torstai 1. helmikuuta 2018

Minimalistin imetysvaatteet.Imetysvaatteet, tarpeellisia vai tarpeettomia? Jo raskausikana tämän pihin äidin oli tarkoitus hankkia odotusvaatteita mahdollisimman vähän. Mahdollisimman minimaalinen äitiusvaatekomero. Kun synnytyksen jälkeen luulee pääsevänsä pikkuhiljaa niihin omiin vaatevalintoihin niin muistaakin; ai niin, ne imetysvaatteet...Onko niitä pakko oikeasti olla, vai onnistuuko imetys ilman teknistä varustusta?

Imetysvaatteista tärkeimmät; Rintaliivit!


Ilman imetysliivejä minä en pärjäisi. Onneksi laiskana siivoojana en ollut ehtinyt heittää rintaliivejä pois Matildan imetystaipaleen loputtua. Vaikka meille tosiaan ei sitä kolmatta lasta pitänyt ikinä tulla. Imetysliivejä minulla on aika monet, kun sain niitä edellisen synnytykseni jälkeen. Mutta uskallan väittää, että kolmella pärjää ihan mainiosti. Tai itselläni kiertää aikalailla nämä kolmet parhaimmat, ja kolmet riittää mainiosti vaikka vaihtaisi liivejä päivittäin. Imetysliivit on tosi näppärät ja mukavat päällä!

Minimalisti pärjää pelkillä imetystopeilla; Kahden paidan imetystaktiikka!


Neljä imetystoppia. Siinä on minun imetysvaatevarastoni. Ja sen enempää en koe tarvitsevani. Käytän aina kahden paidan taktiikkaa: imetystoppi normaalin, ihan minkä tahansa paidan alle. Julki-imetys onnistuu myös mukavasti ja helposti, kun voi päällimmäisen paidan nostaa ylös eikä olo ole kuitenkaan täysin alaston. Näiden neljän topin avulla vältyn suurimmalta vaatekriisiltä, kun olen lähdössä kotioloista pois ja mietin missä vaatteissa on mukavin ja helpoin imettää. Ensin minulla oli vain kaksi imetystoppia, mutta koska maitoa suihkuaa edelleen yli äyräiden, ei kaksi riittänyt. Neljä riittää, kun meidän taloudessa pyykkikone pyörii päivittäin. Riittää, vaikka välillä joutuisi vaihtamaan toppia kesken päivän! Jos käyttää imetykseen kahden paidan taktiikkaa, voi hyvin pärjätä myös ihan tavallisella topilla jossa on avara kaula-aukko. Itse tosin en tykkää venyttää vaatteiden kaula-aukkoja ja mahdollisesti pilata niitä. Varsinkaan kun imetystoppeja saa ihan samalla hinnalla mitä tavallisia toppeja.

Yöimetykseen ostos-tv:n ihmeliivit!


Muistatteko ostos-tv:ssä mainostetut Genie Brat? Sellaiset urheiluliivien malliset, mutta paljon mukavammat kuin urheiluliivit! Ihan parhaat yöimetykseen. Todella mukavat, ja antavat tarpeeksi tukea jotta liivinsuojat pysyvät paikoillaan ja vältytään maitotulvalta. Suosittelen! Tokmannilta löytyy jotain tämän tapaisia, en tiedä onko enää samalla nimellä myynnissä, kun nämä sain jo neljä vuotta sitten äidiltäni lahjaksi.

Imetys on ilmainen tapa ruokkia lapsi. Tai lähes ilmainen jos nyt muutamaan imetysvaatteeseen satsaa. Toiset ei koe tarvitsevansa edes imetysliivejä, mutta vaikka pihi olenkin niin kyllä jossain asioissa mukavuus ja käytännöllisyys menee säästeliäisyyden edelle. Mutta kuten kuvista huomaa, kahden paidan tekniikalla saa aikaa hyvin suojaisan imetyshetken imettäjän näkökulmasta!
Viisi viikkoa imetystä takana ja täytyy sanoa, tämä on ihanaa puuhaa! 

imetysvaatteet

12 kommenttia

 1. Tämä on hauska!
  Ihmettelen aina vähän äitejä, jotka haluavat selvitä raskauden yli ilman äitiysvaatteita. En olisi itse millään pärjännyt. Tarvitsin niitä "vatsatilavia" housuja ja pidempiä paitoja todella kipeästi.

  Kolme lasta imettäneenä en taas koskaan kokenut tarvitsevani imetysvaattekta. Isorintaisena ostin esikoisen kohdalla yhdet imetysliivit, joita en koskaan kokenut omikseni kuitenkaan. Omat paremmin tunevat liivit soveltuivat hommaan paremmin kuin hyvin.
  Imetyspaitoja ompelin yhden "etuluukullisen" mallin itse. Yleensä kävi kuitenkin niin, että unohdin imettää siitä luukusta.
  Esimerkiksi H&M:n imetyspaidoissa oli ainakin ennen niin pienet ne aukot, joista sen rinnan olisi pitänyt mahtua, ettei suuret rintani oikein taipuneet niihin.
  Niinpä imetin paidan helmaa nostamalla. Rinnan sai "heitettyä yli" tavallisen liivin kupista. Imetysaikana käytin aina villalakkia, jolla sitten suojasin sekä vauvan että paidan alta paljastuneen paistaleen höllyvää vatsaa yleosön silmiltä. Toimi mulla hyvin.

  VastaaPoista
 2. Mä vaihdoin raskausvaatteisiin heti toisen kolmanneksen alussa, kun omat vaatteet ei tuntuneet hyviltä. Koen kyllä päässeeni halvalla, sillä (Facebook)kirppareilta tehdyt hankinnat tekivät yhteensä max 50 €, ja niillä pärjäsi raskausajan lisäksi ne ekat viikot synnytyksen jälkeen ? Pidin myös järkevänä tehdä nämä hankinnat heti ekassa raskaudessa, niin ei sitten myöhemmin tarvitse jossitella ?

  Imetysvaatteita en ole koskaan kokenut tarvinneeni liivejä ja toppeja lukuunottamatta. Just toi kahden paidan taktiikka on niin helppo, ja mahdollistaa omien ihanien yläosien käytön imetysvaatteiden sijaan. Nyt kun imetyskertoja on enää 3/vrk olen luopunut imetysvaatteista kokonaan. Se jos mikä tuntui vapauttavalta ?

  Ihania imetyshetkiä teille!

  VastaaPoista
 3. Mä taas olen panostanut kivoihin imetysvaatteisiin, en mihinkään perus-trikoo henkkamaukkiksiin, vaan lähinnä imetysmekkoihin/tunikoihin, kirpparilta jonkun itse ompelemina ja sit Maitotytöltä :) Kun on tämmönen mekkotyttö, niin ei viitti koko mekon helmaa nostaa korviin ;) Ja toki kun tätäkin tyyppiä taas imettää todennäköisesti sen 1,5-2v, niin on ihan kiva, että on vaihtoehtoja :)
  Mutta toki suuri osa ostettu jo edellisellä imetyskierroksella :)

  VastaaPoista
 4. Kotioloissa käytin toppia, josta olin leikannut olkaimet pois..ei tarvinnut kuin vetää paitaa alaspäin ja tissi oli suussa:-D:-D

  VastaaPoista
 5. Mä oon tähän mennessä pärjännyt yksillä äitiyshousuilla, mutta paitojen osto on kyllä pikapuolin edessä. Nyt ollaan 25. viikon lopulla ja paidat kinnaa masun päällä.. Imetysvaatteitakin pitäisi jokunen hankkia, ihan mukavuussyistä. Eipä tosiaan ole sitten niin alaston olo julki-imettäessäkään!

  VastaaPoista
 6. Pienirintaisena imettäjänä imetysvaatteet (niistäkin vain tietynlaisella luukulla varustetut) ovat olleet kovassa käytössä. Muuten olisi aikamoista säätämistä ja vääntämistä löytää julkisella paikalla sopiva imetysasento ilman suurempia paljasteluita. Imetystoppi+tosi väljä pusero on ollut hyvä yhdistelmä myös.

  VastaaPoista
 7. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.23

  mulla myös äitiysleggarit oli pakolliset, mutta ginatricotin pitkillä topeilla pärjäsin tosi hyvin :D ja hei hyvö vinkki toi villatakki jos joskus kyllästyn kerrospukeutumiseen! :)

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.26

  kiitos<3 hahaha, on varasit kyllä mahtavaa palata ihan kokonaan omiin vaatteisiin!! :D

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.27

  ! :) tuo maitotyttö onkin ihan uusi tuttavuus, täytyy tutustua! :)

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.27

  ! :) onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 11. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.28

  !! :) mä myäs vielä vähän sählään noiden asentojen kanssa julkisella paikalla, kotona on niin helppo olla vaan tissit paljaana :D

  VastaaPoista
 12. Huh, itselläni on ainoastaan luomu imetyspaita, äitiysfarkut, muutama harso ja suuria t-paitoja. En ole pahemmin vielä varustautunut. Laskettuun aikaan toki on vielä muutama kuukausi. En suunnitellut kyllä ihan hirveästi vaatteita hankkivani itselleni.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.