maanantai 21. elokuuta 2017

Ei kiitos äitiyspakkausta. (+ Operaatio DIY äitiyspakkaus )Tälläkin kertaa meillä jää se Suomen ylpeydenaihe, äitiyspakkaus ottamatta. Elvirasta otimme, Matildasta emme ja taas kolmannen kohdalla olemme tulleet siihen tulokseen ,että valitsemme mielummin avustuksen rahana. Miksi näin?

Suurin syy on varmasti tilanpuute. Meillä ei tällä hetkellä ole ylimääräistä tilaa säilöä isoja vaatteita mihinkään reilu vuodeksi odottamaan käyttäjäänsä. Ahdistaa jo ajatus siitä, että kaapit pursuavat "sitten joskus" vaatteita kun niitä isosiskoilta kuitenkin jää jonkin verran. Vaikka olemme muuttamassa taloon, jossa vauvalla on oma huone ja vaatekaappinsa on siihen kuitenkin vielä tovi aikaa. Koko rahan olen ajatellut käyttää tarpeellisen heti syntymän ja ensimmäsiten kuukausien aikana. Vaatteita, tutteja, puklurättejä. Talvihaalari ja makuupussi.

Toinen syy on ettei vaatteet miellytä silmää. Jotkut sanoo ettei saisi valittaa, ilmaisia vaatteita kun ovat. En valitakkaan vaan valitsen. Nimittäin avustuksen mielummin rahana. Vaikka en ole mikään lastenvaatehullu tai kovinkaan tarkka mitä lapsilleni päälle puen (kunhan ovat ehjät ja jotakuinkin puhtaat) valitsen mielummin rahan kuin kasan ihan okei vaatteita. Sillä rahalla saa sitten juuri sitä mitä haluaa.

Kolmas syy: meillä jäi melkein kaikki pakkauksen vaatteet käyttämättä kun se otimme. Osa syy se, että kaapit pursusivat paljon miellekkäämpiä vaatteita, mutta myös siksi että säilöin ne suuret vaatteet varastoon ja sinne unohdin. Huppista vaan sano tämä todella järjestelmällinen äiti...Sarkasmia.Ainut jonka pakkauksesta olisin todella halunnut, oli makuupussi. Se on aina ollut meillä kovassa käytössä, Matilda ei esimerkiksi vauvana suostunut muualla nukkumaan kuin makuupussissa. Vaan sen saa erikseen tilattua joten en viitsinyt sen takia ottaa koko pakkausta. Ja kun löysin makuupussin muumikuosilla, oli valinta selvä. Me emme pakkausta ottaisi taaskaan. Ajattelinkin toteuttaa operaatio DIY äitiyspakkauksen ja koota yhteen mitä kaikkea sillä rahalla saa. Uutena, kirpputorilta saisi vielä toki enemmän muttei ole teille realistinen kun ette sitä samaa tavaraa pystyisi samalla hinnalla saamaan. Katsotaan millainen tästä tulee, nyt budjetista lähtenyt -33 euroa (makuupussi+postit). Seuraavaksi ajattelin ostaa ehkä vähän vaatteita ja tarvikkeita. Äitiysavustuksen rahallinen määrä on tosiaan 140 euroa. Jäljellä on siis vielä 107 euroa.

Joku ehdotti että ottaisin pakkauksen ja myisin sen pois. Lähettäisin ulkomaille ja tienaisin sievoisen summan rahaa. Heti seuraavaksi joku toinen kertoi miten se on hienon etuuden hyväksykäyttöä. Eikö se kuitenkin ole ihan sama mitä kukin sillä tekee, me jokainen se kuitenkin ollaan samalla tavalla ilmaiseksi saatu ja jokusen pennin verojakin maksettu? Siltikään en tätä lähde tekemään, en ota riskiä että kohta minulla on turha pakkaus nurkissa pyörimässä sekä kasa sinä senkin hyväksikäyttäjäpummi kommentteja.

Pakkaus on upea asia ja jollain tavalla se kuuluu odotukseen. Sen takia minä sen ensimmäisellä kerralla halusikin. Vaan toisella ja kolmannella kertaa on pakko olla fiksu ja todeta että me hyödymme enemmän siitä rahasta, jolla saa sen hetkisen tarpeen mukaan tehtyä hankintoja. Kun kolmannen lapsen kohdalla sitä tavaraa jo ihan riittämiin ja vähän ylikin tuntuu olevan. Terveisin 84,5 neliötä, kohta viisi henkeä, pursuavat kaapit ja päälle kaatuvat seinät. Onneksi tämä on enää väliaikaista, mutta kerron sitten vasta (keskiviikkona!) tarkemmin kun kaupat on tehty. Karma, universumi ja silleen. Kyllä te tiedätte.
Pakkaus vai raha, kumman te olette valinneet ja miksi? 

15 kommenttia

 1. Me kans valittiin rahana nyt tälle toiselle tulokkaalle. Tällä kertaa tykkäsin kyllä pakkkauksessakin monista jutuista, mutta ei ole tarvetta koko pakkaukselle, esikoiselta on jemmassa kuitenkin perusjutut, ja muut haetaan kirpparilta.
  Ja toi "ilmaisesta ei saa valittaa" on vähän hassu mantra, verorahoinhan nuo maksetaan, ei ne sinällään mitään ilmaisia juttuja ole. Ja saahan nyt mielipiteitä muutenkin olla, oli ilmaista tai ei :p Ei se minusta ole mitenkään kiittämätöntä.

  VastaaPoista
 2. Nyt ensimmäisen kanssa otin pakkauksen, mutta jos/kun saan joskus toisen laasetettu lapsen, niin otan rahana. Aika paljon on kuitenkin semmosia vaatteita, joille ei ole käyttöä ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiselle pakkaus, kuten useinmkten on rapana.
  Toiselle en ottanut, mutta hankin hänelle oman makuupussin, koska se on mielestäni kotenkin sen pakkauksen symboli ja "kuuluu" olla joka vauvalla omansa. (Tämä hankkimani pussi oli retroa ja samalla kuosilla kuin oma pussini aikanaan. Rakastan sitä edelleen ?) Samoin hankin käytettynä toppahaalarin juuri sellaisella kuosilla (menneiltä äp vuosilta) kuin halusin. Oli hyvä ratkaisu.
  Kolmannelle otimme taas pakkauksen. En edes muista miksi, enkä juuri edes millaisen. Suurta käyttöarvoa sille ei enää tällä kertaa ollut, mutta onhan se ihana .

  Parhaiten on jäänyt mieleeni tuo itse lempi kuoseista koottu "pakkaus".

  VastaaPoista
 4. Ekalle otettiin pakkaus ja olen siihen ollut tyytyväinen. Toiselle ostin kirpparilta oman makuupussin, koska esikoisella edelleen oli oma pussinsa päiväunilla ja leikeissä. Mutta kakkoselle siis avustus rahana.

  VastaaPoista
 5. Meillä vielä mietinnässä, otetaanko pakkaus vai ei. Miehen kolmella lapsella on ollut kaikilla pakkaus, joista iso osa tavaroista on tallessa. Silti houkuttaisi tavallaan ottaa tälle ekalle yhteiselle pakkaus. Toisaalta kaikki pakkauksessa ei miellytä, mutta ehkä sitä edes sen yhden kerran haluaa päästä hypistelemään pmalle lapselle saatua äitiyspakkausta :)

  VastaaPoista
 6. Meillä otettiin jo esikoiselle rahana. Mä en perusta tuosta "mahdollisimman halvalla mitään kunnioittamatta tavarasta". Eli pyrin ostamaan lapselle kotimaista (tai lähellä tehtyä) ja ekologisesti tuotettua tai käytettynä. Ja liian pienet myyn suoraan pois. Ostokset ovat toki aika kalliita, mutta monessa kotimaisessa vaatteessa käyttöikä (ja usein myös laatu, ei toki aina) pesee ketjut/marketit mennen tullen. On siis tuplanepparia tai housuissa aluksi käännettävät resorit. Meillä on myös vaatteet ja tavarat mennyt erittäin hyvin kaupaksi sen jälkeen kun ovat tarpeettomia joten aioin jatkaa tällä linjalla :)

  Joten noin ajatuksena äitiyspakkus on hieno juttu ja ymmärrän sen, että tuotteita olisi vain murto-osa, jos ne olisivat kotimaisia tai edes hieman ekologisesti valmistettuja.
  Enkä tosiaan ymmärrä että pakkauksen vaatteet ovat valtavia ja osa tuotteista menee vasta vuosikkaalle. Olen monesti kuullut, että äitiyspakkauksen tuotteilla pääsee alkuun vauvan kanssa, joten silloin vaatteiden kyllä pitäisi olla sitä 50-56cm kokoa mitä keskiverto vauvat ovat syntyessään.

  VastaaPoista
 7. Otimme ensimmäiselle pakkauksen, koska ajattelimme, että siinä tulevat kaikki tarpeelliset eikä sillä rahalla saa hankittua lämpömittareita, saksia, perusvaatteita.. Toisen kohdalla jotenkin automaattisesti otimme myös pakkauksen, ja meille olisikin ollut parempi se raha.. Kaikkihan tarpeelliset tavarat meillä vielä oli tallessa, joten järkevämmin olisimme voineet rahat käyttää! Myös vaatteet jäivät toisen kohdalla enimmäkseen käyttämättä, hän kun jo puolivuotiaana käytti kokoa 86/92 :D Jos vielä kerran pääsen valitsemaan, niin ehdottomasti rahana!

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. elokuuta 2017 klo 15.24

  Samaa mieltä!! :) ja eihän tosiaan täällä mikäön ilmasta oikeesti ole :p

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. elokuuta 2017 klo 15.25

  Täällä ihan samat syyt! :)mielummin hyötyy koko rahasummasta jos tietää että pakkauksesta jää paljon käyttämättä! :)

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. elokuuta 2017 klo 15.26

  !! Ihanalta kuulostaa, olette saaneet juuri sellaisen pakkauksen kuin olette halunneet! :

  VastaaPoista
 11. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. elokuuta 2017 klo 15.26

  !!.:)

  VastaaPoista
 12. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. elokuuta 2017 klo 15.27

  Toi on kyllä totta,sitä on niin ihana hypistellä ja tutkailla! :)

  VastaaPoista
 13. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. elokuuta 2017 klo 15.28

  Hyviäajatuksia olen samaa mieltä!:) olisi upeaa jos pakkaus tukisi kotimaista työtä sekä luontoa! :)

  VastaaPoista
 14. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. elokuuta 2017 klo 15.28

  !!! :) meillä myös kuopus siirtynyt 86 kokoon puolen vuoden iässä.. :D

  VastaaPoista
 15. Me otettiin toisellekin pakkaus, kun se raha on kuitenkin niin pieni summa (140 euroa kun keskimäärin menee perjantaina ruokakauppaan). Myös miehen kanssa molemmat inhotaan vaateshoppailua niin oli kiva, että kuopuskin sai jotain omaa ja uutta eikä pelkästään isommalta kierrätettyä.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.