maanantai 5. maaliskuuta 2018

Kookosöljyllä lapsen takkutukka kuriin!

Kuinka usein olen hehkuttanut kookosöljyä ja sen monia käyttötapoja täällä blogin puolella? En edes muista, mutta ainakin vielä tämän kerran!

Meidän isommilla tytöillä on jo aika pitkät kutrit. Elsa hiukset, kuten he itse niitä nimittävät. Kumallakin tytöllä on kuitenkin aivan erilainen hiuslaatu ja erityisesti esikoisemme ohut tukka menee takkuun todella helposti. Sitä harjataan kyyneleiden kera, mutta ei auta. Takkuja tulee päiväunienkin aikana vaikka kuinka paljon. Onneksi on kookosöljy!

Olen käyttänyt omaan tukkaani kookosöljyä monta kertaa, mutta nyt vasta hoksasin laittaa sitä myös lapseni päähän. Onhan se täysin luonnollista - jopa syömäkelpoista - tavaraa joten sitä voi läästiä lapseen päästä varpaisiin ihan hyvällä omalla tunnolla!

Laiton aamulla hiuksiin kookosöljyä ja pesin illalla pois! Ja tadaa, tukka ei ihan oikeasti menee niin helposti takkuun ja on helpommin kammattavissa. Omiin hiuksiini laitan öljyä aina niin paljon, että ne ovat ihan märät. Lapselleni laitoin vähän vähemmän ja hiukset nutturalle, koska muuten päivän aikana sitä öljyä olisi saattanut olla vaikka missä.

Kookosöljy ei välttämättä lähde yhdellä shampoopesulla pois, mutta ei se haittaa! Muuta kuin ehkä kosmeettisesti. Oman tukkani pesen aina kaksi kertaa, jotta saan sen puhtaaksi mutta lapselle en tehnyt kuin yhden pesun. Kookosöljy hoitaa siis loistavasti kuivaa ja hivenen kärsinyttä tukkaa meillä aikuisillakin! Itselleni oli kookosöljyhoito pelastus silloin kun vielä värjäsin hiuksiani ja ne olivat latvoista todella kuivat ja kärsineet.
Kokeilemisen arvoinen tuote tuo kookosöljy. Niin hiuksille kuin kuivalle ihollekkin!6 kommenttia

 1. Pienissä määrin levitettynä kookosöljyn voi myös vain jättää hiuksiin.
  Meillä on (ulkomailta) ostettua, juuri hiuksille tarkoitettua, kookosöljyä (tuskinpa eroaa sisältönä mitenkään omastasi), jota laitetaan kuiviin hiuksiin puoli teelusikallista. "Häviää" kuiviin latvoihin ilman, että tuntuisi tai näyttäisi rasvaiselta.
  Meillä takut eivät tosin ole ongelma, mutta koululainen tykkää kookosöljyn tuoksusta ja taisteleehan se samalla kuivaa talvi-ilmaa vastaan ;)

  VastaaPoista
 2. En tiedä minkälaista harjaa käytätte, mutta meille ainakin suuren helpotuksen toi nämä Tangle Teezerin harjat :) Suosittelen kokeilemaan jos eivät ole jo ennestään tuttuja!
  Olen myös tehnyt sellaista "cocktailia" tyhjään suihkepulloon - vettä ja hoitoainetta, helpttaa takkujen aukaisua myös jonkin verran. Eikä ole niin kallista kuin kaupassa myytävät hoitosuihkeet ;)
  Kiitoksia hyvästä kookosöljy vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.15. maaliskuuta 2018 klo 9.25

  Totta, hyvö vinkki tuo! :) jossain oli myös muistaakseni joku diy ohje kookosöljyä sisältävään hoitosuihkeeseen! Pitäökin etsiä :p

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.15. maaliskuuta 2018 klo 9.25

  Ole hyvä! :)

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.15. maaliskuuta 2018 klo 9.26

  Kiitos vinkistä! :) meillä onkin jo nuo harjat käytössä, parhaita! Myös äidille jolla on vähön herkkä päänahka :p

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.