maanantai 16. lokakuuta 2017

32. Raskausviikko + Äitiysneuvola !Raskausviikko:  31+2

Vauva: Painaa n. 1750 grammaa. Juo lapsivettä noin litran päivässä. Majailee tällä hetkellä tooodella alhaalla ja pää alaspäin, jes! Hikka tuntuu tuolla bikinirajan tuntumassa.

Oireet: Närästää ja supistaa, kuten aina. Hieman pahoinvointia, jos ei muista syödä tarpeeksi usein. Turvotusta sormissa ja jaloissa.

Mielihalut: Kurkkupastillit ja sisut pitää pintansa edelleen. Fairya tekisi myös mieli maistaa, ihana tuoksu!

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Plääh, menisikö viimeiset viikot nopeasti? Olo on useimmiten kurja ja vetämätön, joten kyllästyttää tämä touhu jo. Supistukset on edelleen tosi herkässä vaikka vointi vaihtelee päivästä riippuen tosi paljon. Toisaalta ollaan jo niin pitkällä, mutta toisaalta masentaa: Vielä ehkä melkein 11 viikkoa! Turvakaukalo on edelleen hankkimatta mutta kyllähän tässä sitä aikaa on vielä rutkasti. Yritän nyt kuitenkin nauttia edes vähän tästä loppuajasta. Viimeinen kerta, viimeinen kerta...

+ Äitiysneuvola : Äitiysneuvolasta on tosiaan jo viikko aikaa. Kaikki oli miten piti, sf- mitta menee edelleen yläkäyrien yläpuolella muttei ihan niin rajusti mitä viime kerralla. Painoa oli tullut hieman reippaammin mutta en ihmettele, enhän minä juurikaan liikkumaan pysty. Ja aina sitä on loppuvaiheessa tullut hurjaa vauhtia. Onneksi ei vielä ihan hurjassa vauhdissa olla.

Neuvolassa tehtiin isyydentunnustus ja sain jäykkäkouristusrokotteen kun huomasin sen menneen vanhaksi kolme vuotta sitten. Hupsista. Vauva majailee jo ihan lähtökuopissaan ja todella alhaalla. Terveydenhoitaja ei löytänyt enää vauvan päätä ollenkaan kun niin alhaalla jo ollaan. Vatsan painelun jälkeen supisti todella herkästi ja seuraavana päivän alavatsa oli todella kipeä, vaikka itse paineluhetkellä ei tuntunut missään.

Otin vauvan ison koon ja sf- mitan puheeksi mutten juurikaan saanut huolelleni vastinetta. Rv 36+ jotain varattiin minulle raskauden viimeinen lääkärineuvola jossa sitten saan käsikopelolla tehdyn kokoarvion ja thats it. No toisaalta, mahtuihan se 4230 grammaakin helposti...Silti, jos ensi kerralla sf-mitta menee vielä yli yläkyrien niin aion vaatia kunnon kokoarviota.

Seuraava neuvola onkin sitten vasta marraskuussa. Tuntuu että niitä on tosi harvoin, mutta kuitenkin sopivasti. Kun kaikki kuitenkin on ihan hyvin!

10 kommenttia

 1. Jännä, mullakin jäykkäkouristus mennyt umpeen joku n.5 vuotta sitten, (huups myös) mutta sanoivat neuvolassa ettei suosittele laittamaan sitä raskaana että sitten vasta kun vauva on syntyny?! Täälä tullaan pari päivää jäljessä :)

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida tähän kun itsellänikin silmään pisti tuo jäykkäkouristus. Kun tätä nyt kohta 6kk vanhaa neitiä vielä odotin niin mulla myös oli jäykkäkouristus mennyt vanhaksi mutta ei pistetty ku vasta synnytyksen jälkeen. Juurikin sanovat ettei raskausaikana pistetä ellei tuu jotain vahinkoa minkä takia sen pitäis olla voimassa. Niin käytännöt vaihtelee.
  Mut tsemppiä kummallekin loppuun! :)

  VastaaPoista
 3. Vaadi tosiaan kunnollista painoarviota. Jos käyrä menee sen ylimmin sf-mittakäyrän päällä muutaman mittauksen ajan, niin olisi kyllä syytä päästä jo ultrattavaksi ja kokoarvioon. Viit tietysti vain olla, että ihan muutoin vain kasvaa mitta vauhdilla, mutta silti vauvaa on kiva päästä ultrassa katselemaan. :) ja kyllä voi jäykkäkouristusrokotuksen saada raskausaikanakin.

  VastaaPoista
 4. Itse olen terveydenhoitaja ja meillä on kyllä selkeä ohje, että emme rokota raskaana olevia. Todella oudolta kuullostaa.

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. lokakuuta 2017 klo 10.03

  Hassua kun thl sivutkin sanoo että nimenomaam jäykkäkouristuksen, influenssarokotteen ja ei eläviä rokotteita voi raskausaikana antaa :o jäykkäkouristusrokote raskausaikana suojaa myös vastasyntynyttä. Voiko näissä olla paikkakohtasia tai th kohtasia eroja? :o meillä neukkutäti varmisti vielä oikein jostain kannasta ennenkuin piikitti

  VastaaPoista
 6. Kuten tuolla alla pari muutakin sanoo, niin mulla myös huomattiin raskausaikana, että jäykkäkouristus on mennyt vanhaksi, mutta pistettiin vasta lapsen syntymän jälkeen (kesällä 2014). Mutta eiköhän se ole ihan oikein mennyt, jos asia on jostain vielä tarkistettu. Tsemppiä loppuajalle ja sitten uudenlaisen arkeen myös! Juttujasi on ollut hauska lukea tuolta omalta odotusajalta asti. :)

  VastaaPoista
 7. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.18. lokakuuta 2017 klo 12.27

  varmaan on vähän th kohtaista laitetaanko vai ei ? :) tsemppiä sinne loppumetreille, tai no melkein jo siellä ollaan ;)

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.18. lokakuuta 2017 klo 12.27

  joo luulen että osa toimii juurkin näin, sitten vasta jos on pakko! :) kiitos tsempeistä! :)

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.18. lokakuuta 2017 klo 12.28

  joo kyllä ajattelin ensi neuvolassa vaatia jos viellä huidellaan käyrän kanssa ties missä! Pelottaa, että synnytyksessä tapahtuu jotain jos vauva päästetään liian isoksi :/

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.18. lokakuuta 2017 klo 12.29

  kiva kun tykkäät lueskella! :) mä luulen että on th kohtaista rokottaako vai ei :) rokotteen tosiaan voi laittaa raskausaikana muttei ole pakollinen ellei jotain satu, joten ehkä terveydenhoitajat aina miettii tapauskohtaisesti ja th kohtaisesti pistetäänkö vai ei :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.