torstai 19. lokakuuta 2017

Aurinko. Tuo lapsiperheen pahin vihollinen.


Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Näyttääkö tutulta?

Nuo pienet viheäliäät sormet löytävät joka paikkaan. Leivänmurut, ketsuppitahrat, voiset sormenjäljet, vesiväritipat ja kuraroiskeet. Miten ihmeessä ne löytävät tiensä vasta putsatuille pinnoille alle minuutissa? Aurinko on ihana asia, mutta kun se tuppaa paljastamaan lapsiperheen kodin karun todellisuuden.

Aina asuntonäyttöjen lähestyessä toivon sormet ristissä pilvistä päivää. Tiedättekö, vaikka miten puunaa ja putsaa asuntoa niin auringonsäteet tuovat ne kaikkein mystisimmätkin tahrat esille. On kummallista, miten hienosti kura näkyy tummanruskeassa ulko-ovessamme auringonvalossa. Hämärässä se näyttää aina puhtaalta...Meillä on sunnuntaina taas näyttö, pesen tuon ikkunan sitten kaksi sekuntia ennen kuin suljemme ulko-oven ja toivotamme vieraat kotiimme tervetulleiksi.

Kun valitsimme uuteen kotiimme materiaaleja, tiesin tasan tarkkaan mitä en halua. Korkeakiiltoiset keittiönkaapit, isot peiliovet ja kiiltävät laattapinnat, EI KIITOS! Tosin peililiukuovilla varustettu vaatekaappi eteisessä on haaveena, mutta siinä ei ole ikkunaa ja auringonvaloa. Ehkä selviämme hengissä? Tai totuttelemme sormenjälkiin...

Lapset. Ne, jotka pistävät saapuessaan elämäsi ylösalaisin. Elämäsi, sekä kotisi. Lasten jälkeen siisti koti on jokin yksisarvisen ja joulupukin kaltainen taruolento. Toiset väittävät sen joskus nähneen ja omistaneen. Uskoo ken tahtoo, kuviakin kun pystyy nykyään niin helposti muokkaamaan...

6 kommenttia

 1. On se mummulakin meillä, koti on tahmea joka puolelta, kerran jäi sukkani kiinni kun lähdin kävelemään lattiaan, hehheh..onneksi en kaatunut MUTTA näin mummuna en ikimaailmassa vaihtaisi yhtään kiukku tai ällittely hetkeä pois, rakastan noita pieniä veljeksiä jotka unenpöpperöisinä tulevat mummulle ja papalle taas huomenaamuna kukonlaulun aikaan ja mietin jo nyt miten saisin heidän olonsa paremmaksi kun ovat väsyjä huomenna koko päivän aikasen nousun takia, kello 5 heräävät.
  Imuroida pitää vaikka en sitä harrasta mutta hiekkaa tulee eteiseen ja pieni ryömii vielä joten nyt äkkiä imuri käteen ja menoks.

  VastaaPoista
 2. Muistelen samaa elämän vaihettani kun sinä elät nyt. Lapset kintereillä ja yhtä odottaen. Asunto myynnissä. Uudessa kodissa rahaa kiinni älyttömästi. Asunto näyttöjä tämän tästä. Hirvee Työ saada paikat siistiin kuntoon. Miten jaksat aina vaan hinkata ja järjestellä? Eikö ole pelko, jospa vanha asunto ei menekään kaupaksi tai vähintäin laskemaan hintaa mahdottomasti? Toisaalta vain se yksi ostaja tarvitaan.

  VastaaPoista
 3. Itselläni ei ole lapsia mutta on koira joka tykkää katsella sohvien päältä ikkunoista. Sohvat ovat vielä kätevästi ikkunoiden alapuolella. Kun aurinko paistaa, kivat kuolajäljet näkyy

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.22. lokakuuta 2017 klo 11.07

  Entisenä koiranomistajana muistan ton tuskan:D sama auton ikkunat, kaikki vedelty märällä nenällä läpi xD

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.22. lokakuuta 2017 klo 11.08

  Niinpä, tämä asunnon myynti on kyllä stressaavaa aikaa! Uskallan siltiki luottaa että pääsemme tästä eroon vielä hyvissä ajoin, vaikka kieltämättä kyllä näitäkin kauhukuvia on mietitty!

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.22. lokakuuta 2017 klo 11.09

  Voi miten ihanan kuuloinen mummu siellä:') kyllä on poikien kelpaa<3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.