pyykit kuivumaan, sitten haetaan tytöt lastenhuoneesta iltapalalle. Astuessamme lastenhuoneeseen ei näky hivele silmiä. Juuri siivottu huone on kolmessa minuutissa saatu aikamoiseen kaaokseen. Petivaatteet, pehmolelut ja vaatteet ovat isossa kasassa aukinaisen vaatekaapin edessä. Näyttää siinä kylpyhuoneen mattokin olevan. Ja juuri kun me vanhemmat rankan työpäivän jälkeen olimme saaneet kaikki paikat siistiksi! Tässäkö kiitos? Harmistuneena hivenen liian tiukkaan sävyyn kuuluu ärjäisy; mitä ihmettä te tytöt olette tehneet!?

Tytöt juoksevat sänkyyn istumaan ja isompi sanoo alahuuli väpättäen; Muttakun minä yritin kiivetä sitä seinää pitkin jotta saisin henkarin tälle mekolle.

Hetken aikaa kesti ennenkuin tajusin. Se kaaos, minun silmiini kamala tavaravuori oli lapsille tikapuut jotta he tavottaisivat jotain haluamaansa. Purskahdin nauruun, pyysin ärhentelyä anteeksi ja totesin että jos ensi kerralla pyydätte apua tai otatte tuolin.

Kyllä lapset ovat viisaita. He osaavat nauttia juuri siitä oikeasta asiasta; elämästä. He eivät välitä leluista tai sukista lattialla, jokainen tavara on merkki hauskanpidosta ja elämästä. Mitä niillä villakoirilla aina niin väliä, jos on hyvät leikit kesken? Huomaan itse syyllistyväni pakko suorittamiseen liian usein työpäivän jälkeen. Kun olisi aika istua alas leikkimään ja nauttimaan perheeni seurasta, en pysty jättämään täyttä pyykkikoria tai tiskipöytää huomiotta. Koti jossa on lapsia, on useimmiten vähän kaaoksessa. Ja se on ihan okei. Kaaos kertoo eletystä elämästä ja loistavista leikeistä. Kaaos kertoo ettei talossamme ole kuultu liikaa odota äiti tekee tämän ihan nopeasti ensin -lausetta. Pieni kaaos elämässä tekee hyvää itse kullekkin.

Lapset sen jos ketkä tietävät. Tulimme eräänä päivänä päiväkoti- ja työpäivän jälkeen kotiin ja heti oven avattuamme vastassa oli kaadetut lelukorit ja pari aamukiireessä lattialle eksynyttä vaatetta. Huokaisin ääneen miten ärsyttävää tulla kotiin kun on tälläinen kaaos. Elvira katsoi minua silmät loistaen ja sanoi:

Ihana kaaos. Ihanaa kun on kaikki lelut heti valmiina!

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.