tiistai 29. elokuuta 2017

Meidän taloprojekti!Ensinnäkin kiitos kaikille onnitteluista. Onhan tämä mahtavaa, kun kahden vuoden passiivisen aktiivisen etsinnän ja jahkailun jälkeen löytyi se the oikea koti. Mutta millainen projekti tämä meidän taloprojektimme oikein on?

Ensimmäiseksi kerrottakoon, että me emme rakenna itse. Emme oikeastaan edes rakennuta, vaan ostimme tietynlaisen talon joka rakennetaan tietylle tontille. Monimutkaista? Ei toki. Täällä Turun seudulle on yritys nimeltä A-Hellman joka tekee uudistuotantoa ympäri Turkua ja Turun lähikuntia. He kauppaavat tiettyä talomallia tietyllä tontilla jo ennen kuin itse rakentaminen on aloitettu. Meidän talossamme oli kaupantekohetkellä seinät ja ikkunat paikallaan, joten aikataulumme on hieman nopeampi mitä yleensä.

Meidän ostamassa talomallissa on 5 huonetta, 121 neliötä. Nimeltään Iso Klassikko. Kun pääsemme muuttamaan, talo on sisältä aivan valmis. Meille jää tehtäväksi kaikki ulkotyöt: talonmaalaus, sekä pihatyöt.Olemme siis itse saaneet valita kaikki talomme sisäpinnat aina keittiöstä kylpyhuoneen laattoihin. Rakentajalla on tietyt toimittajat, joiden kanssa olemme käyneet läpi mitä haluamme ja minne. Talokauppaan kuuluu tietyt materiaalihinnat ja ylimenevistä joutuu itse pulittamaan sitten vielä lisähintaa. Meillä esimerkiksi budjetti ylittyi kodinkoneissa, kun vaihdoimme kauppaan kuuluvan lieden induktiolieteen.

Me siis pääsemme tässä taloprojektissa naurettavan helpolla; maksamme, valitsemme, odotamme valmistumista ja muutamme. Meidän talomme valmistuu viimeistään 1.2 mutta en pistäisi pahakseni jos pääsisimme jo aikaisemminkin uudenkarheaan kotiimme. En millään malttaisi odottaa, mutta eiköhän tämä aika nopeasti kulu. Raskauden, asunnon myynnin sekä uuden valmistumista seuraillen!

Kun prjekti on ohi, ajattelin tulla kertomaan tarkempia kokemuksia kyseisetä firmasta ja siitä, miten kaikki sujui ja olimmeko tyytyväisiä.  A-Hellman mainostaa rakentaneensa yli 500 omakotitaloa, mutta firman mainetta googletellessani en löytänyt juuri mitään. Ehkä siis meidän kokemuksesta on seuraavalle talokuumeilijalle jotain hyötyä! 


2 kommenttia

  1. Onnea uuteen kotiin! Tuo "avaimet käteen" olisi meidänkin valinta, jos lähtisimme uutta taloa hankkimaan.

    VastaaPoista
  2. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.4. syyskuuta 2017 klo 11.17

    Kiitos! Joo eimeistä rakentajia saisi ikinä! Ei taidon,ei ajan eikä jaksamisenkaan vuoksi :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.