keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Vauvan hoitovoiteet ja hoitotuotteet. Tarpeellisia vai pelkkää rahastusta?On sinkkivoidetta, öljyä, talkkia...Töhnää sinne, tänne ja tuonne. Muuton yhteydessä löysin kaapinperukoilta kaksi melkein käyttämätöntä vauvatalkkia sekä sinkkivoidetta tyttöjen vauvavuosilta ja mietin, tarvitseeko pieni vauva niin paljon hoitotuotteita kuin marketit ja markkinointi antaa ymmärtää?

Muistan molemmilla tytöillä käyttäneeni sinkkivoidetta, jos vaippa-alue on punertanut pahasti. Reidekkäillä vauvoillamme myös ihopoimut jaloissa ovat joskus punoittaneet ja niihin olen talkkia tunkenut, mutta kerrat ovat laskettavissa kahden käden sormilla. Mietin pärjäisikö nyt kolmannen kanssa sillä kuuluisalla perunajauholla ja sheavoilla, joiden sanotaan olevan hyviä talkin sekä sinkkivoiteen korvikkeita? Tai itseasiassa sheavoista minulla Matildan vaippa-alueen punoituksen kanssa onkin kokemusta, ja täytyy sanoa sen toimineen paremmin kuin itse sinkkivoide. Kylpyöljynä toimii ihan vaan vaikka ruokaöljy, tosin pakko myöntää etten ole oppinut ikinä kylpyöljyä meidän vauvoilla käyttämään.

Septidiniä napatynkään? Ilmakylvyt, vesi ja kuivaus ovat aikaisemmin vauvoillamme riittäneet ilman tulehduksia. Erityisesti vauvoille tarkoitettuja vanupuikkoja, mihin!? Välillä tuntuu että vauvoilla vain rahasetaan meitä vanhempia. Tarvitset sitä, tätä ja tuota ja lopulta ne tarvikkeet löytyvät vielä neljänkin vuoden jälkeen lähes käyttämättöminä kylpyhuoneen kaapista. Ainakin meillä. Ja kun nyt kolmannella kerralla olen fiksu ajattelen että saahan niitä tarvittaessa myös sitten jälkikäteen ostettua. Itseasiassa melkein kaikki hoitotöhnät tuntuvat olevan niin hyvin markkinoituja sekä suosittuja, että niitä löytyy ihan pienistä lähikaupoistakin.

Meidän peikkotytöille ainut ihan oikeasti tarpeellinen ostos on ollut vauvashampoo. Vauvankina, puklu ja karsta saivat aikamoisen tuoksun ja tahman paksuun tukkaan, joka ei pelkällä vesipesulla lähtenyt puhtaaksi. Tällä kertaa ajattelin tässä asiassa turvautua luonnonkosmetiikan puolelle ja metsästää palasaippuan, joka sopii vauvan hiuksille parhaiten. Vinkkejä? Ainakin yhtä laatua näyttäisi Ruohonjuuresta löytyvän.

Luulen nyt kolmannella kerralla tekeväni samalla kaavalla kuin vauvanvaatteiden kanssa: mitä vähemmän, sen parempi. Pari tuttia, vaippoja, sheavoita sinkkivoiteen sekä rasvan tilalle sekä palasaippua. Ainiin ja kosteuspyyhkeet, vaikka taitaa ne aika myrkkyä olla. Mutta kun ne kuuluisat niskapaskat tulevat juuri silloin, kun juokseva vesi mahdollisimman kaukana.

Jotenkin pelottaa julkaista tämä teksti, kostaako universumi? Meille on aina suotu helppohoitoisia vauvoja vailla sen suurempia iho-ongelmia...Koputan puuta.

12 kommenttia

 1. Kiitos tästä! Näin ekaa odottavana kaikki tälläinen tieto tulee tarpeeseen. Kun alkaa katsomaan mitä kaikkea vauvalle "pitäisi" ostaa tuntuu lista loputtomalta. Kaipailenkin just tämmösiä vinkkejä. Taidankin siis ostaa sheavoita, koska se on ollut jo itselleni ostoslistalle, joten ei jäisi kaapinperukoille. Perunajauhokin on hyvä vinkki ja talkkia taitaa tullakkin purkki äippäpakkauksessa. Sitä voi sitten ostaa lisää jos siltä näyttää. :)

  Haluan ostaa juttuja, jotka helpottavat arkea ja en elää mitään ääriminimalismia, mutta haluaisin välttää suurimman osan turhakkeista!

  Ois kiva saada jotain kattavampaa listaa hitit ja hudit vauvatarvikkeissa :) Vaikkakin jokainen vauva ja perhe on omanlaisensa!

  VastaaPoista
 2. Meilläkään ei ole kauheasti mitään vauvarasvoja yms kaipailtu, mutta tämä nuorimmainen syntyi ihokerros uusiutuvana, niin häntä on rasvailtu pari ekaa viikkoa, mutta ihan meidän tavallisilla rasvoilla ja öljyillä, kun käytössä on vaan luonnonkosmetiikkaa muutenkin. Kosteuspyyhkeet nyt on vähän pakollinen paha, pakko olla olemassa tiettyihin hetkiin :p

  VastaaPoista
 3. Heips! Mistä tuota sheavoita voi ostaa? En ole ennen kuullutkaan tuollaisesta. Voisi olla hyvä, meillä kun on nyt kohta kulunut koko tuubillinen sinkkivoidetta (+välillä käytetty apteekista saatavia), kun pojalla 15kk tuon tuostakin pylly palaa. En tiedä, mistä johtuu.:/

  VastaaPoista
 4. Itse olen pärjännyt pääasiassa bepanthenilla :D ! Myös öljyä on kyllä tarvittu kylpyveteen joskus ! Molemmilla vauvoillani ollut aika hyvä iho :) Ja välillä olen rasvannut vauvan ihoa apteekin aqualan perusvoiteella, jos iho mennyt kuivaksi esim.pakkasien alettua. Minun mielestä ei mitään tämän erikoisempia voiteita vauva tarvitse ;) Talkkia en ole ikinä osannut käyttää ja hyvä perushygienia ja ilmakylvyt paras apu..

  VastaaPoista
 5. Vauvaöljyä ja talkkia tais tulla neuvolasta ja niitä ei ikinä tarvinnut ostaa lisää.:D jotain vauvashamppootakin sain lahjaksi ja käytin sen lopulta itse suihkusaippuana kun ei ollut tarvetta. Talvikuiva iho on molemmilla lapsilla, ja välillä perusvoiteella rasvaillaan tarvittaessa, mutta ei ennaltaehkäisevästi.

  VastaaPoista
 6. Flow-kosmetiikalta ainakin. Ja kotimainen!

  200g pakattu muovipussii
  http://www.flowkosmetiikka.fi/tuote/luomu-sheavoipala-karitevoi-200g/

  Tai purkkiin
  http://www.flowkosmetiikka.fi/tuote/luomu-sheavoi-150ml/

  VastaaPoista
 7. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.14. marraskuuta 2017 klo 23.04

  täällä ihan sama, en koe olevani mitään ääriminimalisti, mutta rojut pois nurkista kiitos :D ja hei kiitos postausvinksitä, täytyykin tehdä! :)

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.14. marraskuuta 2017 klo 23.05

  hahha paremmin kuin hyvin sanottu, niihin tiettyihin hetkiin... :D

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.14. marraskuuta 2017 klo 23.05

  esimerkiksi ruohonjuuresta löytyy ! :)

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.14. marraskuuta 2017 klo 23.05

  ! :) juuri näin, ei ne mitään ihmeitä tarvitse vaikka kaupan hyllyt antaakin aivan toisenlaisen kuvan ;)

  VastaaPoista
 11. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.14. marraskuuta 2017 klo 23.06

  mä heitin meidän pölyttyneen vauvaöljyn pois... :D

  VastaaPoista
 12. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.14. marraskuuta 2017 klo 23.06

  näitä lööytyyyy täältäkin ! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.