tiistai 17. heinäkuuta 2018

Valmiiksi ladattu kahvinkeitin korvaa romanttiset illalliset


Tänään aamulla aamukahvi maistui erityisen hyvälle. Ei siksi, että se Juhla Mokka olisi vaihtunut huippupapuihin vaan siksi, että kahvinkeitin oli ladattu valmiiksi. Keittimen vieressä oli pieni rakkauskirje, arkisesti tyhjälle ja käytetylle kirjekuorelle kirjoitettuna.

Olen usein puhunut arjen pienistä iloista pikkulapsiarjen keskellä. Olen pienten tekojen puolesta puhuja, erityisesti parisuhteen saralla. Edes ne loistavat ja kahdenkeskeiset ravintolaillalliset eivät nimittäin pelasta sitä jos arki ei pelaa. Kun suurin osa meidän elämästä - ja parisuhteesta - on sitä arkea.

Minä en väitä ettenkö kaipaisi myös enemmän niitä ravintolaillallisia ihan kahdestaan. En väitä etteikö olisi useimmin kiva olla me kaksi. Puhua meistä ilman, että se me tarkoittaa meitä viittä. Mutta meille kahdelle on aikansa ja se aika ei ole ihan vielä. Ainakaan niin kauhean usein.

Meidän arki pelaa ihan kivasti. Ja nyt meillä tarkoitan meitä kahta. Totta kai on riitoja, on vääntämisiä. On kiirettä ja on sitä arkea isolla aalla. Mutta kaiken sen keskellä on ne pienet teot. Ne jotka muistuttavat, että kyllä me kaksikin siellä jossain ollaan.

Parin viikon päästä meidän kolmikko menee yökylään mammalaan. Kaikki kolme. Me mietimme hetken mitä teksimme. Menisimmekö ihan kaksin syömään ja sitten nukkuisimme pitkään? Ei kuulosta meiltä. Päätimme pitää tuparit. Nimittäin vaikka me kaipaamme sitä kahden keskistä aikaa, kaipaamme myös ystäviämme. Kaipaamme pientä juhlaa arjen keskelle.

Ja ehkä me sitten syömme kahdestaan dagen efter hampparimätöt ennen kuin haemme tytöt mammalasta kotiin. Siinä on ravintola illallinen joka näyttää meiltä.

Vaikka välillä kaipaan vain meitä, niin oikeasti nautin eniten siitä, kun sana me kattaa meidät kaikki viisi. Parasta on olla yhdessä koko perhe. Vaikka kieltämättä odotan kyllä innolla myös tupareitamme. Mutta se on sitä erilaista, harvemmin tapahtuvaa luksusta. Muuten nautin ja iloitsen siitä mitä minulla on joka päivä.

Tähän kohtaan sopii yksi lause joka koristi työpaikkani vessan seinää; Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.

Tämä pätee myös parisuhteeseen oikein hyvin. Ne pienet juhlan hetket ja kahden keskinen aika on tärkeää, mutta nekään ei pelasta jos arki ei pelaa. Sitä arkea, kun tämä elämä suurimmaksi osaksi on.


Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.