sunnuntai 24. syyskuuta 2017

DIY Barbien leikkiruoat soodataikinasta!


Soodataikina

1 dl maissitärkkelystä

2 dl soodaa

1,25 dl vettä

Laita ainekset kattilaan. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä taikina kulhoon, peittele kostealla liinalla ja anna jäähtyä. Jäähdyttyään valmis muotoiltavaksi!

Barbien leikkiruoista tuli yllättävän kivoja, vaikka itse sanonkin. En nimittäin pidä itseäni tippaakaan taitelija tyyppinä, joten hieman peukalo keskellä kämmentä lähdettiin tähän projektiin. Ruokien kuivattua (noin vuorokausi) maalasin ruoat ihan tavallisilla vesiväreillä.Vesivärien kuivattua lakkasin ruuat askartelulakalla, ettei leikissä sormet tahriinnu vesiliukoisten vesivärien takia.

Minä tein nämä ruoat tytöille alusta loppuun, mutta varmasti hieman isommat lapset osaavat jo itse ideoita vaikka mitä! Ja toisaalta, kun lasten kanssa tai heille tekee, on taivas vain rajana mielikuvitukselle. Kuka sanoo, että ruokien pitäisi leikissä näyttää siltä kuin oikeassa elämässä? Ei kukaan! Sitä paitsi, aika nopeasti minun leipäni ainakin vaihtuivat suklaaksi ja kulhollinen puuroa spagetiksi pienten leikkijöiden silmissä.


Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.