lauantai 29. syyskuuta 2018

Takaisin töihin sittenkin vähän aikaisemmin.

Olen nyt ensimmäistä kertaa nauttinut täysin rinnoin tästä kotiäitiydestä. Olen avoimesti puhunut ettei kotiäitiys ole minua varten ja viime kerralla lähdinkin töihin heti äitiysloman päätyttyä. Nyt olen nauttinut viimeisestä kerrastani kotona ja aikomuksena oli olla se sallittu kolme vuotta kotona.

Vaan kuinkas kävikään ilmoitin alkuviikosta että palaan töihin. Kiire ei kuitenkaan vielä ole, koska 1.9.2019 olen taas työssäkävijä. Vuosi vielä, sitten tämä on ohi. Ja jollain tapaa se on helpotus.

Aluksi olin innoissani, kun mietin että voisin olla kolme vuotta kotiäitinä ja vähän siinä samalla tehdä töitä jotta se olisi mahdollista. Äitiysloman lähestyessä loppuaan kasvoi kuitenkin koko ajan se fiilis, että plaah. Riittäisi jo. Kaipasin töitä, arjen aikatauluja ja työkavereita. Leikkitreffit ja kotiäitiys alkoi jo riittämään. Tein päätöksen, että ei kiitos kolmea vuotta yksinäisyyttä ja tylsyyttä. Olen itsekäs ja palaan töihin.

Ja kyllä, kaikessa ihanuudessaan koen että kotiäitiys on kaikessa ihanuudessaan myös ihan sairaan tylsää ja yksinäistä. Tästä minulla on niin paljon sanottavaa, että taidanpa kirjoittaa ihan kokonaan oman postauksen.

Toisaalta en niin itsekäs, että tekisin sen heti vaan vasta vuoden päästä kun vauvakin on jo 1v 8 kuukautta. Esikoisemme aloittaa silloin eskarin ja keskimmäinen on reilu neljä.

Elokuu on aikaa tutustua päiväkotiin ja eskariin ja syyskuussa sitten se rumba alkaa. Ihan parasta.

Harmittaako minua joskus etten ollut kotona kun olisin voinut? En usko. Eihän sitä tiedä toki, mutta uskon että tämä kolmas kerta sen jo sanoo ettei minua ole luotu pidempi aikaiseksi kotiäidiksi. Minä kaipaan rutiineja, aikatauluja ja arkea. Ja sitä, että saan olla muutakin kuin äiti.

Vuosi vielä. Pitkä, mutta niin lyhyt aika. Helpottavaa ja ehkä ihan hitusen haikeaa. Tai sitten vain helpottavaa. En osaa sanoa.
6 kommenttia

 1. Mä palasin aikoinani töihin kun vauva oli 11kk. Olin ajatellut olla kotona pitempään, mutta kotiäitiys ei sitten todellakaan ollut mua varten, olin ihan hajalla kotona olosta. Onneks mies jäi vuorostaan hetkeksi kotiin ja se olikin kaikin puolin hyvä ratkaisu.
  Nytkin monta vuotta myöhemmin en kadu ollenkaan silloista päätöstä. Olin paljon parempi äiti kun kävin töissä kun äitinä, joka oli kotona.

  Sanon nyt kuitenkin kliseisesti, että nauti viimeisestä kotivuodesta! Onhan siinä omat ihanat puolensa.

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meilläkin oli onneksi niin ihana tilanne, että minun halutessa töihin jäi äitini tyttöjen kanssa kotiin ja näin 9kk ikäinen sai kasvaa vielä vuoden mamman hoivissa! :) ja mä olin kyllä myös parempi äiti kun sain olla muutakin kuin äiti! :)

   Poista
 2. Minä palasin töihin kotoiltuani reilun kuusi vuotta. Meillä on kolme lasta, 1,5 vuoden välein syntyneet. Nuorin täytti töihin palatessani siis kolme. Kovasti murehdin tuolloin, miten arkemme lähtisi pyörimään ja miten pääsisin kiinni töihini, kun tauko oli niin pitkä. Viime kevät meni sopeutessa, mutta nyt tuntuu, etten koskaan olisi poissa töistä ollutkaan. Nautihan kaikin tavoin kotoilustasi, se on ainutlaatuista aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nautin! sinäpä olet ollut kauan kotona, varmasti ihan ainutlaatuista! :)

   Poista
 3. Mä olen niitä pitkän linjan kotiäiteilijöitä. Kerran yritin töihin palata niin, että silloinen kuopus oli alle kaksi vuotta, mutta en lopulta pystynyt elämään sen ajatuksen kanssa ja jäin lopulta vielä kotiin seuraavan syntyessä kolmeksi vuodeksi.
  En sanoisi, että nuo kotiäitivuodet olisivat välttämättä olleet minun elämäni parasta aikaa (vaikka lämmöllä jälkikäteen muistelenkin), mutta ehdottomasti ne ovat olleet sitä lapsilleni.
  Ja koska asioilla aina on myös se toinen puoli, on todettava, että lapseni nauttivat myös päiväkodissa olosta. Kolmevuotias kuopus oli päiväkotiin mennessään aina kuin kala vedessä.
  Niistä aikaisista aamuherätyksistä ei tietysti nauttinut meidtä kukaan. Hoputuksesta ja kiireessä unohtuneista vaatteista ja tavaroista.
  Lopulta selvittiin niistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 ihana kuulla sun kokemuksia! :) ja niinpä, lapsilleni tämäkin tuntuu olevan parasta aikaa, vaikkakin varmasti tulevat päiväkodissakin viihtymöän! :) toivottavasti...

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.