lauantai 23. joulukuuta 2017

42. Raskausviikko: Varmasti viimeinen viikkopostaus!

Raskausviikko: 41+0

Vauva: Tuntuu valahtavan päivä päivältä alemmas. Vaan ei tipahda...

Oireet: Närästää. Supistaa. Jomottelee. Yllättävän hyvä kuitenkin olla. Öisin on vaikea nukkua, unettomuus vaivaa mutta hormonit pitää huolen ettei juurikaan väsytä.

Mielihalut: Hiilihapollinen vesi. Kurkkupastillit. Edelleen ruoka maistuu vähän huonosti.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Pisimmälle venynein raskaus ja sen kyllä huomaa tässä turhautumisen tasossa. Päivät matelee eteenpäin ja jokaikinen yö mietin että joko jo. Merkkejä synnytyksestä on vaikka muille jakaa, mutta mitään ei tapahdu.

Toisaalta, eilen menin ensimmäistä kertaa illalla nukkumaan ajatuksella että eihän lähtö vaan nyt tulisi. Nyt ollaan jo niin joulun kynnyksellä (oikeastaan meidän joulu alkoi jo tänään mammalassa), että haluan mielummin olla pallomahana kotona kuin vauvan kanssa Tyksissä. On tässä vielä aikaa synnyttää joulunkin jälkeen...

Tämä tosiaan on viimeinen raskausviikkopostaus, nimittäin eilen minulle soitettiin Tyksistä ja aika yliaikaiskontrolliin on varattu. 28.12 se alkaa, ellei itsellään ole sitä ennen alkanut. Puhelimessa tosiaan puhuttiin vähän ballonkin laitosta ensimmäisenä jos vaan tilanne sen sallii. Ei enää siis montaa yötä!

Vaikka jännitin käynnistystä niin nyt yritän ajatella että kokemus kai sekin. Kyllä se vauva sieltä ulos tulee, tavalla tai toisella. Ja onhan tässä vielä aikaa monta päivää ja yötä, jos synnytys lähtisi täysin spontaanisti käyntiin.

Niin lähellä ettei enää jaksa olla oikeasti edes kyllästynyt tähän raskauteen. Öisin on vaikea nukkua, kun valtava vatsa on jo epämukava, mutta ei enää todellakaan kauaa. Ihan kohta hän on täällä, miten jännittävää!
Tämä joulupallo toivottaa kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua. Toivon, että seuraava postaus jonka joulun jälkeen tänne rustaan on kuva meidän uudesta perheenlisäyksestä.

Katsotaan ja jännitetään miten käy!


18 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja Melukylän lapset23. joulukuuta 2017 klo 22.31

  Hirmuisesti tsemppiä näihin viimeisiin päiviin.♥

  VastaaPoista
 2. Hurjan jänniä aikoja!l
  Itselläni ei raskaudet ole koskaan kestäneet edes laskettuun aikaan asti, mutta käynnistetty silti kaksi kertaa muista syistä.
  Kyllä käynnistynsen vielä kestää, kunhan ei tarvitse osastolla maata odottamassa. Se se vasta kurjaa on. Joten toivotaan, että saat kotoa lähteä. Joko sovitusti tai "yllättäen".

  VastaaPoista
 3. Aika jännä, että sulle on suoraan sanottu, että silloin ilman muuta käynnistetään, jos ei itsestään ole alkanut! Itse kävin ihana samoilla päivillä yliaikakontrollissa, mitä sä olet nyt menossa, eikä lääkäri puhunut mitään käynnistyksestä, antoi vaan ajan seuraavaan kontrolliin 42+0, jonka seuraavana päivänä sitten viimein käynnistettiin... Tsemppiä jouluun ja tulevaan koitokseen!

  VastaaPoista
 4. Minä jännitin kolme vuotta sitten jouluna, la oli myös 16.12. Yli meni ja reilusti! Tapaninpäivänä käytiin yliaikakontrollissa jolloin yritettiin käynnistää cytoilla. Mihinkään se ei johtanut, muutaman päivän päästä takaisin ja laitettiin ballonki. Tyttö syntyi sitten 30.12.

  Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 5. Täälläkin odotellaan kärsimättömästi, että milloin se teidän pieni syntyy♡
  Mukavaa Joulua teidän perheelle.

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä, vauva on ihan kohta sylissä :-) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä sinne, rentoudut nyt niin hän tuleekin heti tänä yönä! Tai joulupäivänä mieluummin! ;) ballonki on sitten sellainen vähemmän hehkeä kokemus, mutta senkin kestää kyllä. Mulla oli tokan kanssa jomottelut ja supistelut tehneet sen että olin jo pari senttiä auki ja käynnistys tehtiin suoraan oksitosiinitipalla. Se oli must paljon miellyttävämpi kokemus ku ekasta: cytotecit, ballonki, oksitosiini, kalvojen puhkaisu.... Tsemppiä vielä hurjasti, pian hän on täällä!!!

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä tosi paljon! Itsellä kolme käynnistystä takana rv 39, rv 30 ja rv 38. Minusta käynnistys ei mitenkään paha kokemus. Ihanaa joulun aikaa teille ja voimia loppu rutistukseen!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä! Kohta vauva on sylissä!

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.49

  <3 kiitos näin jälkikäteen! :)

  VastaaPoista
 11. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.50

  me onneksi jouduttiin odottamaan vain vähän, vaikka tylsää sekin oli :D

  VastaaPoista
 12. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.51

  samaa minäkin ihmettelin, en tiedä johtuiko siitä että vauvasta povattiin jo laskettuna yli neljä kiloista vai onko vaan joku yleinen kätäntö tyksissä ? :)

  VastaaPoista
 13. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.51

  kiitos näin jälkikäteen ! :)

  VastaaPoista
 14. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.51

  hih ihana kun joku jännitti mukana! <3

  VastaaPoista
 15. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.51

  kiitos näin jälkikäteen<3

  VastaaPoista
 16. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.52

  sä olet ekalla kerralla saanut koko suoran :D! kiitos näin jälkikäteen<3

  VastaaPoista
 17. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.52

  ei se kyllä ollut, tosi hyvä mieli jäi! :) kiitos näin jälkikäteen! <3

  VastaaPoista
 18. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. tammikuuta 2018 klo 10.52

  kiitos näin jälkikäteen<3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.