tiistai 6. maaliskuuta 2018

Jos elämä ei olisikaan mennyt juuri näin?

Istuimme eilen illalla Tinon kanssa sohvalla ja naureskelimme iloista Ilonaa. Isommat tytöt olivat jo nukkumassa ja meillä oli sellainen pieni pesintähetki perheen nuorimman kanssa. Juttelimme niitä näitä ja ajauduimme miettimään, että entäpä jos emme olisikaan koskaan päätyneet antaa kolmannelle lupaa tulla? Tai entä jos raskaus ei olisikaan napannut heti ensimmäisestä kierrosta? Sohvalla naureskelisi nyt aivan joku muu vauva kuin meidän ikioma Ilona. Ikioma ja rakas hänkin olisi, mutta hän ei olisi hän.

Jos meitä olisi vain neljä, asuisimmeko vielä vanhassa kodissamme? Se oli ahdas, mutta kaksi lasta mahtui yhteen lastenhuoneeseen ihan hyvin.  Kun kolmas ilmoitti tulostaan, aloimme hieman aktiivisemmin etsiä uutta kotia. Minä luulen, että emme olisi koskaan muuttaneet tähän unelmiemme - ja toivottavasti loppuelämämme - kotiin.

Entäpä jos en olisi koskaan tullut vahingossa raskaaksi viisi vuotta sitten? Olisimmeko yhdessä? Meidän suhteen ensimmäiset vuodet eivät ole olleet helppoja, mutten tiedä kuinka moni niistä riidoista js erimielisyyksistä on oikeasti johtunut siitä stressaavasta elämäntilanteesta. Lapsi on kuitenkin alusta asti sitonut meitä yhteen, joten emme ole antaneet periksi edes niiden vaikeiden aikojen aikana. Onneksi, koska sitten meillä ei ehkä olisi kuin yksi lapsi ja hänellä kaksi kotia.

Entä jos kaverini ei olisi koskaan tavannut poikaystäväänsä? Me emme välttämättä olisi Tinon kanssa koskaan tavanneet. Vaikka olemme molemmat lietolaisia, olemme käyneet eri ala- sekä yläastetta ja näin ollen tapasimme ensimmäistä kertaa vasta yhteisten ystäviemme kautta.

Jos jos ja jos. Minä jollain tavalla uskon - ja vaikeimpinakin hetkinä tahdon uskoa - , että jokaisella tapahtumalla, ilolla sekä vastoinkäymisellä on elämässä jokin tarkoitus. Ihan jokaisella. En usko, että kohtaloamme olisi kirjoitettu tähtiin - miksipä toisaalta ei - mutta uskon kyllä kaikella olevan tarkoituksensa. Oli tarkoitus pieni tai suuri, se tarkoitus kyllä on olemassa.

Jossittelusta huolimatta yhden asian minä varmasti tiedän. Jos en olisi tullut viisi vuotta sitten raskaaksi vahingossa niin en olisi tässä. Ehkä matkalla tähän pisteeseen, mutten juuri tässä ja juuri nyt. En näin onnellisena, en näin fiksuna. Nimittäin jos äitiys jotain on minulle tehnyt, niin kasvattanut todella paljon. Sitä luuli olevansa niin viisas aikuinen täysi-ikäisenä, mutta näin jälkikäteen tiedän että olin ihan keskenkasvuinen, hivenen hömppä ja ei aina niin viisas tyttö.

On myös aika uskomatonta ajatella, että juuri siitä tietystä munasolusta ja siitä tietystä siittiöstä tulee juuri tuo tietty lapsi. Jos olisin edes yhden kierron aikasemmin tai myöhemmin tullut raskaaksi, he eivät olisi he. Uskomatonta.
Ja jos huumorini uppoaisi perheeseeni, tämä Ilonan ristiäisissä otettu kuva ei näyttäisi tältä. 

On harmillista olla niin hauska, ettei muut yllä sinun levelille…2 kommenttia

  1. Mulla suht sama tarina takana kuin sulla, ja niin usein kiitollisena mietin tismalleen samoja asioita <3 kuinka pienestä se elämä onkin kiinni että mitä polkua sitä lähdetäänkin kulkemaan. Ja uskon myös tuohon että kaikki tapahtuu syystä 🙏🏻

    VastaaPoista
  2. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.15. maaliskuuta 2018 klo 9.27

    <3 juuri näin!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.