torstai 29. maaliskuuta 2018

Ilona 3 kk !


1/4 vauvavuodesta takana! 

Ilona on nimensä mukaisesti iloinen vauva. Hän viihtyy nykyään jo todella hyvin sitterissa ja lattialla, kunhan jonkun pärstä ja touhut ovat viihdykkeenä. Jos kaikki on hyvin - ei nälkä tai väsy - on hän tyytyväinen ja iloinen tyttö! Hymy on herkässä jo ihan röhönauruakin olemme päässeet monesti kuulemaan! Ehkä nyt jo kolmen kuukauden iässä uskallan sanoa että me olemme saaneet helpon vauvan? Toki niitä "vaiheita" on ollut ja on tulossa, kun kaikki ei olekkaan aina niin ihanaa hänen mielestään.

Täysimetyksellä kasvetaan edelleen. Hän syö yötä päivää 2-4 tunnin välein. Tiheän imun kautta on ollut havaittavissa nyt kuluneella viikolla jonkin verran, mutta meillä tiheä imukin on aika naurettavan helppoa. Hän söi 1,5 tunnin välein yötä päivää parin päivän ajan. Siinä se sitten oli. Että ei täällä mitään tissitakiaista kyllä ole. Imetys on muutenkin vähän helpottunut ja rintaraivarit ovat suurimmaksi osaksi jääneet taakse. Joskus väsyneenä sekä hitaan herumisen kanssa hän hermostuu rinnalla, mutta siihen auttaa pienet hyppelyt ja keinuttelut.

Illat ovat rauhoittuneet todella paljon ja on enemmän poikkeus kuin sääntö jos Ilonaa joutuu kanniskelemaan uneen! Eilenkin hän nukahti tyytyväisenä minun viereeni sohvalle kun minä katsoin Netflixiä ja hän tuijotteli kainalossa naamaani. Välillä kun yliväsymys iskee tarvitaan pientä tuudittelua, mutta muuten illat ovat rauhoittuneet ihan älyttömästi! Ihan mahtavaa. Varsinkin, kun kantorepussa ei enää viihdytä. Siinä on naama väärinpäin kun ei näe ympärillä pyörivää maailmaa.Pikkuhiljaa lelut alkavat kiinnostamaan ja jo hivenen osataan tarttuakin niistä kiinni. Nyrkkejä ja sormia syödään koko ajan. Isosiskot naureskelevatkin aina, että pitäisi pikkusiskon saada nakkeihin vähän ketsuppia! Ilona kuolaa ihan älyttömän paljon ja mietin voiko hampaat jo hivenen oireilla? Meidän isommat tytöt ovat tehneet ensimmäiset naskalinsa neljän kuukauden iässä, mutten yhtään muista kuinka aikasin oireilut alkoivat. Ne pirulaiset kun voivat oireilla jo todella kauan ennen kuin itse hammas sieltä putkahtaa tai edes pilkistää.

Eilen pääsimme "syntymäpäivän" kunniaksi 3 kk neuvolaan! Ilona oli kasvanut kuukaudessa melkein 3 cm ja painoa oli tullut reilu 600 g. Mitat ovat tällä hetkellä siis 6140 grammaa & 61 cm ! Neuvolakorttiin tuli seuraavanlainen teksti: Tyttyväinen ja virkeä vauva. Vastavuoroisesti seurustelee. Jäntevyys hyvä, hienosti kannattelee päätään. Rokotettu.

Niin ne rokotteet. Meillä kolmannenkin lapsen kohdalla mennnään ihan rokoteohjelman mukaisesti ja tänään oli vuorossa sitten ensimmäiset piikit molempiin reisiin sekä suun kautta otettava rotarokotteen toinen rokote. Pieni harmi rokotuksista tuli, mutta hyvin nopeasti Ilona unohti harmin minun sylissäni. Koko illan mietin millaiset vaivat  rokotteista saattaisi tulla, mutta kyllä me taas kerran helpolla päästiin. Nimittäin ei mitään oireita! Ehkä yö oli vähän levoton, mutta tissin avulla tainnutettu tyttö nukkui tyytyväisenä vaikka hivenen kitistiin ennen unentuloa. Helpolla päästiin ellei tänään sitten ole kitinä päivä. Nyt ainakin tuo naanatalin aurinkoinen naureskelee ja höpöttelee lattialla joten en usko että ainakaan suuria oireita on tulossa.

Neuvolassa puhuttiin jo hieman kiinteiden aloituksesta, vaikka asialla ei vielä kiire ole. Olen siellä kertonut toiveestani täysimettää ensimmäiset 6 kk ja vielä ainakaan ei kasvun ja vauvan tyytyväisyyden puolesta asiassa ole mitään ongelmaa. Vauvantahtisesti mennään ja jos Ilona rupeaa olemaan tyytymätön tai kovin kiinnostunut ruuasta aikaisemmin niin sitten ehkä pikkuhiljaa aloitellaan. Mutta ei vielä pitkään aikaan, onneksi. Soseiden tekeminen on kivaa ja sormiruokailu helpottaa omaa ruokarauhaa, mutta muuten se onkin vain aikamoinen työmaa!
Valloittavan suloinen, sosiaalinen ja iloinen on meidän kolmikuinen.2 kommenttia

  1. Ilona on kyllä suloinen vauva! Meidän 3kk Tuomaksen mitat oli 7380g ja 64,3cm ja kasvaa rintamaidolla 🌷☀️

    VastaaPoista
  2. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.3. huhtikuuta 2018 klo 21.53

    kiitos<3 oi miten hyvin siellä kasvetaan!!!<3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.