sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

13. Raskausviikko !Raskausviikko: 12+1

Vauva: Kaikki luut, hermot, ja elimet ovat suurimmaksi osaksi kehittyneet. Sen vuoksi keskenmenon riski pienee huomattavasti, jopa 65 prosenttia. Kasvoissa on jo silmät, nenä ja suu. Vauva harjoittelee hengittämistä liikuttamalla rintakehäänsä.

Oireet: Suurin osa oireista ovat kadonneet. Kohtu nipistelee ja jomottelee, mutta pahoinvointi ja väsymys ovat oikeastaan kokonaan poissa. Alkuraskauden turvotus on melkein kokonaan poissa, enää ihan pientä turvotusta on havaittavissa. Yhtenä uutena ja vallan kamalana oireena huomasin edellispäivänä jalassa pari uutta suonikohjua. Vanhat ovat vielä komeasti tallella Matildan odotusajalta. Ne vanhatkin ovat alkaneet pullottaa pahemmin, joten eipä auta muuta kuin lähteä tukisukkaostoksille.

Mielihalut: En muista että kuluneella viikolla olisi erityisesti mikään maistunut erikoisemmin. Johtuu ehkä tästä flunssasta, mutta ruoka on maistunut vähän huonosti. Varsinkaan liha ei oikein maistu. Se ei meinaa upota muuta kuin jauhelihan muodossa.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: 12 viikkoa tuli täyteen, upeaa! Se on jollain tapaa aina ollut se ensimmäinen etappi plussan jälkeen jota olen odottanut. Torstaina olisi sitten edessä ultra, jännittää! Dopplerin ansiosta tiedän että kyllä siellä hengissä ollaan. mutta onko kaikki muuten hyvin? Toivotaan parasta! Nyt kun oireet ovat vähentyneet, en muista raskautta ihan 24/7. Mikä on kyllä mukavaa, päivät kuluvat huomattavasti nopeammin! Hullua ajatella että 1/3 raskaudesta on jo lusittu. 195 päivää laskettuun ! 

3 kommenttia

  1. Kiva lueskella sun blogia, kun itse en tajua edes olevani raskaana, vaikka olenkin viikon sua edellä. Ei oikeastaan mitään oireita eikä päällepäin vielä näy, kai sitä pysyy mukana ku kattoo jotain toista. :)

    VastaaPoista
  2. oi ihanaa ,onnea odotukseen ! :) ja kiva kun lueskelet <3

    VastaaPoista
  3. Kiva seurata sun blogia itellä laskettu aika 17.12 eli meillä taitaa päivä olla eroa, mulla kanssa to eka ultra ?

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.