keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Neuvolalääkäri! Ihan hetkeen ei taideta synnyttää...

Raskauden viimeinen neuvolalääkäri takana ja heti alkuun täytyy todeta että kyllä kannatti muuttaa Turusta Lietoon! Nimittäin sain yllättyä positiivisesti kun neuvolalääkäri sisälsi automaattisesti ultran. Turussa kun normaalisti rakenneultran jälkeen vauvan näkee sitten seuraavaksi synnärillä.

Aluksi olin terveydenhoitajalla juttelemassa niitä näitä. Kävimme pähkinänkuoressa läpi koko raskauden, koska tietoni eivät ole ehtineet siirtyä Turusta Lietoon joten he eivät tienneet minusta muuta kuin sen, jonka neuvolakortti kertoo. Tosin eipä tässä kolmannen aika vaivattoman raskauden kohdalla ole mitään niin kovin kummoista tiedettävääkään. Paino nousee tosi maltillisesti, kuudessa viikossa vain pari kiloa tullut lisää painoa. Verenpaine ynnä muut mittaukset ok. Ainut että hemoglobiini oli tipahtanut ja oli nyt 111. Ei huono, mutta hain kuitenkin apteekista nestemäisen raudan ja ajattelin juoda parin viikon kuurin. Ihan vain silmällä pitäen sitä, jotten synnytyksen jälkeen ole ihan kuollut kun siinä kuitenkin vähän verta aina menettää.

Neuvolalääkäri mittasi kohdunpohjankorkeuden ja se oli kasvanut vain puoli senttiä näiden kuuden viikon aikana. Eli toisin sanoen tukee sitä teoriaa, että vauva alkaa olla lähtökuopissaan. Yläkäyrän yläpuolelta tipahdettiin hivenen keskikäyrän alapuolelle, heh. Tämä ei kuitenkaan kerro vauvan koosta mitään nimittäin...

...Ultrassa painoarvio 2900 grammaa tällä hetkellä kun viikkoja on 36+4. Elikkä laskettuna aikana vauva painaa noin nelisen kiloa. Helpotus toisaalta, että jos ajattelisi synnytyksen käynnistyvän 40+4 kuten kaksi edellistä, on sieltä tulossa jotakuinkin reilu neljä kiloa mitä kuopuksemme oli. Ei sen isompaa, katsotaan sitten jos kovasti yli menee...Ja onhan nämä kuitenkin vain arvioita. Olin todella yllättynyt että pääsin ultraan, ihanaa! Lääkäri ultrasi sinnikkäästi huonosta asennosta huolimatta myös vauvan jalkoväliä ja kyllä siellä vaan edelleen tytöltä näytetään!

Ja mitä sisätutkimukseen tulee niin ei, kymmenen viikon supistukset eivät ole tehneet mitään. Sormelle auki, paikat pehmeät ja 2-3 senttiä kaulaa jäljellä. Että eipä tässä tosiaan taideta ihan hetkeen synnyttää, vaikka taas tässä kirjoitellessa supistaakin. Toisaalta eihän tuo kerro mitään, tilanne voi muuttua ihan hetkessä sitten kun ne supistukset sieltä kunnolla alkavat. Tai vaikka eivät alkaisikaan. Jännittävää!

Seuraava neuvola onkin sitten parin viikon päästä. Pääsemmeköhän sinne asti? Luultavasti.
 

6 kommenttia

 1. Moikka! Juu sehän ei kerro mitään jos ei oo vielä paikat siinä mallilla että synnyttäisi, itselläni tehtiin samoilla viikoilla synnytystspa-arvio ja silloin kaikki paikat kiinni ja kaulaa jäljellä just sen 2-3cm , mutta rv38+5 vauva päätti syntyä vauhdilla maailmaan eli siinä sen huomasi miten nopeasti tilanne voi muuttua :)

  VastaaPoista
 2. Mulla oli muistaakseni rv 36+0 lääkärineuvola, jossa paikat kiinteät ja kiinni. Niin se vaan silti syntyi tämä meidän kolmas vauhdilla 37+6. ?

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko! Saanko kysyä paljon sulla tullut kiloja raskauden aikana? Meillä saat viikot just. ?

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. marraskuuta 2017 klo 19.35

  ooo toivon että olisin yhtä onnekas kuin sinä :p mulla kyllä aina ollut tämä sama tilanne näillä viikoilla ja tytöt sntyneet 40+4 ! :) tosin näin aikaisin ei ole ennen supistukset alkaneetkaan :p jännittävää!

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. marraskuuta 2017 klo 19.36

  oiii minäkin tahdon! :D

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.29. marraskuuta 2017 klo 19.37

  kiitos<3 noin 19 kiloa tullut tähän mennessö! :) eiköhän parikymppiä mee vielä komeasti rikki ;) tsemppiä loppuraskauteen<3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.