lauantai 22. heinäkuuta 2017

Joskus on rankkaa olla taapero...

Tai oikeastaan melkein aina. Minun piti tulla kirjoittamaan teille 10+1 syytä joista taaperoni on suuttunut, mutta ei kymmenen riitä mihinkään. Paremmin olisi voinut kirjoittaa 10+1 syytä joista taaperoni EI ole suuttunut, ja siitä kirjoituksesta olisi aiheet loppuneet kesken. Voihan uhma, koska sinä loput?

Ei varmasti ihan hetkeen, koska perheestä löytyy myös neljävuotias uhmailija. Lottovoitto, jos vielä pieninkin ehtii mukaan remmiin ja meillä on kahden vuoden päästä kolme uhmaa talossa!

Onhan tuo myös ihan äärettömän suloista, kun koko maailma on välillä kaksivuotiasta vastaan. Mutta joskus, joskus meinaa usko tähän touhuun loppua. Uusimpana keksintönä meidän perheessä on syliin just nyt heti toiminto. Syliin on päästävä, juuri sillä punaisella sekunnilla kun huomaa, että äidillä on kädet täynnä tavaraa tai hommia. Ruuanlaittoa, tiskausta, kauppakassien kantamista...Jumalaton huuto, se siitä sitten seuraa.

Joskus on rankkaa olla taapero. Tai oikeastaan suurimman osan päivästä. Onhan tämä uhmakas niin älyttömän aurinkoinenkin persoona, mutta mielialat vaihtelee (kuulemma tavallista erityisesti meillä naisilla, mitään en myönnä..) sadasosasekunneissa laidasta toiseen. Ja sitten huudetaan, sydäntä raastavasti ja mahdollisimman dramaattisesti. Ja heti, jos tahtonsa sattuu saamaan läpi loppuu huuto kuin seinään. Tietenkin. Kun maailma toimii taaperon tahdon lailla, on maailmassa myös rauha.

Eilen meni hermot, kun äiti ei voinut kantaa autolta kotiin. Typerät kauppakassit. Siinä me sitten hetki seistiin ja kiukuteltiin. Vähän ehkä molemmat...Kun meno hieman rauhoittui ja tappavat katseet minua kohti loppuivat kävelin ottamaan taaperoa kädestä kiinni ja sanoin; mennäänkö rakas kotiin? Hän nousi, tarrasi kädestäni kiinni ja hivenen nyyhkyttäen totesi joo, minä lauhottusin äiti.

Niin rakas. Niin suloinen. Niin vahvatahtoinen ja tomera. Voihan matami, kenen lie luonteen olet perinyt...


2 kommenttia

 1. Voi, ihan kun olisit kirjoittanut meidän juuri 2-vuotta täyttäneestä neidistä :D Olen monesti kirjoituksiasi lukiessa miettinyt, että kylläpä nämä meidän neidit vaikuttavat samanlaisilta.
  Meille on tulossa toinen lapsi alkuvuodesta ja "innolla" odotan miten tämä uhma räjähtää käsiin vauvan syntymän myötä. Toistaiseksi tyttö rakastaa vauvoja, mutta mielipide saattaa muuttua kun se vauva on kokoajan paikalla.
  Melkoinen yhdistelmä muuten tämä raskaana oleva äiti ja uhmakas lapsi, itse ainakin kiukustun näiden ihanien hormonien myötä todella helposti ja saan purra jatkuvasti hammasta yhteen pysyäkseni rauhallisena.

  VastaaPoista
 2. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.26. heinäkuuta 2017 klo 12.41

  Feelyou, monesti saa laskea sataan tai tuhanteen kun toinen tai oikeastaan molemmat kiukuttelee ja omst hormonit heittää häränpyllyä :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.