sunnuntai 1. lokakuuta 2017

30. Raskausviikko: Se työura olikin sitten taas siinä...Raskausviikko: 29+1

Vauva: Painaa n. 1300 grammaa. Hänelle on kehittynyt muisti. Pää ei ole enää suhteettoman iso muuhun kehoon verrattuna. Peruna majailee edelleen perätilassa vahvasti. Liikkeet ovat vaihtuneet selkeistä tökkäyksistä sellaiseksi möyryämiseksi. Taitaa tila käydä ahtaaksi!

Oireet: Supistuksia, tietenkin. Närästys. Pientä turvotusta on taas havaittavissa.

Mielihalut: Kurkkupastillit, piimä ja suklaamurot.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Kävin perjantaina neuvolalääkärillä ja niin siinä kävi, että äitiyslomaan saakka sairaslomaa pamahti. Samaan aikaan helpotus ja pettymys. Tämä makoilu ja lepäily kyllästyttää, mutta ihan kiva ettei alvariinsa tarvitse lääkärissä käydä ja työpaikalla voidaan etsiä pitkäaikaista sijaista kun en ole enää takaisin tulossa.

11 viikkoa laskettuun. Niin paljon, mutta kuitenkin niin vähän. Aika tuntuu matelevan kun fyysinen vointi on aika huono supitusten takia ja täytyy ottaa rauhallisesti. Olo on muutenkin jo tosi iso ja kömpelö ja vielä mahdollisesti 13 viikkoa tässä kasvetaan kokoa.

Vaikka fyysinen vointi on välillä vähän kurja sekä turhauttava, niin pakko sanoa että henkinen puoli voi todella hyvin. Tarkoitan siis hormonihulluuksia, niitä ei tämän raskauden aikana ole juurikaan ollut. Olo on ollut läpi raskauden hyvin seesteinen. Tosin en tiedä onko tuo parempi puoliskoni asiasta ihan samaa mieltä, mutta oma fiilis on tärkein eikö vain. Heh hee..

Synnytys on pyörinyt viime aikoina paljon mielessä ja jostain syystä pelkää todella paljon jos joudunkin sektioon jostain syystä. Haluaisin niin kovasti vielä kokea kerran synnytyksen. Kaikesta kivusta huolimatta kaksi synnytystä ovat elämäni arvokkaimpia ja parhaimpia kokemuksia. Jännitän myös hieman vauvan suurta kokoa, varsinkin jos menee kovastikkin yliaikaiseksi. Täytyy ensi kerralla neuvolasta kysyä mahdollisuutta kokoarvioon oman mielenrauhani takia, jos sf mitta huitelee edelleen ties missä. Se edellinen 4230 grammaa vain muutaman päivän yliaikaisena tuntui jo ihan tarpeeksi isolta.
8 viikkoa siihen että vauva on täysikainen!

Uskomatonta!8 kommenttia

 1. Tsemppiä! Voihan se olla että tää kolmonen syntyykin jo etuajassa, itellä semmonen kutina kun suppareitaki jo nyt niin paljo. Vaikka ei sitä tiiä, saattaa se silti pysyä sielä masussa loppuun saakka! :)

  VastaaPoista
 2. Minullakin sf-mitta huitelee yläkäyrällä tai hieman sen yläpuolella, mutta sama juttu oli edellisessäkin raskaudessa, jossa vauva syntyi 3,1kg painoisena. Tässäkin raskaudessa vauvan koko vastasi rakenneultrassa viikkoa pienempää, joten tuskin tälläkään kertaa sf-mitta kertoo vauvan koosta yhtään mitään :D

  VastaaPoista
 3. Voimia loppumetreille! :) Piti alkaa kommentoimaan, että itselläkin lapset olleet yli nelikiloisia, ensimmäinen meni kaksi viikkoa yli 4220g, toinen syntyi pari päivää ENNEN laskettua aikaa ja oli jo 4360g, kolmas taas käynnistettiin KAKSI VIIKKOA ETUKÄTEEN ja painoi 4905g :D Mutta helposti ovat kaikki tulleet, onneksi. En siis halua pelotella,halusin vain kertoa kuinka omalla kohdalla lapsien koot vain kasvaneet vaikka aina vain aiemmin maailmaan tulleet. Täällä peukut pystyssä että vauva pysyy masussa vielä jonkin aikaa, ja synnytys sujuisi hyvin <3

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä odotukseen. Meillä 2 vanhempaa lasta olivat molemmat suntyessään reilu 4,5kg. Kuopuksen kohdalla vähän jännitin vauvan kokoa, mutta ylläten syntyessään 39+1 vauvalla oli painoa vain 3,2kg. Mekin olimme ajattelleet pärjätä 62cm vaatteilla, mutta pienempiä piti kiirellä käydä ostamassa kotiutumisen jälkeen...

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. lokakuuta 2017 klo 12.31

  kiitos <3 mä olen jotenkin varma että kohtalon ivaa, ja yliajalle mennään varmasti :D

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. lokakuuta 2017 klo 12.32

  mulla taas viime kerralla sf mitta oli yläkäyrillä, ja tyttö olikin 4230 ! Nyt vielä enemmän ylhäällä tuo käyrä.. :D ensimmäinen raskaus meni keskikäyrällä ja vauva olikin 3530 ! :)

  VastaaPoista
 7. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. lokakuuta 2017 klo 12.32

  kiitos! <3 joo mä olen paljon kuullut että vauvat vaan kasvaneet synnytysten lukumäärän kasvaessa ... :D katotaan mtien käy :p

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. lokakuuta 2017 klo 12.33

  kiitos !<3 :) joo minäkin pistän miehen sitten shoppailemaan jos tarve vaatii ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.