tiistai 27. marraskuuta 2018

25-vuotiaana naisen naama alkaa ilmeisesti rupsahtamaan...Olen joskus lukenut, että nainen on parhaassa iässä 25-vuotiaana. Silloin nainen kukoistaa ja siitä se alamäki sitten alkaa. En tiedä kuinka monessa asiassa tämän voin allekirjoittaa, mutta ainakin yhdessä. Minun ihoni on tullut vanhaksi ja tästä se alamäki alkaa!

Ollappa edelleen nuori 15-vuotias jolloin ihoni oli hyvässä kunnossa. En kärsinyt finneistä, en epäpuhtauksista. En vaikka silloin muotia oli kahden sentin kerros dream matte-moussea ja vielä vähän - tai vähän enemmän - puuteria päälle. Puhdistin ihoni aika laiskasti - useimmiten pelkällä saippualla - ja kasvovoiteena toimi Erisanin perusvoide. Ei finnin finniä, ei mitään.

Ja sitten tuli aikuisuus. Tuli lapset ja tuli hormonimuutokset. Kaboom. Mikään ei ole enää helppoa ihonhoidossa.

Ihoni on herkkä. Herkkä ja kuiva. Kuitenkin kuivuessaan riesana ei ole ihon hilseily vaan kireys sekä epäpuhtaudet. Erityisesti otsaan ilmestyy herkästi näppylöitä, jos kosteutus ja rasvaus unohtuu. Ai niin, nyt aikuisiällä kuulin ettei rasvaus ja kosteus ole sama asia. Jep, että niinkin hyvin tiesin tähän mennessä ihonhoidosta. Kun ei ole ollut tarvetta.Olen oikeasti nyt muutaman vuoden aikana laittanut kymmeniä- ellei jopa satoja - euroja hutiostoksiin, koska vain kokeilemalla selviää. Nyt pikkuhiljaa kuitenkin ovat löytyneet ne tuotteet jotka sopivat herkälle, kuivalle mutta kuitenkin helposti likaantuvalle iholleni.

Nyt otin muutoksen riskin ja vaihdoin ihonpuhdistuksen luonnolliseen vaihtoehtoon ja ainakin toistaiseksi näyttää sopivan, mutta katsotaan vielä hetken päästä uudelleen. Ihoni ei pidä liiallisesta puhdistuksesta - itseasiassa se on myös yksi epäpuhtauksien aiheuttaja - joten kokeilen luonnollista ja hellävaraista puhdistusta.

Ärsyttävää. Olisipa ihonhoito yhtä helppoa kuin kymmenen vuotta sitten. Tai oikeastaan vielä ennen ensimmäistä raskautta oli ihonhoidon kanssa kaikki vähän niin ja näin, ja se sopi iholleni hyvin. Nyt tuntuu, että kaikessa saa olla niin tarkka ja siltikin iho voi reagoida. Miten paljon menee hormonien piikkiin vai olenko oikeasti tullut vanhaksi!?

Ja haaveilen, että jossain kohtaa saisin kokonaan vaihdettua luonnonkosmetiikkaan. Mutta taas se hutiostosten tekeminen ja rahan haaskaaminen ei kiinnosta. Jos tietäisin ensimmäisellä osuvani oikeaan, vaihtaisin heti. Ehkä tuote kerrallaan...? Jos parin vuoden päästä olisi sitten valmis.


6 kommenttia

 1. Odotin koko ajan postausta lukiessa että esittelet ne ihollesi sopivat tuotteet ja mistä niitä saa, koska luulen että minulla on aika samanlainen ihotyyppi. Oikeesti, loppuiko se postaus kesken?! 😮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alla olevassa kuvassa näkyy tuotteita jotka mulla on tällä hetkellä käytössä, mutta niistäkin kaksi on vielä "testaus asteella" joten mulla ei oikeasti ole kovinkaan paljon heittää vinkkiä vielä. Palaan asiaan kokemuksen kanssa kun olem ehtinyt noita testaamaan, taas nimittäin kylmät ilmat kuivatti ihon vaikka luulin että hyvät tuotteet on löydetty :) ainoastaan toi l300 rasva on ollut jo muutaman vuoden käytössä sekä meikkivoiteesta - josta kirjoitin aikaisemmin - Joe blasco toimii! :)

   Poista
 2. Ai että mulla on ihan sama! 25 vuotta alkaa toden totta olla se ikä jolloin rupsahtaa. Ihan sama mitä tekee ja tai jättää tekemättä niin iho voi huonosti ja nuorempana ei ollut millään mitään väliä eikä meikkivoidetta ois edes niin hyvälle iholle tarvinnut. Itsekkin pikkuhiljaa vaihtamassa luonnonkosmetiikkaan. Kuivalle ja herkälle iholle apua on löytynyt Madaran sos seerumista. Suosittelen kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! Ihanan kamalaa etten ole ainut. Ja kiitos vinkistä, täytyy Tutustua ja kokeilla!! :) nyt ostin ruohonjuuresta testiin tuota hyaluronihappoa, kerron muutaman viikon päästä miten on toiminut! :)

   Poista
 3. Omana ongelmana ei ole niinkään epäpuhtaudet enää teiniaikojen jälkeen mutta se kuivuus. Käytän Lumenen Hellä puhdistusvoidetta joka kosteuttaa puhdistaessaan. Puhdistusvoiteen jälkeen laitan heleyttävän seerumin ja iho ei enää kiristä vaikka en rasvaisikaan.

  Muutenkin kuivan ja epäpuhtaan ihon puhdistuksessa kosteutus on kaiken a ja o. Suosittelen käyttämään puhdistusmaitoa tai -emulsiota, kevyttä kasvovettä (tai vedellä huuhtelu) ja rasvaa. Itse pääsin nuoruuden epäpuhtauksista tällä eroon. Ja puhdistusrutiini aamuin illoin. Valitettavasti en osaa neuvoa muita tuotteita paitsi suuri osa Lumenen tuotteista on vegaanisia ;). Ja Lähde-sarja on ihanan kosteuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilun yhdessä kohtaa puhdistusmaitoa sekä kasvovettä, enkä oikeastaan huomannut eroa :/ lumenen lähdettä on kehuttu kyllä, täytyy ehdottomasti kokeilla! Ellei ole kovin hajustettuja...? :) ja joo, kosteutus on kaiken a ja o, oikeastaan taitaa olla melkein sama millä kasvojani putsaan tai olen putsaamatta (kunhan meikit otan pois eikä puhdistusaine kuivata liikaa) kunta vaan jaksan ja osaan rasvailla ja kosteuttaa ihoa niin pysyy parhaiten epäpuhtaudet poissa!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.