tiistai 13. marraskuuta 2018

DIY joulukalenteri tyhjistä pastillipurkeista!


Meidän perhe on syönyt koko vuoden vain tiettyjä pastilleja, koska viime jouluna bongasin kivan idean. Tyhjistä pastillipurkeista saa pienellä vaivalla tehtyä hienon joulukalenterin lapsille!

Etiketit irti, pieni tiskaus ja koristelemaan!

Minä löysin Tigeristä kaikki purkkien koristelutarvikkeet; glitterteippiä ja numeroidut pyykkipojat! Kalenteri oli helppo ja nopea koota.

Sisälle piilotan kaikenlaista pientä kivaa; ponnareita, suklaata, tarroja ja rusinoita esimerkiksi.

Tähän mennessä - jos syötyjä pastilleja ei lasketa - kalenteri on maksanut 15 euroa. Puolet luukuista on vielä täyttämättä, joten uskon että hinta tulee olemaan siellä 20 euron paikkeilla. Ei kallis, jos miettii kaupan valmiita krääsä joulukalentereita.

Kalenterista voi tehdä myös aineettoman. Jos yllätyksinä olisi vaikka temppuohjeita, yhteistä tekemistä koko perheelle tai kuten lapsena meillä oli; pieni tarina jossa me itse seikkailimme.

Vain mielikuvitus on rajana!


4 kommenttia

 1. Kiva idea. Pitääpä laittaa jatkossa purkit talteen seuraavaa joulua varten. Samoja pastilleja täälläkin nimittäin syödään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! :) ja hei näistä on muuten osa jenkin pastillipurkkeja kun on aikuisille, unohdin ihan! Mutta siis ihan samanlaisia ovat purkit! :)

   Poista
 2. Pohdintaan aiheen ohi, mutta...
  Kauhea määrä muoviroskaa vuodessa! Miksei pastilleja myydä täyttöpakkauksiana myös, jolloin jokaisella rasialla olisi itsessään pidempi käyttöikä. Voisihan noita pastilleja (ja purkkaa) myydä myös irtokarkkipisteillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !! tiedätkö ihan samaa mietin kun näitä tiskasin!! Onneksi nykyään voi kierrättää muoviakin, tosin meidänkään lähellä ei pistettä vielä ole.

   Ja toi olisi aivan huikea idea, äkkiä johonkin irtsareiden valmistajiin yhteyttä! :)

   me ollaan tilattu sellaisia isompia eriä pastilleja, esimerkiksi viimeksi meillä oli xylimaxin pastillejja 500gramman pussi! Myös meille töihin päiväkotiin on tilattu isoja satseja joltain sivustolta aina, siinä ei ihan niin paljon synny roskaa ja kilohintakin on vähän huokeampi! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.