torstai 2. elokuuta 2018

Apua! Vauva puree nännit verille!

AU. Au, au ja au!!! Meidän Ilona on alkanut puremaan rintaa.

Ihan niinkin kovin, että eilen nännistä tihkui pari tippaa verta. Molemmat nännit ovat melkein yhtä kipeät mitä ensimmäisinä viikkona imetyksen alkaessa.

Mitä minä teen!? Kaikki neuvot ovat tervetulleita. Sattuu niin kovin ja koko imetysajan jännitän koska Ilona iskee kaksi valkoista naskaliaan syvälle tissini uumeniin.

Joka kerta kun Ilona on iskenyt hampaansa tissiin olen vaistomaisesti karjaissut. Koska voi juma miten se koskee! Ote irtoaa heti ja vauva pelästyy. Yleensä ongelma ei kuitenkaan ole mikään sellainen pitkäjänteinen rintojen jäystäminen vaan pikemminkin sellainen näykkäisy. Joka tuntuu,voi pojat miten se tuntuu koko kropassa!

Jos et usko, kokeilen ihmeessä. Eiköhän joku löydy joka nänniäsi suostuu näykkäisemään, heh.

Kihelmöi jo pelkästä ajatuksesta...

Hampaat? Yleinen ketutus? Jonkin sortin rintaraivari? Mitä tämä on? Ja tärkein, meneehän tämä ohi!?

Jos ei meinaan mene niin sanomme imetykselle soronoo ja hyvästit. Ei se veren vuodattamisen ja tuskan arvoista ole, vaikka ihanaa onkin.

Ja kuva hieroo suolaa haavoihin. Joskus se hetki oli seesteinen. Vailla huolta nännieni pahoinpitelystä.

Nyt kertokaa vinkit, neuvot, tsempit ja kaikki! Houston we have a problem!!!


14 kommenttia

 1. Meillä esikoinen harrasti samaa, mutta ei onneksi pitkään, joten kyllä se voi mennä ohi :D Minä otin vaan tissin suusta ja sanoin jämäkästi ei joka kerta kun pureskelu alkoi. En tiedä kävikö vain hyvä tuuri kun tyttö luovutti niin helpolla... Minun kuusikuinen ei ole puremista vielä onneksi aloittanut vaikka pari hammasta jo suussa onkin. Joten tsemppiä siis!! Toivon että tuo menee pian ohi niin saatte jatkaa seesteisiä hetkiä :)

  VastaaPoista
 2. Meillä ihan samanikäinen neiti, ja kuukausi pari sitten oli ihan samanlaista kuin teillä nyt! Luulen että liittyy jotenkin hampaiden ja ikenien oireiluun... meidän neidillä on jo kuusi hammasta eikä juurikaan enää pure. Mutta se oli kyllä kauheeta!! Koko ajan piti olla varuillaan ja pelätä milloin se tapahtuu... meijän typy muuten nappas kiinni aina kun oli jo syönyt enimmät ja vaan lupsutteli tissillä. Sit ku tajusin sen niin lopetin heti imettämisen ku antoi merkkejä että alkais riittämään...
  Tsemppiä, uskon että tuo menee pian ohi!!

  VastaaPoista
 3. Meillä tätä myös esiintyi pienemmän kanssa ja kerran jopa sai kunnon haavan aikaseksi. Pienen toki, mutta parantuminen kesti pari viikkoa! (Paranteluvinkkejä: Sitruunamehua, ilmakylpyä, kosteana pitämistä suolaliuoksen ja vaikka vanulapun avulla, maidonkerääjä jatkuvasti paikallaan ettei hinkkaa) Liittyi mun mielestä ehkä hampaisiin mutta myös siihen minkä joku toinenkin jo mainitsi: että syöty on valmiiksi mutta äiti-ihminen tuputtaa tissiä. Eli menee joka tapauksessa ohi, ainakin meidän kokemuksella! Nyt liki kaksvee näykkäisee joskus jos nukahtaa tissi suussa tai säikähtää... 😂

  VastaaPoista
 4. Kokeile rintakumia, se mukavasti vaimentaa kipua.

  VastaaPoista
 5. Täällä kans tuskaillaan! Poika tuntuu ihan tahallaan pureskelevan kun virnistää kun tissin vetää pois. Muutaman kerran annan yrittää uusiksi mutta jos jatkaa pureskelua, nostan pois rinnalta. Itsekin jo miettinyt että lopetan kyllä jo koko homman jos pureskelu ei lopu.. tällä hetkellä 2 hammasta alhaalla mutta sormet sen verran paljon taas suussa että lisää varmasti pukkaa pian.

  VastaaPoista
 6. Tuttua täälläkin, mutta meni onneksi ohi! Meillä Ilonan kanssa samana päivänä syntynyt poika, ja puremista kesti ehkä viikon. Karjaisin kans vaistomaisesti, ja vauva sitä aina säikähti. Toruin myös, syvälle silmiin katsoen! :D ehkä hän ymmärsi lopettaa tai sitten pureskelu vaan unohtui. Mutta huomasin sillon myös sen, että kunnon imemisen muuttuessa lutkutukseksi ja ajantapoksi, pureminen alkoi. Että tissi pois suusta heti, kun tuntuu et vauvalle alkaa riittää :) kiva blogi sulla! Aloin seurata säännöllisesti tätä joskus raskausaikana. Ja sit meidän vauvelit syntyikin saman päivän aikana :D

  VastaaPoista
 7. Meillä sama homma! Vauva pari päivää nuorempi kuin teidän ja tykkää purra. Aina kun pureminen alkaa laitan aina oman sormen sinne hänen ikenien väliin ja avaan suun ja kiellän napakasti ettei saa purra. Esikoiseen auttoi. 😅 Kyllähän se hieman vaikuttaa maidon herumiseenkin kun itse joutuu olemaan varpaillaan milloin sattuu.

  VastaaPoista
 8. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.51

  kiitos tsempeistä! Olen nyt kieltänyt tomerasti joka kerta, ja ehkä vähän jo helpottanut!! :)

  VastaaPoista
 9. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.52

  kiitos, näyttää jo vähän helpottuneen! Meillä tuo pureminen tapahtuu yleensä alussa, juuri lussutteluvaiheessa mutta ehkä hermostuu kun maitoa ei heru heti!? :)

  VastaaPoista
 10. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.53

  hei kiitos paranteluvinkeistä, pistän talteen! Ja samalla toivon ettei tule tarvetta.. :D

  VastaaPoista
 11. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.53

  hei kiitos vinkistä, täytyy kokeilla jos ei helpota! :)

  VastaaPoista
 12. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.54

  tsemppiä!!! Meillä näyttää vähän helpottaneen, toivotaan että sielläkin! Tälläkin kyllä selvsti tehdään lisää legoja!! :)

  VastaaPoista
 13. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.54

  hei synttärikaima siellä!<3 ja ihanaa että seuraat, kiitos paljon kehuista! :)

  meillä myös onneksi nyt vähän helpottanut, toivotaan ettei ala uudestaan kun hampaita näyttäisi taas tulevan :p

  VastaaPoista
 14. Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.10. elokuuta 2018 klo 10.55

  no kyll, älä muuta sano! heruminen on hidasta kun sää jännäkakka housuissa odottaa että koska sattuu :p ja siitäkös vasta meidän ilona hermostuu ja PUREE kun maitoa ei tule :P

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.