keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Ekologinen kotisiivous joka laittaa kotisi joulukuntoon! (+Alennuskoodi kotisiivoukseen!)Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Ekosi kanssa


Olen aina välillä miettinyt miten kotiäitiys tuntuu olevan pelkkää siivoamista. Murusia, sormenjälkiä ja pyykkäämistä. Viikko siivouksesta puhumattakaan. Sitäkään kun ei välttämättä ehdi yhden päivän aikana saamaan valmiiksi, koska jo pelkän arjen pyöritys kolmen lapsen kanssa vie tolkuttomasti aikaa. Joka päivä vähän jotakin, eli joka päivä jotain siivoamista to do listalla.

Nyt joku voi miettiä, että meitähän on kaksi aikuista tässä taloudessa. Onkin ja teemmekin paljon yhdessä. Mutta tiedättekömiten sydäntäni riipaisee jos isi vielä työpäivän päätteeksi tekee kotitöit sen sijaan, että viettäisi aikaa niiden tärkeiden pienten ihmisten kanssa jotka ovat ikävöineet ja odottaneet häntä koko päivän?

Puhtaus on puoli ruokaa ja sotku ahdistaa minua. Ei kaaos, ei lelukasat. Niitä minä siedän. Vaan lika, pöly, hiekanjyvät lattialla ja kalkkitahrat laatoissa saavat minut ahdistumaan. Siivouksen sijaan tekisin niin paljon mielummin jotain ihanaa lasteni kanssa. Ja onneksi edes joskus skipata siivouksen ja ulkoistaa sen muualle.

Esimerkiksi Ekosi siivousfirmalle.

Ekosi on yhden naisen kotisiivousyritys. Ekosi on siitä hieno yritys, että siellä arvostetaan ekologisuutta, luontoa, kestävää kehitystä, puhtautta ja onnellisia asiakkaita. Kaikki tämä hyvä siihen päälle, että minä sain astua raikkaaseen ja puhtaaseen kotiin. Minä sain viettää aikaani perheeni kanssa ja unohtaa siivouksen ja arjen edes hetkeksi. Minä nautin ja sain siitä hyvä mielen, koska on upeaa hyötyä itsekkäästi itse ja samalla tukea kotimaisia pienryttäjiä joiden arvomaailma kolahtaa omasi kanssa.Ekosi käyttää siivouksessa allergialiiton hyväksymiä, kasvispohjaisia, biohajoavia ja hajusteettomia pesuaineita. Ekosin tuotteissa suositaan kotimaisuutta ja käytetään mahdollisimman paljon kotimaassa tuotettuja tuotteita. Eikö kuulostakin hyvältä? Ekologisuus ja kotimaisuus kulkee käsi kädessä tässä hienossa yhden naisen firmassa!

Me elämme vain kerran. Lapset ovat vain kerran pieniä. Kliseisiä lauseita ehkä, mutta niin totta. Miksi tuhlata aikaa johonkin josta et tykkää? En tietenkään sano, että voisimme tai aiomme ulkoistaa koko siivouksen. Mutta edes sen kerran kuussa on ihana nauttia perheajasta ja antaa jonkun muun kiillottaa meidän koti. Me hoidamme arjen, joku muu kunnon jynssäyksen.

Se fiilis oli niin mahtava, kun sai tulla puhtaaseen ja raikkaaseen kotiin tekemättä itse mitään. Ihan parasta. Joskus äitikin kaipaa vähän hemmottelua ja tämä oli minulle todellakin sitä!

Meidän 121 neliön kokoisen asuntomme siivouksen hintalappu on yleensä 200 euron molemmilla puolin, riippuu hieman asunnosta. Meidän koti esimerkiksi on yhdessä tasossa ja avara, siksi siivoukseen meni aikaa n. 4 tuntia ja hinnaksi olisi tullut 144 euroa. Tuntihinta on 36€/ tunti. Summa voi tuntua hurjalta, mutta oletteko kuulleet kotitalousvähennyksistä? Siivous on vähennyskelpoista ja näin ollen summasta tippuu puolet pois. Lisää hinnoittelusta löydät täältä.
Ja minäpä kerron teille oman salaisen markkinointistragediani jonka esitin tuolle perheen toiselle osapuolelle: palkkaamalla siivoojan tavallaan säästäisimme joka kuukausi tulevien joulujen joululahjarahakassaan veronspalautuksien muodossa, hah.

Aika perheen kanssa on rahaa mutta niin on ihan oikea rahakin. Kannattaa oikeasti siis tutustua kotitalousvähennyksiin ja miettiä, pitäisikö sitä hemmotella itseään ja perhettään palkkaamalla siivooja? Edes joskus?

Ei tunnu enää yhtään niin hullulta ajatukselta nauttia enemmän elämästä ja niistä tärkeistä asioista eihän?

Vaikka olen tunnettu piheydestäni, niin on asioita joita rahassa ei voi mitata. Vaikka säästäminen on intohimoni, on asioita joita minä olen valmis maksamaan. Yksi niistä on se, että joku muu tulee meille ja siivoaa kotimme. Vaikka nyt kotiäitinä ollessani en saa tätä mahdollisuutta niin usein kuin haluaisin, niin olen luvannut itselleni hyödyntää tämän mahdollisuuden niin usein kuin voin.

Sitten kun olen töissä se on se mahdollista eri tavalla ja vielä tärkeämpääkin mielestäni. Kun on koko viikko oltu paljon erossa, niin miksi haluaisin käyttää aikani siivoukseen yhdessä olon sijaan?

Siivouksesta luistaminen ei ole laiskuutta vaan oman aikansa priorisointia. Mistä asioista sinä nautit? Joskus on hyvä armahtaa hieman itseään ja nauttia enemmän siitä elämästä.

Pian on joulu. Juhla joka on perhekeskeisin kaikista kalenterivuoden juhlista. Anna itsellesi ja perheellesi joululahjaksi rennompi joulu jonka valmisteluun ei tänä vuonna kuulu stressi siivouksesta. Mene perheesi kanssa elokuviin tai kuuntelemaan kauneimpia joululauluja. Sillä aikaa, kun sinä nautit perheestäsi hoitaa Ekosi kotisi joulukuntoon.

Ekosi haluaa nyt tarjota teille tutustumistarjouksena ensimmäisen siivouksen -15 % ! Kun tilaat siivouksen itsellesi, mainitse blogini niin saat alennuksen!

Käykää myös tykkäämässä Ekosin Facebookista !Oletteko te käyttäneet kotisiivousta?

6 kommenttia

 1. Hahaa, loistava tuo miehelle myyntikikka! Otan sen kyllä testiin meilläkin!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus Laura, ja upea koti <3

  VastaaPoista
 3. Ikkunanpesun olemme kerran tilanneet ulkopuoliselta, mutta jälki oli niin huonoa, ettei mies halunnut tilata enää toista kertaa. Ilmeisesti siivousfirmoissa on töissä paljon opiskelijoita ym. eivätkö kaikki ole välttämättä mitään siivousalan ammattilaisia siinä mielessä, että jälki vastaisi edes omaa siivousjälkeä.

  Mutta robotti-imuri helpottaa arkea, niiden hinnat ovat tulleet alas ja ihan hyvä saa jo alle 400 euron. Helppo laittaa töihin vaikka siksi aikaa kun itse käy kaupassa. Lelut joutuu toki lattialta keräämään, mutta senkin voi tehdä 1 huone kerrallaan ja imuri töihin oven taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen haaveillut tuosta robotti-imurista mutta vielä ei ainakaan ole ostettu! :) ja olen kuullut ihan samaa isoista firmoista, siksikin kannattaa kokeilla pienempiä jossa siivooja on sitten aina sama ja tietää jäljen pysyvän samana jos on tyytyväinen! :)

   Poista
 4. Kotisiivous olisikin ihana näin kiireisen arjen keskellä. Täytyy hieman myös katsella vaihtoehtoja, mitä täällä meillä päin on tarjolla. Aiemmin ei ole tullut kotisiivousta hankittua. Nyt kuitenkin kun loppuvuosi on melko hektinen, voisi olla mukava saada se ennen joulua. https://kodinsiivouspalvelutannemaarit.fi/siivouspalvelut/

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.