lauantai 28. lokakuuta 2017

Voiko vauvan luonnetta ennustaa raskausajan perusteella?Vilkas ja liikkuvainen vauva vatsassa, vilkas ja liikkuvainen vauva vatsan ulkopuolella? Rauhallinen vauva vatsassa, rauhallinen vauva vatsan ulkopuolella? Onko asia näin?

Esikoiseni Elvira oli vatsassa todella rauhallinen tapaus. Niin rauhallinen, että välillä illalla mietin olenko tuntenut liikkeitä ollenkaan päivän aikana. Saimme tyytyväisen, rauhallisen ja missä tahansa nukkuvan lapsen synnäriltä kotiin. Piti siis paikkaansa.

Toinen raskauteni oli aika lailla samanlainen. Matilda liikkui hivenen enemmän vatsassa, mutten edelleenkään tiennyt mitä on kylkiluupotkut tai kunnon myllerrykset jolloin tuntuu jalka tulevan millä hetkellä hyvänsä läpi vatsanahan. Matildakin oli aika rauhallinen vauva, ei sätkinyt ja potkinut joka ilmansuuntaan hereillä ollessaan.

Tämä kolmas raskaus. Edelleenkään en tiedä mitä ovat kylkiluupotkut, ja kunnon myllerrykset ovat. Edellispäivänä sain ensimmäistä kertaa otettua videon, jossa vauvan liikkeet näkyvät vatsan ulkopuolelle kunnolla. Pari muljuamista ja hikka, siinä se kaikki mitä videolle sain. Neuvola ohjeistaa tekemään tarvittaessa liikelaskentaa, minä en sitä voi toteuttaa. Kunnon iltabileet tulee jokaikinen ilta, mutta muuten tunnen päivän aikana tökkäyksen silloin tällöin. En osaa huolestua, koska kaikki vauvani ovat olleet rauhallisia mahassa ja sen ulkopuolella. Onko siis toivoa että tämäkin kaveri olisi rauhallinen vauva? Toisaalta, kuopuksen refluksi todisti että rauhallinen ei takaa helppoa, kuten ensimmäinen vauvamme oli.

Toisaalta mietin, miten monta liikettä minulta jää huomaamatta päivän aikana koska istukka on edessä ja vatsani koko ajan ihan kivikova. Eilen illalla seisoin suihkun alla lämmittelemässä (ei kovin vihreää, mutta otan ilon irti viimeisistä viikoista kiinteän vesimaksun kanssa...) ja katsoin miten vatsani muljusi ja liikkui. Enkä juurikaan tuntenut liikkeitä vaikka ihan silminnähden siellä myllerrettiin.

On jännittävää miettiä, että vatsassani kasvaa ihan oikea ihminen. Ihan oikea persoona ja ihan oikea luonne. Ei montakaan viikkoa niin me tapaamme ensimmäisen kerran. Miltä hän näyttää? Miten hän käyttäytyy? Pitääkö päätelmäni rauhallisesta vauvasta paikkaansa? En pistäisi pahakseni, koska kyllä tässä talossa menoa ja meininkiä riittää siitäkin huolimatta.
Onko teillä raskausaika ja vauvan liikkuminen mahassa kertoneet vauvan luonteesta myös vatsan ulkopuolella?

10 kommenttia

 1. Tähän mennessä joo :) Esikoinen oli mahassa säpäkkä sätkijä, on sitä ainakin näin kaksivuotiaanakin mahan ulkopuolella :) Tää vauva taas on vasta reilun viikon vanha, mutta ainakin vielä toistaiseksi on yhtä leppoisa kuin mahassakin :p :)

  VastaaPoista
 2. Viisi lasta ja kyllä on juurikin sellaisia mitä mahassa ollessaankin. Toisesta lapsesta sanoin jo et ei todellakaan ole niin rauhallinen ku esikoinen ja potkut oli jopa aggressiivisia. No tyttö 5 v aika temperamenttinen edelleen? kolmas lapsi ei ikinä valvonut yöllä vatsassa ollessaan, eikä myöskään koko vauva vuonna valvonut. Itseasiassa nyt 3 v ja nukkuu yhä super hyvin. Oli muutenkin tosi rauhallinen ja vauvana oli aina kaikkeen tyytyväinen. Vatsassakin hyvin rauhallinen tapaus. Neljäs oli taas niin kamala touhuaja vatsassa et osasin jo pelätä pahinta. Nyt vasta kohta 2 v alkanu nukkua yöt heräämättä. Oli erittäin helpottavaa odottaa tätä kuopusta kun oli rauhallinen, sai liikkeet yleensä just vaan iltasin täyteen. Niin ihana rauhallinen ja tyytyväinen tyttö, ikää nyt 2 kk ja vaan parina yönä valvonut. Raskausaikanakin valvo hyvin harvoin yöllä. Meillä myös noi vilkkaat vauvat olleet niitä vatsavaivaisia refluksi vauvoja, joita saanu monta kuukautta hyssyttää tunnista toiseen päivittäin. Mutta siis ihan on kyllä ollu luonteet tunnistettavissa jo raskausaikana, joten onnittelut rauhallisesta vauvasta?

  VastaaPoista
 3. Todellakin on kertonut! Poika nyt 1v3kk ja luonne on juuri samanlainen mitä jälkeenpäin voi päätellä mahassa toimimisesta. Temperamentti ja kova menohalu ja "äkäisyys" olivat tunnistettavissa myös raskausaikana. Välillä tuntui että poitsu tulee mahanläpi, kun potkut olivat niin voimakkaita ja teräviä. Maha muljusi mitä ihmeellisimpiin asentoihin, kaveritkin välillä ihmettelivät. Toivon että seuraava raskaus olisi vähän seesteisempi masuasukin kohdalta.:D Uskon kyllä vahvasti siihen, että vauvan luonne on melko paljon ennustettavissa jo raskausaikana..

  VastaaPoista
 4. Miina oli masussa temperamenttinen ja potki kovaa,nyt luonnetta 2kk löytyy kyllä :D. Esikoinen potki vähemmän ja muutenki helppo raskaus ja yöunia lukuunottamatta rauhallisempi ku siskosa :). Eli piti paikkansa :)

  VastaaPoista
 5. Kolmas raskaus loppuvaiheessa ja tämäkin masutyyppi älyttömän vilkas ja liikkuvainen tapaus. Isommat lapseni olivat myös mahassa tosi aktiivisia, tosin oon myös tuntenut joka liikkeen jokaisessa raskaudessa hyvin, istukka takana eikä paljoa rasvakudosta vatsalla. Mutta vaikka olivatkin superliikkuvaisia tapauksia sikiöinä, niin vauvoina/lapsina ovat olleet tosi rauhallisia. Kovin urheilullisia ovat kyllä, molemmista tuli futiksen pelaajia, joten jospa nuo vain treenaavat potkimista jo kohdussa... ;)

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.32

  ! ai siellä on synnytetty, paljon onnea!!! <3

  VastaaPoista
 7. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.33

  hei kiva kuulla!! :) ja kiitos, tosin pelkään että tämä rauhallisuus johtuu vaan tuosta edessä olevasta istukasta :p xD

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.33

  !! :) näin minäkin uskon! :)

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.33

  !! :D

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.1. marraskuuta 2017 klo 22.34

  se voi olla että siellä on treenit aloitettu jo mahassa ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.