torstai 15. kesäkuuta 2017

Joskus äidin kupissa pitäisi olla kahvin sijasta kossua.Tiedättekö ne päivät kun tuntuu ettei lapset tee muuta kuin tappele? Keskenään tai sinun kanssasi, aivan sama. Mutta koko ajan joku vänkää vastaan tai itkee. Meillä nämä päivät tuntuvat sijoittuvan aina Tinon iltavuoropäiviin, jolloin olemme tyttöenergialla keskenämme koko päivän. En tiedä mihin, mutta johonkin synnytyslaitoksen ja uhmaiän välille olen kadottanut auktoriteettini ja uskottavuuteni vanhempana. Ainakin uhmaikäisten lasteni silmissä.

Tänään taas oli hetki, kun meinasi usko tähän touhuun loppua. Toinen pisti uhmaraivarien tuoksinnassa minua vahingossa haarukalla käteen, toisen perunat lensivät kaaressa lattialle samalla kun koko lapsi itse. Ja kaikki tämä vain siksi, kun uusissa perunoissa oli kuoret jäljellä. Ruoka, jota meidän perheessä ei taida tänä kesänä enää näkyä.

Kun vihdoin saimme tarpeeksi huudettua, raivottua ja sovittua pääsimme ulos. Istahdin rättiväsyneenä ja kärttyisenä puiston penkille ja mietin, miksei uudessa takeaway kahvimukissani ollutkaan sitä kossua vaan jo jäähtynyttä kahvia. Edes pieni tilkka,joskus me äidit todella tarvitsisimme sitä.

Naapurit tulivat lastensa kanssa pihalle ja olimmekin siellä iltapalaan saakka. Lapset leikkivät kiltisti lähes koko ajan, ja kahvikin alkoi maistumaan jo ihan hyvältä ilman sitä kossu tilkkaa. Yläkertaan nukkumaan kavutessamme Elvira totesi: äiti olipa ulkona ihanaa. Mutta nyt minun jalkani ovat ihan poikki.

Taitaa turnausväsymys ja kesäloman tarve olla ihan meillä kaikilla. Tj 5 työpäivää ja yksi viikonloppu. Sitten me ollaan niin lomalla!

Nyt odotan että lastenhuone hiljenee ja sitten palkitsen itseni herkuilla ja Netflixillä. Minä selvisin tästä päivästä. Huomenna lupaan uhkailla, kiristää ja lahjoa lapsiani vähän vähemmän kuin tänään.

6 kommenttia

 1. Ai että miten tykkään sun tavasta kirjoittaa! Oot Laura ihana! Tuttuja tunteita!

  VastaaPoista
 2. Pystyin samaistumaan, vaikka oma mukula on vasta vauva. Siitä huolimatta mäkin olisin tänään sitä kossutilkkaa kaivannut :D ihanasti kirjoitit!

  VastaaPoista
 3. Veit sanat suustani ja kuvailit meidän arkeamme! Pahimmat raivarit niin iltoina kun neiti joutunut olemaan pitkän päiväkotipäivän mun työvuorojen vuoksi ja isi 24h putkeen töissä. Huudetaan välillä kilpaa neidin kanssa ja on jo varmaan tottunut mun pimahduksiin. Aina halitaan ja sovitaan, jutellaan asiat halki neiti 3v. äkäpussin kanssa. Meillä rakastetaan ja riidellään räiskyvästi (tietysti turvallisissa ja järkevissä rajoissa riidat vaikka välillä onkin oikea tähtiensota meneillään). :D välillä huono mutsi olo, mutta tyttö kehittynyt hyvin ja ikätasoaan lähes vuoden edellä, onnellinen, iloinen ja tyytyväinen jota kaikki muistavat mulle hokea morkkis hetkinä, joten kaipa jotain teen oikeinkin, vaikka välillä olenkin vajonnut juurikin kuorimattomien pottu sotien vuoksi uhmaikäisen tasolle! :D

  VastaaPoista
 4. Voi kiitoa ihana hanna!!!<3

  VastaaPoista
 5. Ihanaa etten ole aiinut ;) kiitos!<3

  VastaaPoista
 6. Hihi, ihanaa etten ole ainut ;) mun mielestä riitely ja sopiminen on todella tärkeitä taitoja joita on hyvä nähdö ja opetella siellä turvallisessa kodiassa. Turvallisissa rajoissa, kuten sanoit!! :

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.