maanantai 20. elokuuta 2018

Juoksukoulu etenee! Mitä sen jälkeen..?Kahdeksas viikko sohvaperunan juoksukoulu on melkein pulkassa ja voi jestas mikä fiilis minulla on! Niin mahtavaa!

Olen orjallisesti noudattanut juoksukoulun ohjelmaa ja oma kehitys on ihan huikeaa. Melkein viikon tauko tuossa elokuun alussa tuli flunssan takia, mutta muuten ohjelma etenee oikein hyvin. Ensimmäisellä viikolla muutaman minuutin juoksu tuntui raskaalta ja tällä viikolla juoksin 5 kilometriä alle 25 minuutin ajassa. Olen niin ylpeä itsestäni!

Montaa viikkoa ei ole enää jäljellä ja mietin, että mitä sitten? Olen tykännyt juoksukoulun ohjelmasta ja valmiin ohjelman kanssa on oikeasti tullut tehtyä ja mentyä, kun kerran ohjeet sanovat niin. Mitä minä keksin, jotta jatkossakin on helppo suorittaa lenkit? Vaikka eihän tämä niin suorittamista enää ole, olen saanut takaisin sitä vuosia kadoksissa ollutta intoa liikuntaa kohtaan ja nautin lenkkeilystä tosi paljon! Ja fiiliksestä sen jälkeen.

Jokin tavoite minun on keksittävä itselleni. Olen miettinyt, että jos lähtisin juoksemaan tuollaista viiden kilometrin matkaa kolmisen kertaa viikossa? Tuo alle 25 minuutin lenkki oli todella kovatempoinen ja olin oikeasti väsynyt sen jälkeen. Jospa vielä jonain päivänä juoksisin 20 minuutissa 5 kilometriä tuosta vain, enkä olisi ihan loppu sen jälkeen? Siinä olisi tavoitetta.

Myös ajallisesti tuollainen alle puolen tunnin lenkki sopii oikein loistavasti tähän elämäntilanteeseen. Ehkä siis sellainen sitten? Tai sitten vain lenkkeilen. Kolme kertaa viikossa juuri niin pitkään kuin sillä hetkellä hyvältä tuntuu.

Seuraavaksi sitten ruotuun pitäisi laittaa (taas kerran...) ruokavalio. Perusainekset terveelliselle ravinnolle on kunnossa, mutta herkuttelen aivan liikaa. Oikeastaan joka päivä tulee syötyä "jotain pientä hyvää". Herkkupäivä kerran viikkoon, se taitaa olla tavoitteeni.

Sohvaperunan juoksukoulun ohjeet saat ilmaiseksi ladattua netistä. Googleta sohvaperunan juoksukoulu ja lataa ohjeet PDF tiedostona. Ohjelma kestää 11 viikkoa ja sen jälkeen pitäisi pystyä juoksemaan 10 kilometriä. Suosittelen kaikille! Ohjelma etenee pienin askelin ja ensimmäiset juoksuosiot kestävät vain muutaman minuutin. Minäkin olin aivan rapakunnossa edellisen raskauden 
jälkeen ja olen jaksanut jokaisen lenkin! 


6 kommenttia

 1. Miten mittaat juostun matkan? Jos juoksit 5km alle 25 minuuttiin, voisin aika varmaksi sanoa, että kuntosi riittäisi puolimaratonin hölkkäämiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, en kyllä usko! Olin niin loppu tuon lenkin jälkeen :p juoksen suurimmaksi osaksi läheisellä pururadalla ja sinne & takaisin jotta tiedän tarkat määrät! :) mulla myös GPS ominaisuuden sisältävä aktiivisuus ranneke! :)

   Poista
  2. Alle 5min kilometrivauhdin ylläpitäminen 5 kilometrin ajan on oikeasti niin hyvä suortitus, ettei siihen pysty, ellei peruskunto ole tosi hyvällä mallilla :) Ymmärrän, että sinun on vaikea kuvitella juoksevasi puolimaratonia, koska vielä pari kk sitten et ollut juossut yhtään, mutta edelleen sanon, että kyllä siihen pystyisit! :)

   Poista
 2. Millaiset juoksukengät sinulla on? Investoitko uusiin kenkiin vai vanhoillako menet? Ajattelin aloittaa juoksukoulun esimerkkisi innostamana, mutta minulla ei ole juoksukenkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä neuvoisin ostamaan mahdollisimman hyvät kengät. Juoksijan ainoa varuste, jolla on todellakin väliä. Itse aloitin aikoinaan juoksuharrastuksen vanhoilla "parin kympin" lenkkareilla. Jalat kipuilivat todella pitkään ja tarvitsin avuksi osteopaatin sekä ne uudet kengät. Tällä hetkellä mulla on neljät eri kengät erilaisille alustoille ja olosuhteisiin. Kannattaa myös muistaa, ettei juoksukenkä kestä ikuisuutta.

   Poista
  2. komppaan, hyvät kengät ehdottomasti! :) toki on myös juoksijasta kiinni millaiset kengät jalalle sopii. Itse ostin uudet kun vanhat meni kantapäästä niin rikki, että sain vesikellot mutta mutta...mulla on ollut aina sellaisia kohtuuhintaisia juoksukenkiä ja tuntuu sopivan. Uudet kun ostin niin hain Outletista joten sain halvemmalla! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.