keskiviikko 29. elokuuta 2018

Elämä on siitä ihanaa, että se harvoin menee niin kuin suunnitteleeTiedättekö. Usein me ihmiset ajatellaan, että suunnitelmien meneminen päin mäntyä on jollain tapaa huonoa. Netti on täynnä tsemppi aforismeja niille joiden elämä ei ole mennyt kuten on suunniteltu. Kun yksi ovi sulkeutuu, aukeaa ikkuna jossakin. Ja mitä näitä kliseitä nyt on. Pakko kuitenkin todeta, että ne aforismit ovat oikeassa. Ainakin minun kohdallani. Nimittäin minä en todellakaan suunnitellut tällaista elämää jota nyt elän.

19-vuotias minä oli vannonut ettei koskaan hankkisi lapsia. Mietin miten vanhemmat ovat jumissa elämässään, miten kurjaa on työpäivän jälkeen tehdä jonkun muun ehdoilla jotakin. Ja sitten, sitten se ovi nuoruuteen sulkeutui ja ikkuna vanhemmuuteen avautui. Nyt noita niin sanottuja ikkunoita on kolme enkä osaa kuvitella edes millaista elämäni olisi ilman heitä.

Elämä olisi luultavasti vapaampaa. Mutta samalla myös tylsää. Jos vahinkoa ei olisi sattunut, en tiedä osaisinko vieläkään kaivata omaa perhettä. En tiedä olisiko meidän parisuhteemme pysynyt kasassa ilman maailman vahvinta liimaa, lapsia. Toisaalta parisuhteen rakentaminen ja hoitaminen olisi varmasti ollut helpompaa ilman raskaushormoneja ja jatkuvaa univelkaa.

Kuudessa vuodessa on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä. Niin lyhyt aika ja elämäni on mennyt aivan päälaelleen. Aika tarkkaan kuusi vuotta sitten oli päättymässä koko teini-ikäni kestänyt parisuhde. Olin ostanut ensimmäinen oman asuntoni ja viikonloppuisin tanssin sekä biletin minkä kerkesin. Sitten tuli tipaton tammikuu. Hänen TJ 0 ja kolmen viikon tapailu. Ja se kuuluisa plussa.

Rankat ja tapahtuma rikkaat kuusi vuotta. Mutta uskon, että jokaisella tapahtumalla on ollut tarkoituksensa sekä syynsä sille, että tässä sitä ollaan. Olen kiitollinen ettei elämä mennyt kuten suunnittelin. Vaikka eihän niitä suunnitelmia järin ollutkaan. Ellei seuraavan viikon bileseuran ja etkojen suunnittelua lasketa.

Välillä kriiseilen hieman, kun ovi nuoruuteen sulkeutui aika äkillisesti ja lopullisesti. Mutta ilman sitä en olisi tässä. Väsynyt, likaisella tukalla ja silmäpusseilla varustettu ja viinilasin tarpeessa olevia kolmen tytön äiti.

Rankkaa, mutta niin onnellista. Ja aivan täysin jotain muuta missä kuusi vuotta sitten kuvittelin kaksvitosena minun olevan.

Kun elämä antaa sitruunoita tee niistä mehua. Vaikka kyllä tämä kolmikko on enemmänkin maailmanluokan kuplivaa kuin mehua.


6 kommenttia

 1. Itse kaipaan elämääni juuri nyt niin kovasti muutosta, että oikein toivon, että kulman takana olisi jotain suurempaa, jotain mitä en edes olisi osannut suunnitella. Toki jotain positiivista mielummin, kuin vaikka auton alle koulumatkalla jäänyt lapsi tai sairaskohtauksen saanut vanhempi... mutta jotain.
  Olen toki elämässäni ”vähän edellä” sinua, siis vanhempi, ja perhekin ollut kasassa vähän pidempään. Lapsilla ikää ja niin edelleen. Ehkä tämä on ikäkriisiä, mutta selvästi taas jotain omaa pitäisi löytää. Jotain muutakin kuin äitiys. Nuorena valittu ammattikin täytyy kyseenalaistaa: tässäkö tämäkin oli?

  Siispä jään odottamaan sitä ikkunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedätkö, tosi tuttuja fiiliksiä viime äitiysloman jälkeen! Mietin mikä minä olen? mitä minä haluan ja mikä muu merkitys mulla on tässä maailmassa kuin olla vain äiti ja hoitaa omia lapsia? Se fiilis meni ohi, koska uusi raskaus. Katsotaan tuleeko se takaisin kun vauvamme kasvaa ja palaan taas töihin. Pientä kriisiä on nimittäin nyt jo havaittavissa, mikä minusta tulee isona? Ja mitä minä nyt haluan, kun lapseni ovat tässä?

   Poista
 2. Elämä on yllätyksiä täynnä. Äitiyden keskellä riittää esim. kerran viikossa aika omalle harrastukselle nimim. Hiekkalaatikon reunalta ratsastamaan lähtenyt äiti vuodesta 94��

  VastaaPoista
 3. Elämä tosiaan on yllätyksiä täynnä, luultiin että ei saada omaa lasta ja nyt meillä on pieni nyytti! ❤️Joskus se elämä menee hyväänkin suuntaan😊❤️ Hyvä tää blogi, oon lukenut raskaus ajoilta asti tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi miten ihanaa!!! <3 paljon onnea! <3 ja kiitos, ihana kun jaksat lueskella!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.