maanantai 17. heinäkuuta 2017

Rentouttava lapsiperheen loma. Mikä se sellainen on ?

Kuten Instagramissa meidän touhuja seuraaat tietää, kävimme viikonlopun aikana minilomalla Nokian Eden kylpylässä. Facebook taas muistutti, että tasan vuosi sitten olimme Ähtärissä. Vaikka tälläiset minilomat ovat ihania ja rikkovat arjen kivasti, ovat ne samalla kaikkea muuta kuin rentouttavia. Meille vanhemmille. Kyllä te siellä ruudun toisella puolella tiedätte mistä puhun..

Automatkat. Jos eivät osu päikkäriaikaan, joko ollaan perillä kysymykset alkavat jo vartin jälkeen. Pissahätä, tylsää, mitä näitä nyt on. Luojalle kiitos älypuhelimista ja eväistä. Netflixin ja herkkujen kanssa saa takapenkin lahjottua tyytyväisiksi edes hetkeksi. Vanhempien selitykset joskus on tylsää ja tylsistyminen tekee hyvää eivät ihan kauhean tehokkaasti uppoa lapsiin, vaikka totta ovatkin.

Varsinkin kylpylä lomalla hukkumis- ja liukastumisvaarat pitävät meidät vanhemmat mukavan varpasillaan koko ajan. Saunassa ei jakseta istua minuuttia pidempään vaikka miten huulet sinertäisivät. Ei minulla ei ole kylmä, ei tietenkään äiti.

Eilen ennen kotiin lähtöä söimme vielä lounaan hotellissa. Ne niin spesiaalit ranskalaiset olivatkin tällä kertaa vähän tyhmiä, typeriä ja kaikki kiukutti. Sählättiin, reuhottiin ja uhmailtiin. Kertaa kaksi. Jo väsyneet, kotia kaipaavat vanhemmat pyörittelivät silmiään miettiessään että hei, ensi lomalla näitä onkin sitten jo kolme! Korvatulppia, kenelläkään!?

Oikeasti meillä oli ihan hauskaa, mutta kieltämättä se hauska verottaa omansa meistä vanhemmista. Oma sänky houkutteli eilen illalla jo ennen yhdeksää ja nukuin kuin tukki. Sanonta nukuin kuin pikkuvauva, on jonkun lapsettoman keksimä tai sitten se on oikeasti tarkoitettu kuvastamaan erittäin huonounisia öitä, joten jätetään se käyttämättä. Mutta tiedättekö, vaikka oma palautuminen niin henkisesti kuin fyysisestikkin (kiitos raskaus) kestää hetken, on ne reissut silti todellakin sen arvoisia. Pientä, hivenen raskasta luksusta arkeen. Ja se oman lapsen ilo, mitäpä ei sen eteen tekisi.

Nyt me painumme aamupuurolle. Parin päivän hotellimässäilyn jälkeen se tavallinen kaurapuuro kuulostaa mitä ihanimmalta vaihtoehdolta.


8 kommenttia

 1. Hyvin sanottu☺ Ollaan juuri matkalla 2v ja 6v lasten kanssa, teksti osui hyvin tämän hetken tunnelmiin lasten kanssa matkustamisesta!!

  VastaaPoista
 2. Ai tekin olitte? Olipa kiva paikka!

  https://belleepoquewedding.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Minireissut on ihan mahtavia. En malta odottaa, että pääsee tekemään niitä sillä tavalla, että tuo nyt 9 viikkoinen pikkujäbä ymmärtää niistä jotain :)

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
 4. Olis kiva kuulla mitä meinaatte auton/autojen kanssa tehdä? Kolme istuinta on melkein mahdotonta mahduttaa takapenkille viisipaikkaisessa. Eli onko ostoslistalla tila-auto?

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.25. heinäkuuta 2017 klo 1.52

  !!! Tsemppiä reissuun, tosin vähän ehkä myöhässä;)

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.25. heinäkuuta 2017 klo 1.52

  Oli kyllä! :)

  VastaaPoista
 7. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.25. heinäkuuta 2017 klo 1.52

  On kyllä! :) ei kauaa enää, aika menee nopeasti ;)

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.25. heinäkuuta 2017 klo 1.53

  Kerron heti kun tiedämme :D emme tosiaan siis vielä tiedä mitä tehdään, mihin mahdutaan ja miten :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.