sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Entä jos masistelun sijaan yrittäisin nauttia tästä pimeydestä?
Olimme tänään lyhtyhartaudessa perheeni, äitini ja siskoni kanssa. Hartaus oli todella tunnelmallinen; ympäröivä pimeys, erilaiset lyhdyt sekä lamput ja taustalla kuohuva Nautelankoski. Hartauden lohduttavin hetki oli ehkä papin sanat; enää muutama viikko pimeyttä ja sitten alkaa taas pikkuhiljaa päivä pitenemään. Sanat lohdutti, koska tämä pimeys tuntuu välillä todella murskaavalta. 

Marraskuussa pimeys oli murskaava. Nyt pikkuhiljaa huomaan sen helpottavan, vaikka valaiseva lumipeite sulikin jo pois. Pikkuhiljaa kuitenkin kotona ja ympärillä valmistaudutaan jouluun. Jouluvaloja, kynttilöitä ja sitä taianomaista odotusta. Päätin, että vaikka valkeaa ja valoisaa joulua ei välttämättä tänäkään vuonna ole luvassa, niin yritän parhaani mukaan nauttia myös tästä synkästä vuodenajasta. Ja eihän sitä käy kieltäminen, että onhan tämä nyt tunnelmallista.Tässä koneella istuessani minun valonani toimii kynttilöiden liekit sekä kynttelikkö. Mukissa höyryää tulikuuma glögi ja vieressä tuoksuu Ikeasta eurolla ostamani - kovakouraisen vauvan tuunaama - vähän vinksahtanut hyasintti. Joulu todellakin on tulossa! 

Rakastan luonnonvaloa ja valoisuus on ehdottomasti yksi vaalean ja suuri ikkunaisen kotimme parhaista ominaisuuksista. Tässä vuodenajassa vain päivät tuntuvat olevan toinen toistaan harmaampia. Edes päivisin ei aina meinaa pärjätä ilman lamppuja. Toisaalta kynttilöiden ja jouluvalojen avulla saa kodista aika tunnelmallisen juuri tämän vuodenajan aikana.

Ehkä koitan keskittyä siis polttamaan kynttilöitä ja jouluvaloja. Ehkä koitan keskittyä enemmän niihin ihaniin villasukkiin kuin jääkylmiin varpaisiin. Jos koitan nauttia parhaani mukaan tästä hämärästä tunnelmasta, ehkä se kevät tulee nopeammin? 

Ja joulukuussa nauttiminen oikeasti on aika helppoa. Joulun odottamisessa on sitä jotain taikaa, ettei pimeys tunnu yhtään niin pahalta. Silti toivon sormet ja varpaat ristissä, että joulusta tulisi valkoinen. Lumi tuo heti valoisuutta ja hei, eihän nyt valkoista joulua voita mikään. 

Ostin torstaina itselleni uuden kahvikupin joka sanoo; Rakastu arkeen. Nauti Hetkestä. Se sopii hyvin tähänkin kohtaan.

Nyt glögiä, piparia ja aurajuustoa. Sitten saunaan ja lämpimän untuvapeiton alle unille. Pimeydelle ja kylmyydelle turpaan ja kovaa! 

Ja onneksi huomenna kun lähden töihin saan mennä miehen autolla. Siinä on meinaan webasto...


Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.