sunnuntai 6. elokuuta 2017

Voisitko juuri sinä pelastaa ihmishengen?

Tiesitkö, että Suomessa on noin 5,5 miljoonaa ihmistä. Heistä täysi-ikäisiä on yli 4 miljoonaa. Silti kantasolurekisterissä on vain noin 30 000 henkilöä.

Rekisteriin tarvitaan joka vuosi 4000 uutta henkilöä. Minä liityin siihen tänään. Tai lähetin pumpulipuikoilla solunäytteen rekisteriä varten. Minä olen täällä, jos minua joskus joku tarvitsee.

Jos olet täysi-ikäinen (kuitenkin alle 55-vuotias) ja perusterve aikuinen (netissä pienellä kyselyllä voit selvittää oletko sopiva luovuttaja) liity rekisteriin. Voit pelastaa joskus jonkun hengen. Kantasolusiirtoa käytetään hoitona esimerkiksi leukemiassa, joka on yleisin syöpäsairaus lasten keskuudessa. Kohta kolmen lapsen äitinä tämä on vähintä mitä voin tehdä.

Rekisteriin liittyminen on helppoa. Täytä netissä lomake. Jos olet sopiva luovuttaja saat postissa pumpulipuikot joilla lähetät näytteen rekisteriin. Helppoa. Ja voit pelastaa joskus jonkun hengen.

30 000 ihmistä 4 miljoonasta on aika vähän. Kaikki eivät sovi luovuttajiksi, mutta vie vain pienen hetken selvittää se.


Sinä voit pelastaa joskus jonkun hengen.


Liity kantasolurekisteriin.


4 kommenttia

 1. Minä olen rekisterissä myös!
  Helpooa liittyä ja ajatuskin niin lämmittävä ?, että olen miettinyt, miksei esimerkiksi armeijassa systemaattisesti värvätä ikäluokka kerrallaan niitä kaivattuja nuoria miehiä rekisteriin?

  VastaaPoista
 2. Hienoa. Syöpäpotilaiden kanssa työskennellessä on nähnyt kantasolujen tarpeellisuuden. Olisi vielä hyvä, että ihmiset kävisivät aktiivisemmin luovuttamassa verta.

  VastaaPoista
 3. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.9. elokuuta 2017 klo 16.36

  Niimpä! Minäkin vasta vähän aikaa sitten kuulin ekaa kertaa kunnolla tästä rekisteristä ja siihen liittymisen helppoudesta! :)

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.9. elokuuta 2017 klo 16.36

  <3 totta!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.