sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Taloprojekti: VALMIS!


...Tai jalkalistoja vailla valmis. Muutamat rakennustarvikkeet pyörivät vielä nurkissa kun eilen kävimme taas katsomassa miltä kodissamme näyttää. Loppusiivous tehtiin torstaina ja hei, tiistaina me saadaan avaimet!!! Sen jälkeen alkaa pakka,siirrä,purkaa rumba ja joko jo ensi viikonloppuna tai sitä seuraavana meidän olisi tarkoitus päästä muuttamaan!

Kerrankin odotan että viikonloppu olisi nopeasti ohi! Jotta pääsemme hoitamaan kaikki "viralliset" asiat kuten vakuutukset ja sähkösopimukset. Tiistaina nimittäin kun hallintaoikeus siirtyy vain ja ainoastaan meille, raukeaa myös kaikki rakennusajan vakuutukset ja sopimukset. Mielenkiinnolla jään odottamaan miten käy asumiskustannusten, onko omakotitalo asuminen kalliimpaa vai halvempaa touhua kuin tällä hetkellä rivitalossa? Ajattelin parin kuukauden päästä tehdä pientä laskelmaa että miten kävi.
Tule jo tiistai!

24 kommenttia

 1. Ihanaa!! Oispa kiva nähdä talon pohjapiirros.

  VastaaPoista
 2. Miksi vielä näkee monesti että astianpesukone on lattialla ? Joutuu kumartumaan kun sitä täyttää & purkaa. Miksi ei astianpesukonetta nosteta vähän ylemmäksi että työn saisi tehdä suoralla selällä. eli koneen alle vetolaatikosto ?

  VastaaPoista
 3. Voi, että tuo on niin siistiä! Haluaisin kanssa päästä muuttamaan, vaikka nykyisessä kodissa ei oikeastaan mitään vikaa olekaan. Omakotitalo ois kyllä vaan niin kiva saada kodiksi! Onnea ja tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
 4. Keittiösuunnittelija29. lokakuuta 2017 klo 13.24

  Korotettua astianpesukonetta ei ole viisasta laittaa varauksetta jokaiseen keittiöön. Seinustalla, jolla astianpesukone on, ei sijaitse mitenkään superpaljon pöytätasoa, jolloin korotettu astianpesukone olisi vienyt aivan liikaa pöytätasoa pois käytöstä. Tuo on oikein hyvä ratkaisu noin. Monesti keittiötä suunnitellessa pitää tehdä kompromisseja yksityiskohdissa toimivan kokonaisuuden aikaansaamiseksi.

  VastaaPoista
 5. Jep, aina ei voi kaikkea saada. Mekin arvostimme enemmän tasoa kuin tuota nostettua konetta. Ja omalla kohdalla keittiön suurin ikkunapinta-ala vaikutti ratkaisuun.

  Onnea valmiista taloprojektista ja tsemppiä muuttopuuhiin!

  VastaaPoista
 6. Minustakin olisi kiva nähdä talon pohjapiirros! Tykkään erityisesti tuosta, miten keittiö on sijoitettu, tai ainakin se näyttää kuvien perusteella todella hyvältä. :) Onnea valmistuneesta taloprojektista, ja paljon tsemppiä muuttorumbaan! <3

  VastaaPoista
 7. Meillä on korotettuna ap-kone, ja nyt jos saisin valita, tulisi se ehdottomasti lattiatasoon. Vajaa vuoden ikäinen vauhtiviikarimme nimittäin saa vetäistyä alakorin koneesta lattialle ja mikäli koneessa sattuu olemaan astioita, on lopputulos aika ikävä. Vaarallistakin se on jos lapsi jää painavan korin alle.

  VastaaPoista
 8. Niin siistiä! Onnea uuteen kotiin ????

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää! Juuri tuollainen värimaailmaltaan sopivan neutraali johon ei heti kyllästy. Saitteko itse miten paljon vaikuttaa esim. keittiöön? Kiinnitin huomiota, että alakaappeja on paljon. Ettekö halunneet vai eikö ollut mahdollista saada vetolaatikkoja? Itse olen ne kokenut kovin käteviksi esim. kattiloiden säilytyksessä. Pohjapiirros olisi tosiaan kiva nähdä :)

  VastaaPoista
 10. Onnea uuteen kotiin!
  Ystäväperheemme on jo joitakin vuosia asunut saman rakentajan talossa ja kovin tutulta näyttää. Tosin heillä keittiön vieressä eteinen vessan paikalla.

  VastaaPoista
 11. Onnea uuteen kotiin, näyttää hienolta! Saanko udella, onko vanha asuntonne jo myyty? Toivottavasti ette ainakaan joudu killumaan kahden asunnon loukossa. Mekin haaveillaan paraikaa omasta talosta mutta emme uskalla toimia ennenkuin vanha asunto, rivari, on varmuudella myyty.

  VastaaPoista
 12. Juuri tuollaisesta kompaktista talosta mekin haaveilemme. Yksitaso, mahdollisimman vähän kulmia peltotontilla. Kohtuuhintaan ilman prumelaareja. Onko tontti oma? Haaveita vaan tässà iässä suht pienipalkkaisilla. No,me halutaan kasvattaa lapsemme itse ja siten luopua talohaaveestamme tässä vaiheessa. Harmi kun vanhempien panostus on niin aliarvostettua nykyään. Elämä on valintoja sanoi mamma.

  VastaaPoista
 13. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.34

  hei täytyykin muistaa ensi kerralla laittaa siitä kuva kun jotain talopostausta teen! :)

  VastaaPoista
 14. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.35

  mistä kukin tykkää! :)

  VastaaPoista
 15. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.35

  kiitos <3 tiedän ton tunteen, muuttamisessa on sitä jotain vaikka se samalla on niin kamalaa :D

  VastaaPoista
 16. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.36

  ! :) no näinpä. minulle ainakin ahtaan rivarikolmion keittiön jälkeen tuo laskutila on se, jtoa todellakin haluan mahdollisimman paljon :D

  VastaaPoista
 17. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.36

  kiitos<3

  VastaaPoista
 18. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.36

  kiitos!<3 täytyy muistaa liittää pohjapiirros ensi postaukseen! :)

  VastaaPoista
 19. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.37

  huiiii kuulostaa hurjalle! :o

  VastaaPoista
 20. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.37

  niin on ! kiitos<3

  VastaaPoista
 21. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.39

  sitä me juuri haettiin oikeastaan koko kodilta, neutraali jossa voi sisutaa väreillä sitten kun haluaa ja värejä joihin ei kyllästyisi :p saatiin suunnitella, mutta oikeastaan otettiin se joka pakettiin kuului :) minä itse henk kohtasesti en pidä vetolaatikoista, meillä on nyt niitä keittiössä ja tuntuu että AINA saan jonkun johdon, kahvan tai kannen ikävästi johonkin väliin ja laatikko ei kulje kunnolla :D toki voi olla ettei uusimmissa keittiöissä olisi tätä samaa ongelmaa, meidän tämä keittiö on kaiskytluvun loppupuolelta :p

  VastaaPoista
 22. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.40

  kiitos<3 joo näitä kaiketi saa "peilikuvina" ja vähän eri malleina sekä eri huonemäärillä! :)

  VastaaPoista
 23. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.41

  kiitos<3 ei ole vanha vielä myyty, jonkun aikaa siis olemme kahden asunnon loukussa johon toki olimme varautuneet! :) eiköhän tästäkin eroon päästä! :) me olisimme mieluusti myös ensin myyneet vanhan, mutta tätä uutta ei millään saatu varattua ja meidän oli "pakko" tämä saada :p

  VastaaPoista
 24. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.43

  pohjaratkaisuun mekin rakstuimme sekä siihen, ettei turhia neliöitä ole. Ja juu, oma tonttia meillä tässä! :)

  ja sanoppa muuta, elämä on valintoja täynnä ja omien lasten kotikasvatusta ei kyllä rahallisesti tueta. Siksipä minuakin työelämä ainakin pienissä määrin kutsuu heti ä loman jälkeen luultavasti :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.