maanantai 23. heinäkuuta 2018

Voihan imetys ja väsymys

Sunnuntaina tulee 7kk Ilonalle ikää ja saman verran on takana meidän imetystaivalta. Helteet ovat tehneet imetyksen välillä vähän tukalaksi sekä vauvalle että minulle, mutta muuten imetys sujuu ihan kivasti. Mitä nyt neiti upotti sen ainoan suussa olevan hampaan syvälle nänniini tässä yksi päivä. Ai että teki kutaa!

Ainut ongelma on se, että yöt ovat todella rikkonaisia tällä hetkellä. Herätään välillä jopa tunnin välein tissille. Tuntuu ettei se tissi ole siinä kohtaa enää mikään muu kuin tutti. Se tarvitaan suuhun, mutta imeä ei jakseta edes sen vertaa, että heruminen käynnistyisi.

Nukumme edelleen perhepedissä ja mietinkö pitäisikö kokeilla siirtää Ilona omaan sänkyyn? Voisiko se auttaa? Vai onko siitä mitään apua kun sänky on kuitenkin sivuvaununa meidän vuoteen vieressä.

Toisaalta taas huomasin, että alhaalta paistaa hieman toinen hammas. Johtuukohan huonot yöt siitä? Tai helteestä? Onhan tämä helle sekä yöheräily kestänyt jo viikkoja. Välillä nukutaan paremmin, ehkä kolmella herätyksellä, mutta sitten taas syödään läpi yön. Tai ainakin roikutaan tissillä.

En myöskään ole ollenkaan varma onko nyt tässä kohtaa fiksua tehdä nukkumiselle yhtään mitään. Miten minä tiedän mikä johtuu hampaista, mikä helteestä ja mikä jostain muusta? Perhepeti on ihan kivaa, mutta Ilonan muuttuessa yhä liikkuvammaksi nukkujaksi alkaa minun uneni kärsiä, kun toinen unissaan koheltaa. Ja kun konttaavaan vauvan kanssa riskinä on myös, että hän tulee alas sängystä joku kerta...

Positiivisena täytynee todeta se, että näin kesäkuumalla ja rantakeleillä imettäminen on niin helppoa! Olemme saaneet ottaa ilon irti rantaelämästä, kun lähimmäistä mikroa tai avatun maidon säilyvyyttä ei ole tarvinnut miettiä.

Postauksen kuva on otettu eilen illalla, puolentoistatunnin imetysnukutus pelleilyn jälkeen. Ei se yleensä ihan noin kauaa vie, mutta liekö äidin työpäivällä ja tissi-ikävällä jotain osuutta asiaan. Luultavasti.

Katsotaan miten tänään sujuu. Yö ja nukutus. Kyllä pikkuhiljaa alkaa nämä yöheräilyt verottamaan jaksamista. Toisaalta saan olla kiitollinen, kun vasta nyt 7kk kohdalla meillä on tällainen uneton vaihe. Tähän saakka satunnaisia huonoja öitä ja tiheää imua lukuunottamatta meillä on nukuttu muutaman syötön kanssa todella hyvin.

En ymmärrä miten jaksoin keskimmäisen kanssa valvoa ja heräillä lähes 1,5 vuotta. Kaikkeen sitä pystyy kun on pakko. Hatunnosto kaikille refluksi- & koliikkilasten vanhemmille. Minä tunnun kärsivän nykyään jo muutamista viikoista.


6 kommenttia

 1. Voi, kuulostaa niin tutulta! Meillä on tyttö viikkoa vaille 7 kk ja herää 4-5 kertaa yössä. Pienempänä heräsi vain pari kertaa. Liekö syynä helteet, hampaat vai mikä... 😊 Kiitos kivasta blogista! Kiva lukea ikätoverin kuulumisia.

  VastaaPoista
 2. Meillä on kotona vasta vajaa kaksi kuukautinen vauva, mutta kyllä huomaa että helteet ovat ottaneet osansa. Meillä ainakin kuumimpina päivinä raivoillaan rinnalla, mutta silti on pakko saada olla rinnalla jatkuvasti, eikä myöskään unet maistu ilman tissiä suussa . Ja helppoudesta olen niin samaa mieltä, onnistuu syöttäminen missä tahansa ja heti kun vauva ruokaa haluaa (:
  https://nouw.com/arkijuttuja

  VastaaPoista
 3. meillä nyt 8 kuinen tyttö myös heräili 7 kuukauden iässä yöllä monesti tissille. ihmettelin mikä tiheän imun kausi nyt on. oli myös kakka löysemmällä . Noh ei kauaa mennyt kun kaksi hammasta puhkesi.

  VastaaPoista
 4. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.37

  Kiitos kehuista, ihanaa kun jaksan lukea! :) lohduttavaa kuulla, että muillakin! Toivoa että menee ohi ;)

  VastaaPoista
 5. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.37

  Tutulta kuulostaa! Onpa sinulla kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 6. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.37

  Moniin!ehkä täällä myös oli halpaa syynä,ja lisää tulee!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.