maanantai 5. helmikuuta 2018

Se fiilis, kun vahingossa satutin vauvaani.

Yleensä nämä se fiilis jutut on hauskoja ja itseironisia heittoja tai humoristisia memekuvia. Vaan tällä kertaa se fiilis oli oikeasti kaikkea muuta kuin iloista ja ihanaa. Luojan kiitos mitään vakavaa ei säikähdyksestä huolimatta kuitenkaan tapahtunut.

Vauvan jalka taittui äidin sylissä.


Äidin syli, se maailman turvallisin ja ihanin paikka. Joopa joo, ei kuitenkaan tällä kertaa.

Istuimme Tinon kanssa iltapalalla ruokapöydässä. Isommat tytöt olivat jo syöneet ja olivat leikkimässä - tai oikeastaan reuhomassa - pitkin asuntoa. Minä syömisen ohella imetin perheen pienimmäistä. Hän alkoi riuhtomaan rintaa ja tajusin että jaaha, aika vaihtaa toiselle tissille. Siitä muutamalla hassulla kädenliikkeellä toiselle tissille. Ja sitten alkoi aiivan jumalaton huuto. Aluksi mietin että jaaha, yliväsymys taitaa painaa tällä kertaa vähän ärhäkämmin kun yhtäkkiä raivotaan eikä tissi kelpaa. Kunnes Tino huusi pöydän toiselta puolelta; Katso vauvan jalkaa! Se oli jäänyt villapaitani helmaan tai johonkin jumiin sen verran, että kääntäessäni vauvan toiselle rinnalle jalka ei ihan seurannut perässä ja olin laskenut vauvan jalkansa päälle. Jalan päälle, joka oli vääntynyt etureisilihaksen venytysasentoon eli toisien sanoen vääntynyt kantapää pepun alle.

Onneksi vauvat on aika elastisia.


Koko tilanne oli ohi ihan sekunnissa. Vauva rauhtoittui heti kun nostin vauvaa ja jalka vapautui painon alta. Onni onnettomuudessa, vauvat on aika elastisia ja toisaalta jalka oli aika nätisti pepun alla venytysasennossa eikä mitenkään taipunut tai vääntynyt väkisin siihen asentoon. Silti se huuto ja tilanne säikäytti äidin melkein itkun partaalle. Tarkistin vielä jalan liikkuvuuden ja liikeradat vaipanvaihdon yhteydssä ja kun ne näyttivät sujuvan ilman kipuja, uskalsin huokaista helpotuksesta. Säikähdyksellä selvittiin vaikka vauvan itku kuulosti aivan joltain muulta.

Paskamutsi fiilis jatkui koko illan.


Anteeksi kiroiluni, mutta siihen fiilikseen tuo sana sopii liiankin hyvin. Koko loppuillan pyörittelin tapahtunutta mielessäni. Mietin mitä olisi voinut jalalle käydä, jos jalka olisi kiertynyt väärään asentoon tai vastaavaa. En oikeasti edes tiedä, voiko vauvan painosta hänen omalle jalalleen käydä jotain mutta se ei oikeasti paljon eilen illalla lohduttanut. Olin ihan maassa. Mietin, kärsikö vauvan kiintymyssuhde minuun kun hän totta kai yhdisti imetyshetken, äidin sylin sekä turvan siihen kipuun. Nuuhkuttelin, pussailin ja pyysin anteeksi vauvalta monen monta kertaa. Vaikka tuskin tuo kuusiviikkoinen ymmärtää miten surullinen ja pahoillani tilanteesta olin. Keskellä yötä imetyshetken jälkeen vain tuijotin kyyneleet silmissä tuota niin rakasta pörröpäätä. Hänen oma äitinsä satutti häntä. Vahingossa, mutta eihän vauva sitä tajua.

Kärpäsestä härkänen.


Aamulla hyvien yöunien jälkeen olo oli jo parempi. Pieni pörrötukkainen vauva heräsi ähisten ja puhisten kainalosta ja toivottaessani hänelle huomenta sain vastaukseksi maailman valloittavimman hymyn. Hän taitaa sittenkin vielä rakastaa minua. Aamulla oma hysteriani jo vähän nauratti, mutta kyllä te tiedätte että me äidit otetaan välillä kaikki vähän vakavasti. Jos huono omatunto tulee jo siitä, että lapseni katsovat joskus liikaa telkkaria tai syövät pussimuusia sekä nakkeja niin miettikääpä se tilanne, kun vahingossa satutat lastasi. Jonkun mielestä kärpäsestä härkänen, mutta kyllä se härkä täällä eilen illalla jylläsi ja kovaa jylläsikin. Aamulla se ei ollut ihan vileä muuttunut kärpäseksi, mutta jossain koiran kokoluokassa jo ollaan. Kyllä se tästä, ennen seuraavaa paskamutsifiilis kertaa. Mutta jos se seuraava olisi joku vähän enemmän turha ja naurettava juttu. Kuten se, että en jaksaisi raahata lapsiani tuonne pakkaseen oman mukavuudenhaluni vuoksi.

vauvan satuttaminen vahingossa

17 kommenttia

 1. Voi että mulla kävi esikoisen kanssa niin että nostin hänet kaukaloon mutta jalka vääntyi siinä vähän yli en tiedä miten edes mahdollista totta kai mulle tuli kauheen pahamieli siitä ja edelleen on vaikka esikoinen pian 3v. Toivoin ettei tätä kävisi tämän toisen kanssa mutta sama toistui ?

  VastaaPoista
 2. No huhu.. mä olisin saanut paniikkikohtauksen?en voi edes kuvitella tilannetta? kyllä lastensuojelussa olis tehty ja kysytty tiukkaan tilanne, koska kuinka oikeesti toi voi olla mahdollista?

  VastaaPoista
 3. Hui kauheeta? voiko ihan oikeesti tapahtua toiselle sama?nyt sun kannattaa katsoa peiliin mamma? ettei kolmannelle käy samoin?

  VastaaPoista
 4. Ääh.. Painostaako kaksplussa teidän bloggaajat tähän tietyn tyyppiseen tekstin jäsentelyyn..? Mua jotenkin kamalasti häiritsee nää "väliotsikoinnit" yms. sepustukset, jotka irrotetaan tekstistä. Aiempi tyylisi oli enemmän mieleeni.

  VastaaPoista
 5. Olen kanssa samaa mieltä, entinen tyyli oli miellyttävämpi lukea! Nyt teksti katkeaa keskeltä ja en tiedä... on jotenkin persoonaton :|

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.29

  voiei! nää on kauheita tilanteita!<3

  VastaaPoista
 7. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.31

  samaa mietin että miten ihmeessä näin pääsi jha voi ylipäätänsä käydä. Itse en lastensuojelua sen enempää tunne tai ole tutustunut mutta hyvä vaan jos tarkkaan tutkisivat tälläisetkin tilanteet ettei mitään jää huomaamatta. Tosin juttujen mukaan resurssit tosi tiukilla valitettavasti :/ ja sattuuhan näitä vahinkoja vaikka miten yrittäisi estää ja olla tarkkaavainen :)

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.31

  aika ikävä kommentti. Tsemppii, vertaistuki ja ymmärrys toimii paremmin.

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.33

  Kiitos palautteesta, mä olen kyllä samaa mieltä :D väliotiskointi ei liity kaksplussaan vaan hakukoneoptimointiin eli googleen tms. muihin hakupalveluihin. (Meillä oli näistä koulutust viime viikolla ja ajattelin kokeilla mutta kieltämättä ei tämä tunnu omalta. Liian virallista jahankalaa :D!) luultavasti palaan takaisin vanhaa, älä huoli ;)

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. helmikuuta 2018 klo 11.34

  kiitos, tämä jotenkin armahti päätöstäni olla vähän vähemmän virallinen tekstin kanssa :) :p mä en myöskään koe tätä omaksi tyyliksi, aiheuttaa paljon päänvaivaa ja oon samaa mieltä että vie jotenkin persoonaa pois tekstistä. Ehkäsen oppeisi paremmin jos tekisi, mutta luultavasti palaan samaan vanhaan ;) <3

  VastaaPoista
 11. Ota vähän happea. Vahinkoja sattuu.

  VastaaPoista
 12. Yritin äsken kännykällä vastata nimimerkille PII mutta ei varmaan tullut läpi.

  Tässä hänelle uusi vastaus: Ota vähän happea. Todella lapsellista kommenttia. Vahinkoja sattuu kaikille ja Laura hyvin tekstissään kuvasikin, että lapsen jalka ei vääntynyt väkisin huonoon asentoon ja SELVITTIIN SÄIKÄHDYKSELLÄ.

  Lastensuojelu.. ja pyh.

  -Terveisin lapseton.

  VastaaPoista
 13. Joo pientenkin kanssa voi sattua. Itsellä myös kolme lasta ja pahin sattui esikoiselle kun pääsi putoamaan vaunuista... oli kamalaa ja vieläkin sen tunteen muistan vaikka nyt jo 10v. Ei käynyt pahemmin, onneksi ei teilläkään. Tsemppiä ja armoa äideille, harvoin kukaan omaa lasta satuttaa tahallaan!

  VastaaPoista
 14. No huh mitä kommentteja! Vahinkoja sattuu kaikille, vauva voi hyvin-kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 15. Varmasti säikäytti tilanne. Meidän esikoinen kierähti sängyltä lattialle ollessaan n.3kk vanha ja alkoi itkemään kovasti. Menin ihan kamalaan paniikkiin ja sydän hakkasi hulluna. Soitin terveysneuvontaan itku kurkussa, mutta siellä ystävällinen nainen rauhoitteli. Vauva lopetti itkun lähes heti kun nostin syliin. Loppupäivä piti seurailla vointia, säikähdyksellä onneksi selvittiin.

  VastaaPoista
 16. Kysymys liittymättä aiheeseen, mutta kuviin: mistä oot löytänyt tuollaisella pääntiellä valkoisen bodyn? Tai ylipäänsä yksiväristä bodyy tuolla pääntiellä. Lindex ja Kappahl koluttu, ei löytynyt.

  VastaaPoista
 17. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.20. helmikuuta 2018 klo 10.57

  Nää on h&m! Netistä tilasin, oli sellanen muistaakseni 6 kappaleen setti, osassa pieniä kuvia mutta myös pari kokonaan valkosta joukosaa! :) hinta about 20€!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.