sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Oikean lapsiluvun tietää leipomistaidoista.Juttelin eilen siskoni kanssa puhelimessa kauppareissun jälkeen. Kauppakassit olivat täynnä herkkuja viikonlopun juhlia varten; kahtena päivänä juhlittaisiin meidän ihanaa kaksi vuotiasta. Puhelun aikana hivenen pärräsin tulevaa leipomisurakkaa, ei nimittäin ole leipominen minua varten vaikka miten ihanaa onkin kestittää ja nähdä kaikkia sukulaisia ja ystäviä pitkästä aikaa. Minun keittiöstäni kuuluu liian usein oho, hups, ja ei +#2!!!@ tarkuutta vaativien leipomusten taikomiseksi. Piheydessäni en kuitenkaan (vielä..) ole lähtenyt ulkoistamaan leipomolle tätä urakkaa, vaan paremman puoliskoni kanssa kyhäämme jotain kasaan ja lättäämme valmiskakkukuvan päälle. Ja onhan ne kyllä ihan hyvältä maistuneet aina vaikka itse sanonkin.

Mutta, takaisin asiaan. Avautusin puhelimessa siskolleni millainen leivontaurakka minulla olisi edessä ja voi vehnäleipä ja niin edelleen..Kesken valitukseni tajusin että ei hemmetti, ensi vuonna minä saan leipoa näitä luomuksia kolme! Joku väittää ettei oikeaa lapsilukua voi tietää, mutta kyllä sen voi. Se on tasan niin monta kuin jaksat kakkuja vuodessa leipoa! Kolme, ihan maksimissaan kolme...

Automatkalla kaupasta kotiin mietin myös miten saisin muutaman vuoden päästä järjestää kolmet lastenkutsut vuodessa. Meidän lapset kun ovat syntyneet sitten jokainen eri vuodenaikana, ja yhteissynttärit eivät ole vaihtoehto. Luojan kiitos työpaikallani on mahdollisuus saada päiväkodin tilat käyttöön viikonloppuisinjoten tilaa ainakin on. Ja taidanpa sitten valjastaa taitavan lastenohjaaja siskoni hoitamaan kutsujen leikkipuolen, itse voin hoitaa ne keittiöhommat sitten.

Eihän siis hätä olekkaan tämän näköinen, jos sittenkin vielä se neljäs...Jos leipoimisinto ei riitä neljään kermakakkuun, voi kai sitä kerran vuodessa maksaa upeasta leipomokakusta. Tai jos nyt kuitenkin herään tästä hullusta ajatusleikistä ja koitan pärjätä kunnialla ensin edes näiden kolmen kanssa sitten joulukuussa. Ja saada tämänpäiväiseen kakkuun vielä kermat ja koristeet päälle ihan kunnialla.

4 kommenttia

 1. Tää on niin totta! Mun keittiöstä kuuluu ihan samanlaisia ääniä :D Meillä onneksi kaksoset ja tämän tulevan kolmannen synttärit tulevat olemaan hyvällä tuurilla samassa kuussa. Eli Jes, vaan yhdet synttärit (ja leipomiset) vuoteen!

  VastaaPoista
 2. Mminä taas niin rakastan noiden kakkujen taiteilua, että oikein surettaa, kun kuopus täytti jo kahdeksan. Ei taida enää montaa vuotta kelvata nuo prinsessakakut...

  VastaaPoista
 3. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2017 klo 0.38

  sinä onnekas!!!! :D

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2017 klo 0.39

  sitten sun täytyy ruveta tekemään niitä muille korvausta vastaan! :) tilaan heti ensi vuoden kakut ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.