tiistai 27. kesäkuuta 2017

Köyhällä ei ole varaa kirppistellä.

Kyllä minä mieleni pahoitin kun pitkästä aikaa kävin eilen kirpputorilla. Second hand, käytettyä tavaraa, toisen vanhaa. Aivan menettänyt merkityksensä koko touhu.

Kun minä kirppisten koluamisen aloitin vuosia sitten, oli hinnoissa vielä jotain järkeä. Eurolla, parilla teki hyviä löytöjä tosi usein. Vaatteet olivat useimmiten hyvässä kunnosssa ja kohtuu hintaisia. Alle kahdella kympillä sai muovikassillisen "uusia" vaatteita itselleen. Vaan toista se on nykypäivänä.

En tiedä olenko vain pihi ja olenko ainoa jonka mielestä on kohtuutonta maksaa henkkamaukan käytetyistä farkuista yli 10 euroa. Tuntuu idioottimaiselta maksaa henkkamaukan lasten käytetystä kesämekosta neljä euroa, kun uusi maksaa kaupassa pari senttiä alle vitosen. Vaatteiden hintalaatu suhde on jotain aivan järkyttävää; nuhjuisia, nukkaisia vaatteita myydään samalla hinnalla kuin kaupan alennusmyynneissä. Merkkivaatteista (erityisesti lasten...) puhumattakaan. Ihan sama onko polvessa reikä tai värit lähteneet pesussa, mutta jos pesulapussa lukee miikkari tai minirodini on hinnat alkaen 10 euroa. Eihän se ole tyhmä joka pyytää, mutta kyllä minä mieleni pahoitin kun taas kerran lähdin tyhjin käsin kotiin kirpputorilta.

Toisaalta, ei voi väittää myyjiä pelkästään raha-ahneiksi. Jonkun verran saa myydä, jotta saat edes viikon hyllyvuokran maksettua. Nekin on nykyään aika kohtuuttomia eikö? 29 euroa ja vielä viiden prosentin osinko myynnistä parilla tunnetulla kirpputorilla täällä Turun seudulla. Pakko pyytää enemmän kuin senttejä, jos meinaa saada edes omansa takaisin. Vaivanpalkasta puhumattakaan, hyllyjä kun saa ihan päivittäin käydä järjestelemässä.

Vein tänään meidän vanhoja vaatteita kirpputorille myyntiin taas pitkästä aikaa. Tulot ajattelin käyttää vauvanvaatteisiin ja -tarvikkeisiin rakenneultran jälkeen. Yritin hinnoitella alhaiset hinnat, jotta pääsen vaatteista eroon, mutta saisin kuitenkin edes hyllypaikan maksettua. Yritin miettiä jokaisen vaatteen kohdalla mitä itse olisin niistä valmis maksamaan, mutta katsotaan kuinka käy. Tällä kertaa nimittäin valitsin eri kirpputorin mitä yleensä, halvimman hyllyvuokran mitä löysin eikä ollenkaan osinkoa myyntivoitoistani. Kaikki tuotteet ovat 0,5-5 euron välillä. Yksi juhlamekko ja ulkohaalari taisi olla 10 euron paikkeilla, mutta molemmat kuin uusia joten nekin ihan kohtuuhintaisia. Sen kalliimpia tuotteita en livekirpparille lähtisi edes myymään, sen verran näinä vuosina olen touhusta oppinut, että sieltä lähtee tavaroita myös helposti kävelemään ilman maksua.
Eipä sieltä kirpparilta enää kovin halvalla ulos selviä. Oli sitten ostaja tai myyjä.

Oletteko te huomanneet samaa?

Vai olenko minä vain tullut vanhetessani niin kovin pihiksi...


49 kommenttia

 1. Olen huomannut. Itse vein halvalla myyntiin ja tavaraa menikin, mutta käteen jäi hurjat 3€. Tuskastuttavaa! Nettikirppiksillä myynti pitäisi taas alottaa, mutta on siinäkin hommansa.

  Nykyään meneekin niin että kaveriporukassa ensin infotaan että nyt ois vaatteita myynnissä ja loput sitten nettiin myyntiin vasta :)

  VastaaPoista
 2. Riippuu paljon mistä etsii ja miten. Esimerkiksi Helsingissä on ilmaisosastoja, joista hakea vaatteita ja tavaraa. Täällä on myös erittäin matalat hinnatkin suurimmassa osassa kirpiksiä. Turussa hyvä hintainen on TST-TexVex myymälä, heillä on myös välillä kilomyyntiä, ja kilohintakaan ei paljon päätä huimaa. Ja toki joukossa myydään kovempaankin hintaan, varsinkin jos löytyy merkki.
  On todella harmillista, että tavallisten vaatteiden myynti on mennyt tuohon. Oli jo viisi vuotta sitten asuessani Turussa, piti tosiaan poiketa paikkoihin, jotka eivät olleet niin suuressa suosiossa ja tehdä upeita löytöjä niistä ja halpaan hintaan. Toivottavasti tilanne vielä muuttuisi.

  VastaaPoista
 3. Minne kirpputorille veit ?

  VastaaPoista
 4. Missä kävit?
  Itse pidän Turun seudun parhaimpana Lasten Sesamia, joka on siisti ja juuri oikean kokoinen, jotta aina löytää, mutta toisaalta jaksaa käydä läpikin.
  Lähes aina jotain löytyy, usein kohtuuhinnallakin.
  Itse olen toisaalta myynyt hyvät tilit siellä myös. Yleensä euron kappaleelta pyydän vaatteista ja kengistä, jotta kierto olisi myyntivoittoja mahdollisimman tehokasta.

  VastaaPoista
 5. Facebookin kirppareilla myyn itse. Ja paikallisryhmissä, jos ei postitus kiinnosta.

  VastaaPoista
 6. Vähän tuntuu riippuvan paikasta, joissakin kirppiksillä on järjestään törkeä hintataso, joissakin onneksi vain muutama myyjä on ylihinnoitellut kamojaan. Välillä löytyy paljon edullisesti, välillä ei mitään. Ei auta kun vaan kiertää ja metsästää :)

  VastaaPoista
 7. Ihan höpöksi menny tuo kirppishomma! Aivan liian kalliilla myyään meilläkin päin.

  VastaaPoista
 8. Tuo on kyllä niin totta. Harvoin löytää hyvää ja vielä hyvällä hinnalla. Aikamoisen määrän saa myös kyllä myydä että saa sen paikan maksettua.. Hintatietoisena usein tulee tosiaan vastaan näitä missä hinta on sama kuin kaupan alennus myynnissä ja vielä nuhjuista :(

  VastaaPoista
 9. Olen tehnyt parhaat köydöt MLL:n kirppistapahtumissa, joita järjestetään mm. Turun seudulla aika usein. Suosittelen kokeilemaan. Seesamissa olen huomannut saman. Hinnat ovat todella korkeita aika kulahtaneistakin vaatteista. Kävin kerran Vadelmatarha-kirppiksellä ja siellä mielestäni oli ok hinnat ja tavarat hyvin järjestetty, joten oli helppo etsiä haluamaansa.

  VastaaPoista
 10. Itsekin hieman pohdiskelin samaa aihetta blogissani listatessani vinkkejä kirppismyyntiä varten, ja totta tosiaan, kirppareiden hinnat ovat välillä ihan hävyttömiä! Ketjuliikkeen ikivanhasta puserosta saatetaan pyytää kymppi, mikä on täysin yli oman kipurajan. Itsekin hinnoittelen mieluummin "liian halvalla", jotta vain pääsisin tavarasta eroon :)

  VastaaPoista
 11. Tavaran myynnistä minulla on samanlaisia kokemuksia. Jos hinnat ovat alhaisia pitäisi myytävää tavaraa olla tosi paljon, jotta saa edes vahan katetta ja ne ei meillä oikein varastoon mahdu. Itse olen tehnyt paljon ostoksia hyväntekeväisyys järjestöjen kirppareilta, jonne tavarat lahjoitetaan. Hinnat ovat alhaisia ja aina penkomalla löytyy hyväkuntoista. Niihin olen myös itse lahjoittanut tavaraa, koska tiedän, että ne päätyvät niitä oikeasti tarvitseviin koteihin.

  VastaaPoista
 12. Jeps ja Helsingissä 55€ viikko + provikat. :/

  VastaaPoista
 13. Mä oon aika kova kirppistelijä tai ainakin mun ja lasten vaatteetkin ovat enimmäkseen kirppareilta... Itse kyllä löydän vaivatta omaa silmää miellyttävää todella edullisesti. Kyllä niitä kovien hintojen pöytiä löytyy täältä pääkaupunkiseudultakin mutta kartan ne pitkältä. Pöytien viikkovuokrat on kyllä kieltämättä mullekin sellainen syy etten jaksa niiden muutamien kymppien tähden alkaa myymää tavaraa vaan vien suoraa lahjoituskirpparille, silloin tällöin saatan jaksaa jotakin fb-kirpulla tai torissa myydä.:)

  VastaaPoista
 14. Niin totta. Itekki kauhulla katon hyllyjä missä pompin vaatteita. Kaikki sen hintaisia et alesta saa uusia halvemmalla. Ja tosi nukkaisia useimmat. En tiiä jos joku maksaa pomp de luxin nukasta enemmän, kuin h&m:n. ;)

  VastaaPoista
 15. Turussa kannattaa käydä tsekkaamassa Vadelmatarha, mielestäni ollut kohtuuhintaista tavaraa/vaatetta ja tosi hyvä palvelu :)

  VastaaPoista
 16. Jotkut pyytää tosiaan älyttömiä hintoja kirppistavarasta. Itse en suostu liikaa maksamaan, koska mieluummin sitten ostaa uutta jos samaan hintaan saa. Toisaalta, itse kirpputorilla aina välillä jotain myyneenä, kauhistelee myös kirpputoripaikkojen hintoja! Jos viikkomaksu on 25-30 euroa, niin helposti käy niin, ettei saa edes paikkamaksua. Joillain on myös hintalaput maksullisia, joten myyntipöydän täydentäminenkin maksaa.

  Kesällä on onneksi joitain ilmaisia myyntitoreja. Niissä itseäni ärsyttää myyjät, jotka eivät ole hinnoitelleet tuotteitaan! Hintaa on nolo tivata, ja erityisen ikävää on saada vastaukseksi : - Mitä tarjoat? Koska etsin tavaraa halvalla, tarjoan tietysti sitten halpaa hintaa, ja lähes poikkeuksetta myyjä loukkaantuu siitä. Sitäpaitsi inhoan tinkimistä, joten ohitan nopeasti myyjän, kenellä ei oo hinnat näkyvissä!

  VastaaPoista
 17. Moi! Huomasitko jo, että sun blogitekstistä oli kirjoitus Ilta-Sanomissa :) oon seurannut sun blogia ihan MILFin alusta lähtien. Vaikka mulla ei olekaan omia lapsia niin tykkään lueskella sun ajatuksia ja oon jäänyt koukkuun tähän blogiin. Kiitos!

  http://www.is.fi/asuminen/art-2000005271342.html

  VastaaPoista
 18. Joku ei halua myydä omia tavaroitaan sellaiseen hintaan kuin sinä haluaisit = rahanahneutta?

  Eikö nimenomaan ole ylimielistä asettaa muille ehtoja, millä he saavat myydä omaisuuttaan?

  VastaaPoista
 19. Siis sä teet lauman kakaroita ja itket kun kaikkea ei saa ilmaiseksi,aika naurettava ihminen olet

  VastaaPoista
 20. Varmaan saa jokainen myydä tavaransa mihin hintaa haluaa, tai yrittää myydä. Mutta jos pyytää vanhasta, hounokuntoisesta tavarasta suuremman hinnan kuin vastaavan saa uutena kaupasta, niin onhan se joko rahanahneutta tai tyhmyyttä. Lopulta tämä koituu koko kirpputorin haitaksi, sillä ei asiakkaita kiinnosta katsella ja ostaa ylihinnoiteltuja ja huononkuntoisia tavaroita.

  VastaaPoista
 21. Kirpputorihinnoittelu onkin melkoinen taitolaji. Paikkavuokrat on niin huimia, että helposti jääkin tappiolle, mutta eihän ylihinnoiteltukaan kaupaksi mene. Ja sitten olisi oltava tajua, minkäkuntoista ja minkälaista tavaraa kannattaa edes tarjolle pistää.

  Yhteen aikaan hoidin erään hyväntekeväisyysjärjestön kirpputoriloosia. Oli se kamalaa, minkäkuntoista tavaraa ihmiset lahjoittivat muka myytäväksi sinne. Niin rikkinäistä ja likaista vaatetavaraa, että varmaan puolet sai polttaa samantien. Tuntui, etä pitivät lahjoitusmahdollisuutta vain keinona päästä lumpusta eroon, ettei tarvinnut itse kaatopaikalle lähteä viemään. Vai onko ihmiset oikeasti niin tyhmiä, että luulevat, että millään hinnalla menisi kaupaksi vaatteet, joissa on lautasen kokoisia reikiä tai lahje- ja vyötäröresorit leikelty pois?
  Samaa kertoivat Fidan kirpputorinhoitajat, kun kysyin, että heidänkin tavaranvastaanottopistettä jotkut pitävät ilmaisena kaatopaikkana, jonne kaikki käyttökelvottomat rojut ja roskat voidaan kipata.

  VastaaPoista
 22. Oletko käynyt kv-outletissa kärsämäentie 35, Leaf:lla. Vahva suositus. Kivoja vaatteita ja asusteita ihan todella edullisesti. Myös Turun seudun edullisin viikkomyyntipaikka joka sisältää siivous- ja järjestelypalvelun, Laiskan kirppis, vanha Hämeentie 29. Viikko maksaa 15€, eikä mitään provikoita.
  Itse harrastan paljon kirpputoreilla kiertelyä ja olen samoja asioita huomannut, mutta onneksi jotain poikkeuksia on joukossa.

  VastaaPoista
 23. Oletko käynyt kv-outletissa kärsämäentie 35, Leaf:lla. Vahva suositus. Kivoja vaatteita ja asusteita ihan todella edullisesti. Myös Turun seudun edullisin viikkomyyntipaikka joka sisältää siivous- ja järjestelypalvelun, Laiskan kirppis, vanha Hämeentie 29. Viikko maksaa 15€, eikä mitään provikoita.

  VastaaPoista
 24. Sie oot itte vähintään yhtä naurettava, ellet jopa enemmän XD

  VastaaPoista
 25. Tavaroiden hinnoitteluun itsepalvelukirpputoreilla ei tietenkään voi vaikuttaa kuin myyjät itse, mutta tässä hyvä kirjoitus eräältä tamperelaiselta kirpputorilta koskien mm. pöytävuokria.

  http://kirpputoriswap.fi/mika-maksaa/

  VastaaPoista
 26. olen myös harkinnut nettikirppareita mutta en ole vielä sille tielle lähtenyt! :)

  VastaaPoista
 27. hei kiitos vinksitä, en ole tuollaisesta kuullutkaan! :) toi on kyllä totta että pienemmistä ja ei niin suosituista tekee paremmin joskus löytöjä! :)

  VastaaPoista
 28. hassisten kirpputori turun nummessa! :)

  VastaaPoista
 29. hassisten kirppiksellä sekä kirppicentereissä käyn useimmiten! :) tykkään seesamista myös kovasti jos lapsille pitää jotain etsiskellä!

  VastaaPoista
 30. minä en ole vielä rohjennut kokeilla fb kirppiksiä, täytyy ehkä uskaltaa! :) niin paljon kuullut ettei tavaraa haetakkaan lupailusta huolimatta :/

  VastaaPoista
 31. toi on ihan totta että kovasti saa myydä jotta saa voitolle pöytävuokran jälkeen ! :/

  VastaaPoista
 32. kiitos vinkeistä! :) vadelmatarhassa en olekkaan vielä kerennyt käymään (eikö ole aika uusi vielä?) täytyy ehdottomasti nyt loman aikana mennä ! :)

  VastaaPoista
 33. juuri näin, minäkin pistin nyt tavarat myyntiin tosi halvalla jotta pääsisi eroon! :)

  VastaaPoista
 34. kiitos vinkeistä! :) joo toi on totta että tavaraa pitää olla paljon, ja sen pitää myös mennä kaupaksi! Pahoin pelkään että minä jään miinukselle tällä kertaa kun tuntuu kovin hiljaiselta tuo kirpputori minne vein... :/

  VastaaPoista
 35. jep, pöytävuokrat on kyllä korkeita jos meinaa voitolle edes vähän jääd. Bensakulut ja kaikki niin taitaa meikäläinen ainakin tällä kertaa jäädä miinukselle :D

  VastaaPoista
 36. se on laadukasta nukkaa se ;) olen mietttinyt kyllä ihan samaa :D!

  VastaaPoista
 37. täytyy ehdottomasti käydä ! :)

  VastaaPoista
 38. !! :) täytyykin alkaa kiertelemään noita ilmaistoreja, niin ostajan kuin myyjänäkin ! :)

  VastaaPoista
 39. voi ihanaa että olet pysynyt jo noin pitkään mukana!!!! <3 kiitos linkistä, yhteistuumin toimittajan kanssa tuo artikkeli tehtiin ! :)

  VastaaPoista
 40. :D totta, hitsit kun tämä maailma ei pyöri meikäläisen kasvavan navan ympärillä ;)

  VastaaPoista
 41. jokaisella meillä on oma tapa tulkita tekstiä mutta suosittelen lukemaan kyllä nyt uudelleen kyseisen kirjoitukseni :D

  VastaaPoista
 42. ! :) tuntuu kyllä että juurikin tämän ylihinnoittelun takia on kirppisten suosio kovassa laskussa ::/

  VastaaPoista
 43. olen ennenkin kuullut samaa että ihmiset käyttää vaatteidenkeräyslaatikoita kaatopaikka kaman hävittämiseen :/

  VastaaPoista
 44. hei kiitos vinkistä, en ole kyseisestä paikasta kuullutkaan ! :) täytyy ehdottomasti käydä!

  VastaaPoista
 45. kiitos linkkivinkistä, käyn ehdottomasti lukemassa! :)

  VastaaPoista
 46. Olen huomannut saman. Ja myös sen, että ne kallliiksi hinnoitellut, käytetyt vaatteet ovat monesti myös melko nuhjuisia ja jopa likaisia ja rikkinäisiä. Harvoin pystyy enää tekemään kirppiksillä oikeita aarre-löytöjä. Pöytävuokrat on myös korkeita ja siitä syystä myyn itse tavarat nettikirppiksillä.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.