keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Suurien tunteiden tyttö.Uhma. Syy miksi tunnun harmaantuvat jo ennen kolmikymppisiäni. Erityisesti meidän keskimmäisen tyttäremme tämän hetkinen uhma kaihertaa, venyttää ja katkaisee hermojani joka päivä. Mutta minkäs sille voi, kun koko maailma tuntuu olevan tuota pientä tyttöä vastaan. Ja toisaalta olen ruvennut ajattelemaan, että jos noiden huutokonserttien, suurten harmien ja tunteiden takana onkin vain hänen luonteensa? Uhmatwistillä höystettynä tietenkin.

Hän suuttuu. Hän harmistuu. Ja hän antaa todellakin kuulua jos jokin ei mene hänen mielensä mukaan. Jokainen pienikin ei sana tai ystävällinen kehotus saa aika niin suuren harmin, että talo raikaa hänen huudoistaan. Jos syliin ei pääse juuri sillä punaisella minuutilla kun halutaan, huudetaan. Hän omaa valtavan suuren tahdon,- luupääksikin saatan selän takana miehelleni häntä nimitellä - mutta en minä jokaista huutoa ja taistoa uhman piikkiin kyllä enää laita. Hänen tunteensa vain taitavat olla niin kovin suuria tuohon pienen ihmisen kehoon ja mieleen. Kun jokin harmittaa, se harmittaa täysillä. Mutta asiassa on myös se toinen puoli. Kun iloitaan ja rakastetaan, tehdään nekin täysillä.

Minä rakatan sinua kuuluu tahtotaaperomme suusta monta kertaa päivässä. Hän rakastaa vanhempiaan, siskojaan, isovanhempiaan, rättiään.. Ketsuppia sekä spagettia. Kun illalla käyn silittämässä tyttöjen päitä ennen kuin menen nukkumaan, kuuluu peiton alta uninen kuiskaus äiti rakastan sinua. 

Elvira minä rakastan sinua. Mennäänkö leikkimään? Tämä lause pyyhkii äidin mielestä kaikki ne tappelut ja eripurat siskosten  välillä. Äiti minä rakastan meidän vauvaa! Ja sitten hän peittelee pikkusiskon hänen maailman tärkeimmällä rätillään koska sikko tarvitsee sitä enemmän kuin minä. Hänellä on ehkäpä suuri tahto, mutta sitäkin suurempi sydän.

Hän näyttää tunteensa vahvimmin meidän perheestä. Ja vaikka välillä ne suuret suuttumukset rasittaa mieltäni niin koitan ajatella, että vau. Onpa minulla mahtavan tunteikas ja vahva tyttö. Jep, ei ole aina helppoa mutta minä yritän. Parhaani yritän myös sanoittaa tunteita. Tukea häntä kokemaan ne suuret tunteet, pääseemään niistä myös yli. Ja samalla haluaisin hänen ymmärtävän että tunteitaan saa näyttää. Jokaisen tunnepuuskan jälkeen haluaisin kertoa hänelle kerta toisensa jälkeen että älä ikinä muutu. Älä ikinä väkisin peittele tunteistasi.

Kaikesta positiivisesta luonneanalyysista huolimatta onhan tämä välillä suoraan sanottuna aika rankkaa. Kun mikä tahansa voi sytyttää sen suuren harmin hänen elämässään. Niinä hetkinä yritän keskittyä näihin positiivisiin rakastamisiin ja hänen suuriin ilon tunteisiinsa. Vaikeaa se joskus on, varsinkin sellaisina päivinä kun jokaikinen asia, sana tai teko aiheuttaa 10 minuutin huutokonsertin. Luulen - tai ainakin toivon - että suurimmat tunnemyrskyt menevät piiloon uhman kadotessa ja iän karttuessa. Mutta sitten tuleekin jo murrosikä...

Toisaalta minkä sille mahtaa, että vanhemmat ovat antaneet tyttärelleen nimen Matilda, joka tarkoittaa mahtavaa taistelijarta.


Hyvää Matildan päivää kaikille taistelijattarille.
 

2 kommenttia

  1. Kuulostaa niin tutulta! Hermoja venytetään kyllä äärimmilleen, ja vielä vähän sen yli! Se on raskasta, ja sen saa sanoa! Vertaistuki on ihan parasta <3

    VastaaPoista
  2. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.21. maaliskuuta 2018 klo 23.50

    Ihana kuulla ettei meillä olla ainoita! Ja vertaistuki todellakin on parasta!<3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.