sunnuntai 10. syyskuuta 2017

27. Raskausviikko: Tästäkö nämä kivut alkavat?Raskausviikko: 26+1

Vauva: Painaa loppuviikosta jo 1 kilon verran! Avaa silmänsä ja alkaa reagoida valoon. Seuraavan kuukauden aikana kasvaa nopeasti.

Oireet: Sattuu, jomottaa, kolottaa ja supistaa. Tästäkö nämä kivut nyt alkavat?

Mielihalut: Pyykinpesuaine. Jestas miten hyvältä se tuoksuu!  Haluaisin maistaa sitä...

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Supistuksia on tullut paljon viime viikon aikana. Ei väliä onko levossa vai liikkeessä, niitä tulee joka tapauksessa. Kipeitä eivät ole, epämukavia ja "jäävät päälle" kiristävänä tunteena. Lantio ja lonkat paukkuu ja särkee kovasti. Harmittaa, tähän asti pientä oikeilla asennoilla vältettävää selkäkipua lukuunottamatta olen ollut aika vaivaton odottaja. Välillä ilman vatsaa on ollut vaikea muistaa olevansa edes raskaana. Se taitaa nyt olla historiaa viime viikosta ja tämän hetkisestä olosta päätellen. Sattuu ja särkee, kuten asiaan kyllä kuuluukiin.

Närästys on hivenen helpottanut kun joku ihana vinkkasi ottamaan reseptilääkkeen vasta illalla. Päivisin joudun edelleen turvautumaan käsikauppalääkkeisiin, mutta yöt ovat ehdottomasti parempia!

Sokerirasitus meni hyvin, kivuttomasti. Kaikki arvot olivat kunnossa (Jes, ei herkuttomuutta! Vaikka olisi ehkä tehnyt hyvää..) mutta veren rauta-arvo on laskenut. Raskausviikolla 10 se oli 146, nyt 126. Edelleenkään ei siis alhainen, mutta laskemaan päin. Koitan nyt syödä rautapitoisia ruokia jottei lisärautaan tarvitsisi turvautua. Se kun on varma itsemurha herkälle ruuansulatukselleni!

Vauva liikkuu vatsassa älyttömän paljon tällä hetkellä. Ensimmäiset hikat on tunnistettu, mutta pakko myöntää: vaikka kyseessä on kolmas raskauteni en edelleenkään tiedä miten päin tämä vempula täällä milloinkin on. Liikkeet tuntuvat todella usein kohdun pohjassa tai selkäpuolella, välillä kunnon mylläyksessä pelkään että kohta sieltä alushousuista kurkkaa pieni kinttu..Vatsa onneksi kasvaa taas todella alhaalla joten edelleen kylkiluuni saavat olla vapaina ja rauhassa.

Eilen laitoin vihdoin eteenpäin kelan tukihakemukset. Katsotaan tulevatko ne bumerangina takaisin. Nimittäin ei ollut niin kovin helppoa ensikertailaisena tietää mihin sivutulot ja muut tienestit ilmoitetaan! Olisin saanut samat rahat mitä Matildan äitiyslomasta, mutta tulojeni noustessa tämän blogin takia kannatti kaikki hakea uudelleen. Jokainen sentti äitiyslomalla tulee varmasti tarpeeseen säästöistä huolimatta!

6 kommenttia

 1. Moi. Itsellä viime raskaudes kauhee närästys. Loppuraskauden söin aamulla ja illalla reseptinärästyslääkkeen. Ja kannattaa aamuisin ottaa se tyhjään vatsaan n.30min ennen aamupalaa jos mahdollista. Ihanaa loppuraskautta! ☺

  VastaaPoista
 2. Heh? mitä pyykinpesuainetta teillä käytetään? Entäs huuhteluainetta?

  VastaaPoista
 3. Hei, löysin blogiisi ensimmäistä kertaa ja miten hauska sattuma, että itselläni raskaus etenee tasan samoilla viikoilla. Minullakin nyt viime päivinä alkanut jomotukset, kivut ja supistelut. No kohta "enää" kolme kuukautta? Tsemppiä odotukseen!!

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. syyskuuta 2017 klo 10.47

  Kokeilin näin ensin mutta ei juurikaan apua! :/ eikä kyllä enää illallakaan otettu näytä auttavan. Valitettavasti sama vaiva viimeksi ja siihen auttoi vaan synnytus :D

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. syyskuuta 2017 klo 10.48

  Omo color!! Haisee hyvälle, taivaalliselle mun raskaus nenään ;) huuhteluainetta ei käytetä ollenkaan, joskus etikkaa lorautan sen tilalle :)

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. syyskuuta 2017 klo 10.49

  Tervetuloa! :) niinpä, "enää".. :D ihanaa odotusta myös sinne, toivotaan että vaivat helpottaisi<3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.