lauantai 15. joulukuuta 2018

Äidin vastustuskyky ihan nollissa. Mitä tehdä?Ja taas. Taas me ollaan kipeitä. Eihän siitä montaa viikkoa ole - ehkä neljä ? - kun koko perheemme sairasti vatsataudin. Nyt ei onneksi oksenneta mutta 3/5 ovat nuhakuumeessa, mukaanlukien minä. Minä, jolle ei ikinä nouse kuume vaikka miten olisi kipeä. Allekirjoittanut ei myöskään ikinä saa vatsatautia, mutta kappas. Se olinkin minä joka koko jutun viimeksi aloitti. Mitä minun vastuskyvylleni on tapahtunut?

Lapsena minä olin se joka ei koskaan ollut kipeä. Ja itse asiassa en muista, että nuorena aikuisena olisin mitenkään ihmeen paljon sairastellut. Pientä nuhaa päiväkodin työntekijänä ei voi välttää, mutta olen kuitenkin aina aajatellut et vastustuskykyni on hyvä. Kunnes minusta tuli äiti.

Onko syynä väsymys? Olen viimeisen vuoden nukuttunut joka yö enemmän tai vähemmän huonosti ja univelkahan laskee vastustuskykyä.

Vai syytänkö kotiäitiyttä? Olemme niin paljon keskenämme vailla päiväkotien ja harrastusten bakteerivyöryjä. Tytöt aloittivat syksyllä kerhon ja koko syksyn olemmekin paljon sairastelleet. Uskaltaako toivoa, että ensi syksy päiväkodin alkaessa tämä on vähän auttanut rakentamaan vastustuskykyä sitä varten?

Omaan myös kiukuttelevan vatsan. Suolistosta se kaikki lähtee, joten voiko vastustuskykyni olla huono huonon vatsan takia? Minulla on ollut todella hyvä syksy vatsan kanssa, mutta vaan silti olen ollut kipeänä. Joku joskus sanoi, että flunssat väheni kun jätti maidon ja viljat pois. Onko tästä jollain kokemusta?

Vai onko minun vain hyväksyttävä se, että kolmen lapsen äitinä elämä on syksystä kevääseen pelkkää räkää. Aina jonkun nenä vuotaa ja yskittää.

Houston, meillä on taas ongelma. Kertokaa minulle mitä minä napsin jotta vastustuakykyni paranee? Perusruokavalioni on terveellinen, kasviksiä ja hedelmiä kuluu. Liikun ja purkista syön tällä hetkellä deet ja sinkit. Nyt aloitin myös monivitamiinin, jos edes vähän auttaisi.

Kertokaa taikanne. Netti tuntuu olevan niin täynnä erilaisia suosituksia ja jälleenmyyjiä joiden tuotteet parantavat jotakuinkin kaiken. Minä haluan kuulla teidän kokemuksia mistä olette saaneet apua! Vai auttaako vain aika ja räkäaltistus?

Kuvituskuvana kuva meidän uudesta hyllystä ja vanha otos kesältä, koska koko viikko on mennyt väsymyssumussa ja kamera pölyttyy pöydällä. Eilen minulle pamahti 38,5 asteen kuume joka onneksi buranalla pysyy nyt aisoissa. Koska tietenkin miehellä on juuri tänä viikonloppuna töitä.

Isomman tyttömme ihana kummitäti tarjoutui viemään osan lapsista ulos jotta saamme perheen toisen kuumepotilaan kanssa levättyä. Ihanaa, kun on tukiverkostoa vaikka kieltäydyinkin. Sen verran räkäsiä ollaan kaikki, että taidetaan jatkaa Netflix ja löhöily linjalla.


6 kommenttia

 1. Univaje valitettavasti laskee vastustuskykyä tehokkaasti. Ja siihen ei auta kuin vähän kerrallaan saada univajetta selätettyä.

  Mihinkään ihme poppakonsteihin ja marjakapseleihin en nyt turvautuisi, niissä kärsii vain kukkaro, mutta terveys ei lisäänny.

  Sen sijaan koittaisin pala kerrallaan nukkua enemmän ja stressata vähemmän. Syödä ihan nornaalin terveellisesti ja juoda tarpeeksi. Liikuttua tulee varmasti lasten kanssa tarpeeksi ja rääkkilikunta taas ei edistä terveyttä.
  D-vitamiini ja sinkki on hyvästä, siihen ehkä lisäksi tosiaan monivitamiini (ja ehkä maitohapot).

  Toivottavasti kevään tullen taas kaikki tervehtyy, valitettavasti sairastelukierre on inhottava ja kroppa koko ajan puolikuntoinen.

  Toki voit kokeilla viljan ja maidon poisjättämistä, mutta ei se kuitenkaan ole mikään parannuskeino. Jos se helpottaa omaa oloa, niin miksei, mutta stressiä siitä ei kannata ottaa.

  Toivottavasti uusi vuosi tuo terveyttä taloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon viisaista sanoista ja hyvistä vinkeistä!<3 toivotaan että kevään tullen tämä helpottaa, sekä sairastelu että yövalvomiset!

   Poista
 2. Mulla on 2 ja 3 vuotiaat lapset. Viime syksyn, talven ja kevään aikana sairastin 4 kertaa kuumeisen flunssan, joista 2 johti keuhkoputkentulehdukseen ja 1 keuhkokuumeeseen, 2 pelkkää kuumetta ja 4(!!) kuumeista vatsatautia eri variaatioilla. Pienet lapsemme sairastivat näistä ehkä yhteensä neljä. Omien hautajaisten suunnittelu oli melko pitkällä, kunnes viimeisen vatsataudin jälkeen taudit loppuivat😅 Sen jälkeen en ole ollut kertaakaan kipeä, enkä muista milloin ennen noita. Ehkä ala-asteella 😁 söin vaan laajakirjoisia maitohappobakteereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apuaa!!!!! mä suunnittelin hautajaisia jo näiden kahden jälkeen... :D

   Poista
 3. Suoliston kannalta apua voi olla vahvassa maitohappobakteerissa (esim. Bioteekin Probiootti comp) ja boulardiissa. Näitä molempia pitkä kuuri, eli ainakin muutama kuukausi päivittäin. Lisäksi raudan saannista kannattaa huolehtia. Temppuilevan suoliston vuoksi se ei välttämättä imeydy kunnolla, vaikka söisikin monipuolisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maitohapot on siitä vähän kinkkisiä, että en ole löytänyt vielä vatsalleni sopivia. Maitohapot vetää koko vatsan aivan liisteriksi ja muutaman päivän jälkeen vatsa kipuilee. Täytyy kyllä kokeilla tuota boulardiiaa, josko se sopeisi! :) kiitos vinkistä! rauta-arvot täytyykin mennä mittauttamaan, uskon että osa väsymyksestä menisi sen piikkiin. Erityisesti ferritiini meitityttää!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.