maanantai 11. joulukuuta 2017

40. Raskausviikko: ULOS, NYT!

Raskausviikko: 39+2

Vauva: Netin mukaan painaa 3400 g, mutta meidän vauva ennusteen mukaan jo n. 3800 grammaa. Satuttaa liikkeillään koko ajan...

Oireet: Lasketaanko maksimaalinen ketutus oireeksi? Supistaa, supistaa ja supistaa. Vaan kuten huomaatte, tässä sitä vaan silti ollaan yhdessä kasassa. Unettomuus vaivaa, valvon joka yö melkein kolmisen tuntia.

Mielihalut: Kurkkupastillit ja hiilihapollinen vesi. Ruoka ei oikein meinaa maistua.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: LOPU JO! Tämä on turhauttavin raskaus kaikesta kolmesta raskaudestani. Ja ihmekös tuo, liki 10 viikkoa sairaslomalla supistusten takia ja lääkärineuvolassa selviää loppuvaiheessa raskautta etteivät ne ole tehneet mitään. Sitten alkaa todella kipeät supistukset jo viikkoja ennen kuin vauva on sylissä. Ei ihme että vähän jo kyllästyttää..

En edes jaksa yrittää enää olla valittamatta. Viime yönäkin sain kokonaiset kolme tuntia unta kun ensin heräsin muuten vaan. Sitten alkoivat kolmen tunnin mittaiset poltot jotka antoivat toivoa synnytyksestä. Vaan ei niin ei, tässä sitä ollaan. Kävimme lasten kanssa puistossa pulkkaretkellä ja taas vähän jomottelee mutta eiköhän nämäkin pian ohi mene.

Minun supistukset on muuten aika kummallisia. Ne eivät lisäänny liikkuessa vaan päinvastoin. Kun liikun, saan aikaiseksi kestosupistuksen mutta itse aaltomaiset supistukset tulevat useimmiten vasta kun rentoudun liikkumisen jälkeen. Pulkkaretkellä koko ajan kestosupistus, mutta kunnon jomottelut ja aaltoilevat supparit alkoivat nyt tässä tietokoneella istuessani.

Laskettuun on viisi päivää. Raskautta korkeintaan on jäljellä 19 päivää. Ensi yönä voi tulla lähtö tai sitten synnytys käynnistetään väkisin. Tällä hetkellä on vähän sellainen fiilis että jos tämä vauva ei tajua tulla ulos tällä viikolla niin kaivan sen sieltä omin käsin...


P.s Kiitos kaikille teille ihanilla jotka jaksatte tsempata ja myötä elää tätä jännittämisen tuskaa ja riemua<3 Se piristää kovasti tämän kaiken turhautumisen keskellä <3

26 kommenttia

 1. Valtavasti tsemppiä. Täällä on vielä tuoreessa muistissa tuo olo. <3

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä! Minun la on vasta 2 viikon päästä mutta olo ainakin melkein yhtä kärsimätön.

  VastaaPoista
 3. Hurjasti tsemppiä! Toivottavasti vauva ymmärtää pian jo syntyä ? Pisti kyllä naurattamaan tuo omin käsin kaivaminen ?

  VastaaPoista
 4. Olen itse päivän heitolla samoilla viikoilla ja fiilikset ovat samat. Ainut oire lähestyvästä synnytyksestä on kivut ja kova ketutus :) Joka päivä on pettynyt olo kun mitään ei ole tapahtunut. Välillä naurattaa tämä mökötysolo ja välillä taas on oikeasti todella turhauttavaa. Ja nämä ikivihreät kommentit: ei yksikään vauva mahaan ole jääny ei auta. Haluan vain vauvan maailmaan ennen joulua niin paljon mutta se taitaa olla vauva joka ajoituksen päättää :)

  Todellakin tsemppiä loppusuoralle, toivotaan että saadaan pienet jouluvauvat tai viimeistään uuden vuoden vauvat!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä ja jaksamista! Muista tuon tunteen, esikoiseni syntyi 40+4, nyt elokuussa. Löysin blogisi ja instagram-tilisi alkuraskauden aikaan, olen nuori äiti ja raskaus oli yllätys. Sain paljon voimaa, iloa ja tietoa lapsista blogisi kautta. Kirjoitat tosi kivasti ja aina on ilo lukea. Kiitos blogista! <3

  VastaaPoista
 6. Ite olin lähes päivälleen 9v. sitten samanlaisissa fiiliksissä. Nyt haikeudella muistelen tuota aikaa. Silloin ei kyllä naurattanut yhtään.
  Valtavasti tsemppiä loppurutistukseen!
  T. Viiden tytön ja kahden pojan äiti.

  VastaaPoista
 7. Paljon tsemppejä. Itsellä la 31.12 ja koko raskauden toivonut että menisi tammikuulle. No ei vaan taida mennä kun synnytystapa arviossa lupailivat jo jouluksi vauvaa maailmaan ??

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä sinne!!! ❤ kyllä se ulos tulee, varmasti piankin! Lopussa aika vaan kuluu niin hitaasti kun isoa mahaa ei voi unohtaa missäkään hommassa tai vaikka olisi tekemättä mitään! (Tuoreessa) muistissa minullakin loppuraskaus, kaikki energia meni siihen että olisi vain halunnut synnyttämään ? ja seuraavaa raskautta ollaan jo rv 14 vaikka edellisessä loppuraskaudessa uhosin taas että ei koskaan enää.. ??

  VastaaPoista
 9. Juu, ihan samoissa fiiliksissä täällä myös. Laskettu aika oli 6.12. ja nyt siis mennään rv 40+5. Supistaa joka päivä ja etenkin öisin, mutta ei edisty tämä yhtään. Tänään ollut koko päivän vatsa kovettuneena ja alapäässäkin astetta erilaisempi fiilis. Jokohan ensi yönä tapahtuu jotain... ?
  T. Elska

  VastaaPoista
 10. Paljon tsemppiä loppuodotukseen! Näin lukijan näkökulmasta on menny nopeesti aika, kun tuntuu että vastahan te päätitte antaa mahdollisuuden kolmannelle. ☺️ Muistan kyllä itsekin kuinka loppuraskaudessa päivät vaan matelee eikä aika tunnu kuluvan millään. ja just se turhauttava tietämättömyys milloin h-hetki koittaa.? Toivottavasti pääset piakkoin ilmottamaan meille, että hän on syntynyt. ?

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä kovasti!! Nyt tuntuu pitkältä, tiedän tunteen meillä lapset syntyneet rv 41. Pian vauva on sylissä!

  VastaaPoista
 12. Täältä myötätuntohalit sinne....itsellä täsmälleen sama laskettupäivä kun sinulla. Mulla kans oireena maksimaalinen ketutus... :-o Sais jo syntyä vaikka laskettu vasta lauantaina. Loppuraskaus on tällä kokemuksilla yks henkisesti jäytävimpiä aikoja :-D

  VastaaPoista
 13. Tsempit! Kun ketuttaa niin koita lohduttautua ajatuksella, että kyllä se sieltä vielä ulos tulee, eikä jää mahaan myllertämään. Toki tuo kuulostaa tällä hetkellä todella lohduttomalta, mutta kyllä sinä selviät! ?

  VastaaPoista
 14. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.52

  Kiitos<3

  VastaaPoista
 15. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.53

  Kiitos, tsempoiä myös sinne kovasti! :)<3

  VastaaPoista
 16. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.53

  Kiitos!<3 se käy harvase hetki mielessä.. :'D

  VastaaPoista
 17. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.54

  Kiitos<3 tsemppiä myös sinne, vai joko siellä jo on nyytti sylissä?<3

  VastaaPoista
 18. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.55

  Voi kiitos ihanasta kommentista:')<3 paljon onnea vauvasta!<3 Yllätyksellä ja nuorella iällä täälläkin äitiys alkoi neljä vuotta sitten :)

  VastaaPoista
 19. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.55

  Kiitos! Äkkiä tätä kyllä tulee ikävä vaikka tosiaankaan nyt ei paljon naurata :p

  VastaaPoista
 20. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.56

  Kiitos! :) tsempit myös sinne, ei enää kauaa!!<3

  VastaaPoista
 21. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.57

  Hahhhaa tuttua tuo uhominen viime kerrasta, paljon onnea!!<3 joo kieltämättä tämä tynnyri vähän vaikeuttaa että voisi olla ajattelematta koko asiaa edea hetken :p

  VastaaPoista
 22. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.57

  Oiii jännää, jokohan siellä on vauva sylissä!?<3

  VastaaPoista
 23. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.58

  Kiitos! :) onhan tämä aina mennyt nopeasti, vaikka tuntuukin että viimeiset neljä viikkoa ovat kestäneet yhtä kauan kuin ensimmäiset 36 viikkoa.. :D

  VastaaPoista
 24. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.58

  Kiitos<3 todellakin tuntuu.. :p

  VastaaPoista
 25. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.58

  Kiitos!<3 tsempit myös sinne, vai joko siellä nuuhkitaam vauvaa!?<3

  VastaaPoista
 26. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.17. joulukuuta 2017 klo 14.59

  Kiitos<3 kyllä tuo ajatua vähän lohduttaa ja enintään enää 2 viikkoa!! Eiklhän se mene vaikka päällä seisten... :D ehkä

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.