tiistai 10. huhtikuuta 2018

Pimp my arkiruoka: Bataatti-perunasoselaatikko !



Tiedättekö sen fiiliksen, kun arkiruokalista tuntuu kiertävän samaa kehää? Samat ruuat viikosta toiseen ja mielikuvitus on nollissa. Minä todellakin tiedän! Mutta nyt äitiyslomalla minuun on iskenyt kokkikärpänen ja olen pikkuhiljaa ruvennut monipuolistamaan meidän perheen arkiruokia. Juontaen juurensa siitä, että ihanat lapseni tuntuivat rakastavan vain jauhelihaa ja makaronia. Kuten suurin osa lapsista...

Mutta kuitenkin. Tavoitteeni on keksiä sekä bongailla netistä ja lehdistä meidän perheelle - ja toki tänne bloginkin puolelle aina välillä - helppoja sekä yksinkertaisia arkiruokareseptejä. Ja pienillä twistillä piristää niitä samoja vanhoja ruokia jotka pyörivät suussamme viikosta toiseen! Tässä tulee ensimmäinen, tuttu ja turvallinen liha-perunasoselaatikko bataatti sekä koskenlaskija twistillä! (Tämä resepti on ollut blogissa jo vuonna 2016 mutta olin itsekin koko ruuan jo unohtanut, heh)
1 Bataatti (n. 300 g)

n. 1 kg jauhoista perunaa (tai pari pussia Lidlin perunamuusijauhetta jos helpolla haluaa päästä!)

700 grammaa jauhelihaa

1 sipuli

mausteita oman maun mukaan

2 kananmunaa

Maitoa

1 purkki Koskenlaskija ruoka Cheddar

Kuori, pilko ja keitä sekä bataatti että perunat. Tee niistä perunamuusi. Lisää joukkoon sen verran maitoa että muusista tulee löysää. Sekoita joukkoon kaksi munaa.

Pilko sipuli ja paista se jauhelihan kanssa pannulla. Mausta jauheliha ja kaada joukkoon Koskenlaskija. Sekoita perunamuusin joukkoon ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.



4 kommenttia

  1. Hyvä vinkki arkiruokajumiin on etsiä käsiinsä koulun (tai minkä tahansa laitoksen) ruokalistoja. Niitä otsikoita lukiessa tulee monesti todettua, että "ai niin" ja "tuokin" ja ovat kuitenkin ihan tavallisia ruokia yleensä
    Kaikki. Uunikalaa ja jauhelihakeittoa.

    Itse suosin keittiössä ruokia, joiden valmistelemiseen ei mene paljon aikaa, mutta jotka voivat uunissa tai hellalla hautua vaikka kuinka kauan. Usein, näin kotona ollessani, laitan ruuan tulille heti aamupalan jälkeen, siinä samalla, kun siivoan keittiön muutenkin.

    Suosin perunaa laatikoissa ja kiusauksissa, puuroja myös lounasaikaan, keittoja jne. Välttelen viimeiseen asti makaroonia (lapsilerheessä toki pakollista tarjottavaa) ja yritän yhdistellä sitä luovasta vaikka kasvislasagneen jauhelihan sijaan. Riisin tilalla käytän paljon ohraa.
    Pitsat ja hampurilaisetkin lasketaan meillä ruuaksi, jos ne tehdään kokonaan itse. Pitsan leipominen vie aikaa (tykkään kohottaa taikinan yön yli), mutta onhan lämmin pitsa aina pieni juhlan paikka ;)

    VastaaPoista
  2. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.16. huhtikuuta 2018 klo 11.22

    kyllä! :)

    VastaaPoista
  3. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.16. huhtikuuta 2018 klo 11.23

    VITSIT MITEN HYVÄ VINKKI!!!! KIITOS<3 :D:D:D täytyy etsiä lähikoulun ruokalista heti!! :D sama täällä, uuniruuat menee arjessa tosi usein koskao ovat nopea valmistaa vaikka tunteja uunissa olisivatkin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.