perjantai 4. toukokuuta 2018

Kolmannen lapsen rooli ei ole aina se helpoin.Ei ole helppoa olla pahnan pohjimmainen mietin tässä eräänä päivänä, kun naureskelin ison multakasan vieressä omassa sitterissään kököttävää Ilonaa. Työnjohtaja seurasi silmäkovana miten isosiskot hyppivät kasan päällä ja aikuiset yrittivät hiki hatussa saada yli kolmeakymmentä kuutiota katoamaan ympäri pihaa.

Sanotaan, että mitä enemmän lapsia sitä leppoisampi, rennompi ja kekseliäämpi äidistä tulee. Ja tottahan se on. Muistan miten hankalaa mukamas pienen vauvan kanssa oli välillä lähteä yhtään mihinkään. Saatika kahden lapsen kanssa. Nyt pelkän vauvan tai pelkkien isosiskojen kanssa meneminen on lähestulkoon juhlaa, niin helppoa se on.

Silloin kun ensimmäinen lapsemme syntyi, ei olisi tullut mieleenkään istuttaa häntä sitterissä, kun muut painavat pihahommia. Silloin kun lapsi oli hereillä, häntä viihdytettiin ja mentiin vauvan ehdoilla. Nyt kolmannen kohdalla mennään enemmänkin niin, että vauva tulee siinä sivussa. Mikään ei ole mahdotonta pienen vauvan kanssa ja isosiskot määrittelevät meidän päivärytmimme. Eilenkin Ilona keikkui sylissäni ulkona kun heräsi päiväuniltaan. Niin kauan, että nukahti uusille unille ennen kuin ehdimme sisälle.

Se mikä ennen oli vauvan takia mahdotonta, on nyt kolmannen kohdalla vain viitseliäisyyskysymys meillä. Toki pakko sanoa, että meille on siunaantunut helppoa vauva, joka on kuin tarkoitettu kolmanneksi lapseksi. Hän viihtyy helposti ja tykkää katsella meidän touhujamme. Hän saa omat viihdykkeensä, mutta viihdykkeeksi kelpaa syli ja äidin höpinät aika pitkälti.

Meidän kolmas lapsemme on puettu vähän niin ja näin. Kypärämyssy talvella oli liian iso, hanskoina toimi villasukat jos ainokaisen hansikkaan toinen pari oli kadoksissa. Kun näitä tässä jo muutama on, epämaterialistiäidin mielestä ei ole niin kovin tarkkaa. Kunhan vaan on vaatetta päällä. Okei, pakko myöntää että en vain oikeasti aluksi muistanut ikinä ostaa tumppuja ja sitten talvi olikin niin pitkällä etten enää viitsinyt. 

Ja vaikka jotkut asiat menee "vähän niin ja näin" kun lapsia on jo useampi, niin on jotain josta kolmas lapsemme saa nauttia isosiskojaan enemmän. Nimittäin rennosta ja stressittömästä äidistä. Kolmannen kohdalla kaikki on jo niin tuttua ja turvallista, että stressaamisen ja googlettelun sijasta äiti osaa oikeasti nauttia vauvasta ja vauva-ajasta. Kun isosiskot ovat päiväunilla, on aina meidän yhteinen leikki-& kahvihetki lattialla jolloin kukaan ei häiritse tai tarvitse.
Kunhan rakkautta, läheisyyttä ja lämpöä riittää.

6 kommenttia

 1. Niin tuttua, kuin olisin itse kirjoittanut! 😄 Valmiiksi jo mietin mikä tulee olemaan tämän neljännen osa. 😝❤️
  Mut elämä opettaa ja antaa mennä painollaan!

  VastaaPoista
 2. Jo aikuiseksi kasvanut perheen kolmas lapsi täällä hei!
  (Itsellänikin kolme lasta, joten yhtä syylliseksi tunnusgaudun myös).

  Kolmas lapsi varmaan elää rennompaa elämää. Siinä missä "tämähän on tuttua jo" tuo elämään rentoutta, se myös valitettavasti vie kolmannen lapsen elämän huippukohdista terän pois. Valitettavasti.
  Ne ensimmäiset syntymäpäivät. Joo hienoa, mutta onhan näitä jo ollut. Sukulaisetkaan eivät enää välttämättä raivaa kalenteristaan tilaa kolmannen kolmansille syntymäpäiville, ymmärrän, onhan näitä nyt ollut jo.

  Samoin rippijuhlat, ylioppilasjuhlat jne. On jo järjestetty ja toiset käytännöt hyviksi todettuja jo. Että mennään rennommin vähän sillä samalla.

  Esikoisen vastaavissa juhlissa on ihan eri lataus.

  Kuopus pääsee mahdollisesti loistamaan päivän uniikkina päätähtenä vasta, jos ehtii ennen siskojaan naimisiin tai hankkimaan lapsia.

  VastaaPoista
 3. Meillä on kans kolme lasta, nuorin Ilonan ikää, mutta tämä sun teksti ei kyllä tuntunut tutulta! Kahden lapsen kanssa kuljin missä vaan ja tein mitä vaan, enkä ikinä googletellut mitään, kaikki vaan sujui tosi hyvin ja helposti. Mutta sitten tuli tapaus kuopus! Tämä vauva se ei kökötä ikinä missään hiljaa rauhallisesti killitellen, paitsi äidin sylissä. Muualla se huutaa. Tosin nyt vihdoin taitaa alkaa helpottaa, kun lelut jo kiinnostaa! Huh! Ihana lukea sun juttuja teidän vähän helpommasta vauva-arjesta!

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.16. toukokuuta 2018 klo 11.06

  !! Juuri näin! :)

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.16. toukokuuta 2018 klo 11.08

  Kiitos kommentistaso, tämä herätti paljon ajatuksia! :) olen kyllä miettinyt tätä samaa ja päättänyt että teen kaikkein jotta kaikki kolme ovat tasavertaisia jokaisessa asiassa. Meillä kyllä esikoinenaan ei kovin kummoisia juhlia koristeluineen saanut, voi olla että kolmas saa :D kaikilla aina ne ilmapallot ja läheiset onneksi paikalla<3

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.16. toukokuuta 2018 klo 11.09

  Kiitos, ihanaa kun jaksat lueskella! <3 ja niinpä, niin lapsikohtaisia nämäkin asiat!! :p täälläkin meneillään em viihdy kitinävaihe, mutta syytän hampaita! Ainakin kuolaa tulee!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.