lauantai 30. kesäkuuta 2018

Alennusmyynnit ovat voittaneet kirppistelynOlen ollut vannoutunut kirpputorien käyttäjä jos vaatteista puhutaan. Erityisesti lastenvaatteiden kohdalla olen suosinut kirpputoreja. Voisin väittää, että ekologisuus on kaiken sen kirppistelyn takana - toki myös sekin - mutta oikeasti rakastan kirppiksiä niiden edullisuuden vuoksi. Mielestäni on hulluutta maksaa lastenvaatteista paljon, kun niiden käyttöikä on lyhyt. Joko lapsi kasvaa niistä ulos tai sitten ne menee rikki tai muuten käyttökelvottomaksi. Merkkivaatteita en raaski hankkia hintansa vuoksi, koska olen liian laiska myymään niitä sitten eteenpäin.

Tai oikeastaan pakko sanoa, että rakastin kirppistelyä ennen. En enää. Nykyään tuntuu, että kaupasta saa uuden melkein samalla hinnalla kuin kirppikseltä vanhan. Erityisesti lastenvaatteiden kohdalla. Jos hyödyntää alennusmyyntejä, tuntuu hintaero uuden ja käytetyn välillä olevan naurettava.Siitä on aikaa, kun viimeksi kävin kirpputorilla. Lähdin melkein tyhjin käsin silloinkin. Suurin osa lastenvaatteista tuntui ylihinnoitellulta. Nuhjuiset, käytön jälkiä sisältävät vaatteet olivat vain euron pari halvempia, kuin mitä saisin pulittaa lastenvaatteista alennus myynnissä tai nettikaupan outlet osiossa. Okei, kaikkien halvimmat lastenvaatteet eivät välttämättä ole kaikkein ekologisin tai eettisin valinta, mutta myönnän etten juurikaan keskity tällä hetkellä tuollaisiin seikkoihin. Minulla ei vain ole tässä elämäntilanteessa aikaa tai varaa tarkistaa kaikkien vaatekauppojen eettisyyttä, huhujen todenperäisyyttä ynnä muuta.

Olen koittanut mahdollisimman vähän ostaa Ilonalle vaatteita ja olen mielestäni onnistunut siinä hyvin. Olen päässyt aika edullisesti, kun olen tilannut vaatteita henkkamaukan alennusmyynneistä ja ostanut bodyt kuuden kappaleen seteissä heidän nettisivuiltaan. En väitä, ettäkö ne olisi kovinkaan kestäviä tai laadukkaita vaatteita. Mutta menevät oikein mainiosti ainakin yhdellä vauvalla. Sen jälkeen lahjoitan ne siskolleni, joka saa katsoa mitä pitää ja mitä ei.Kuusi bodya kaksikymmentä euroa. Ei kovinkaan paha hinta jää yhdelle bodylle. Olen ehkä tullut laiskaksi näin kolmen lapsen äitinä, mutta en jaksa nähdä sitä vaivaa että kiertelisin kirppiksillä etsimässä vaatteita Ilonalle. Ensin veisin isommat hoitoon, kiertelisin ja etsisin kohtuuhintaisia vaatteita ja kuitenkin lopulta saattaisin poistua ilman tarvittavia hankintoja. Ei omalla kohdallani vaivan väärti. Kun uutena saa niin halvalla...

Jos jaksaisin, ostaisin kaikki vaatteet käytettynä. Jos olisin rikas, ostaisin kaikki vaatteet kotimaisena käsityönä. Mutta en ole reipas enkä rikas tässä elämäntilanteessa. Joten suon itselleni tämän helpotuksen arkeen ja ostan hyvillä mielin uutena, vaikkei se olisi ekologista ja kirpaisee kukkaroa hivenen enemmän. Henkkamaukan postipaketti kolahtaa lähi Prismamme pakettiautomaattiin ilman toimituskuluja. Että niin, ei oikeastaan helpommalla voisi päästä. Halvemmalla ehkä, jos oikeasti olisi aikaa ja jaksamista kierrellä kirppiksillä etsimässä vaatteita.

Toinen halvaksi ja hyväksi todettu "vaateputiikki" on Lidl. Meidän nelivuotiaalle löytyi sieltä kolme t-paitaa viidellä eurolla ja kahdet legginsit kuudella eurolla. Eipä siellä kirppiksellä taida kauheasti halvemmalla päästä, jos ei tuuri käy. Ja lidlin vaatteet ovat mielestäni oikeasti ihan hyvälaatuisia!

En tiedä kuinka monta saarnaa ekologisuudesta tai eettisyydestä saan tämän tekstin myötä. Mutta tiedän, etten todellakaan ole ainut joka ostaa uutena eikä jaksa kirppistellä. Ja se on ihan okei. Lupaan palata kirppistelyyn, kun aikaa ja jaksamista siihen löytyy. Tai en lupaa, jos oikeasti hinnat siellä aina vaan nousee ja nuhjuisistakin vaatteista saa pulittaa monta euroa.14 kommenttia

 1. Voihan kirppis! Meille nyt parin viikon sisään tulossa myös kolmas lapsi ja olen yrittänyt kirppiksiltä etsiä vaatteita pienelle.. ei oikeasti! Väitän, että aikasempien lasten kohdalla sieltä löytyi vielä ihan kelpo tavaraa ja oikeasti edullisesti, niin että pystyi puhua tehneensä löytöjä. Monissa pöydissä vaatteita, jotka olisivat mielestäni joutaneet ihan roskiin, ei edes mihinkään keräykseen vaan ihan pois käytöstä. maksappas sitten niistä monta euroa.. Tuntuu, että jos haluaa hyväkuntoista kirppikseltä, niin sitten pitää turvautua facebookin paikalliseen muksukirppikseen, toki silloinkin tuntuu typerältä ajaa toiselle puolelle kaupunkia euron bodyn takia. Joten onhan se vaan helppoa ja toisaalta ei se paljon kalliimmaksi kyllä tule jos sattuu alesta löytämään paljon kerralla.

  VastaaPoista
 2. Samoilla linjoilla mennään. Henkkamaukka ym alemyynnit käytössä tarpeen mukaan. Myös Lidlin vaatteille peukku,ovat hyvälaatuisia!!

  VastaaPoista
 3. Voin hyvin samaistua. Kirpputorilla hm:n trikoomekko maksoi 4euroa ja kaupasta saa uuden 4,99. Meillä myös 3 pientä tyttöä eikä aikaa ja jaksamisia kirppistelylle tällä hetkellä jää. Postipaketti ei ole mikään ekoteko, mutta kirppistely/kaupoilla pyöriminen näiden kanssa ajaa tän äidin burnoutin partaalle. Sitä paitsi 5 veelle on jo haastavaa löytää kirpputorilta ehjiä ja siistejä vaatteita. Odotan tämänkin asian helpottavan kun lapset kasvaa :)

  VastaaPoista
 4. Juuri hinnoittelin kirpille vaatteita 116-154 cm , mekkoja, housuja, puseroita - kallein vaate 2.50 e. Vaatteet yhdellä lapsella olleita mm.Tuttaa. Hinnoittelinko siis alakanttiin ? 😂

  VastaaPoista
 5. Mun lastenvaatefimosofiaksi on vuosien myötä hioutunut less is more eli vähemmän on enemmän. Vain siksi, että joku on kiva / edullinen / alennuksessa tms. en enää osta. En edes kirpparilta.
  Pyrin ylipäätään ostamaan mahdollisimman vähän.
  Suurimmaksi osaksi ostan kirpparilta. Sielläkin pyrin olemaan kriittinen ja tarpeen ja tarjonnan kohdatessa vasta isken.
  Netistä en itse juuri tilaa, sillä minä kompastun aina siihen palauttamisen vaivaan!
  Ison osan vaatteista teen myös toki itse. Lapsen itse sä suunnittelema vaate onnyleen se kaikkein mieluisin.

  Pidän tärkeänä ajatusta, että kasvatan kotonanai tulevaisuuden kuluttajia. Voin olla ylpeä teini-ikäisestä esikoisesta, josta on kasvanut fiksu kuluttaja!

  VastaaPoista
 6. Itselläni on sellainen tapa, että alennusmyynneistä etsin lapsille jo seuraavassa koossa olevia vaatteita. Tai kun on kaksi tyttöä, melkeinpä uusia vaatteita tulee ostettua vanhemmalle tytölle ja nuorempi saa vanhemman vaatteet. Tytöillä on n. 2 vuotta ikäeroa, joten kun vanhemmalle jokin vaate on pieni, voi sen siirtää samantien nuoremman kaappiin. Kirpputoreilta on kyllä vaikea löytää 4 ja 6 vuotiaille siistejä vaatteita. Joskus jotain mekkoja on löytynyt kesää varten. Facebookin nettikirpputoreilta on turha ostaa vaatteita, kun ylihintaisiin vaatteisiin lisätään vielä postimaksut. Samaan hintaan saa alesta ostettua uusia vaatteita. Kuitenkin meillä vaatteille on kaksi käyttäjää. Saa nähdä koska pikkusiskolle ei enää kelpaa isosiskon vanhat vaatteet. Leluja ja pelejä olen joskus ostanut kirpputoreilta. Ja suurin osa satukirjoista on minun vanhoja tai kirpputorilta ostettuja. Välillä löytyy halvalla hyväkuntoisia kirjoja edullisesti.

  VastaaPoista
 7. Ihan samaa mieltä tuosta kirpputorihinnoittelusta. Ihan naurettavaa pyytää käytetystä vaatteesta lähes täyttä hintaa. Talvella bongasin kirppikseltä ulkoiluhaalarin, jonka hintaa oli alkuperäisestä pudotettu 10€ ja molemmissa polvissa oli jo paikat ja haalari oli kulahtaneen näköinen. Oli kallista merkkiä, niin se ilmeisesti oikeuttaa pyytämään kovaa hintaa. Kirpparilta ostamista on meillä jarruttanut viime aikoina myös perehtyminen sisäilmaongelmiin oman työpaikan sädesienitilanteen vuoksi. Niin paljon on tullut perehdyttyä siihen, mitä kaikkea pitää hävittää kun muutto puhtaisiin tiloihin lopulta koitti että olen nykyään aika tarkka siitä, mitä käytettyä omaan kotiini vien ja kirppistavaroiden entinen olinpaikka on melkeen mahdotonta selvittää. Me kierrätämme sitten muilla tavoin (esim. ystävien kesken) ja vältämme ylipäänsä turhaa ostamista.

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2018 klo 14.24

  toi on ihan totta, paljon myynnissä sellaista kamaa jonka voisi roskiin heittäÄ! :) tai antaa ilmaiseksi jos joku kunnostaa haluaa! mä en myöskään ole jaksanut juuri tuosta syystä perehtyä nettikirppiksiin, postitus maksaa ja tuntuu hullulta ajella ympäriinsä noutamassa vaatteita :D

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2018 klo 14.24

  !! :)

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2018 klo 14.25

  mä olen törmännyt noihin ihan samoihin mekkoihin neljällä eurolla, jäi hyllyyn :D joo ei kyllä tunnu meidänkään 4 veelle löytyvän enää herlpoti mitään tahratonta ja reiätöntä!

  VastaaPoista
 11. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2018 klo 14.25

  no jos on kirppishintoja katsominen niin todellakin! :D toisaalta luulisi että noilla hinnoilla ainakin tavara hyvin liikkuu ! :)

  VastaaPoista
 12. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2018 klo 14.26

  todella hyviä ajatuksia ja miten ihana kun teet vaatteita itse! :) ja samoja ajatuksia täälläkin, mahdollisimman vähän ja ei vain halvan hinnan vaan tarpeen takia!

  VastaaPoista
 13. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2018 klo 14.27

  mun pitäisi myös opetella tuo ennakointi alennusmyynneissä mutta olen siinä niin huono! :) toki kun ostan uuden vaatteen ostan sen aina kasvuvaran kanssa! :) meilläkin onneksi perheen sisällä vaatteet liikkuu kolmella tytöllä, joten eiköhän niitä koko rahan edestä käytetä vaikka uutena ostetaankin! :)

  VastaaPoista
 14. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.6. heinäkuuta 2018 klo 14.28

  mulla samat "pelot", siksi en suosi nettikirppareita kun vaatetta ei voi nuuhkaista. Kaikki vähääkään tunkkaiset (tai liian hajustetut, ne saa miljoona kertaa pestä ennen kuin haju lähtee!) jäävät pois. Myös kaiken maailman ötökät voivat liikkua vaatteissa, hyh!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.