maanantai 21. tammikuuta 2019

Kotitöihin lisää mielekkyyttä: parhaat podcastit!

Maanantai. Uusi viikko on hyvä aloittaa kahden tunnin yöunilla. Meillä maanantai on usein kotipäivä, koska viikonloput menee kyläilessä tai muuten kuin ihan vain kotona hengaillen. Uusi viikko alkaa usein siivouksella joka ei ole oma lempparini. Yritän kuitenkin tehdä pakkopullasta mahdollisimman mielekästä ja olenkin ottanut avuksi podcastit! Niiden kanssa kotityöt ei maistu ihan niin puulta.

Yksi nappi korvaan - jotta toisella korvalla kuulee vielä kuka löi ja ketä - ja töihin! Podcastit on myös siitä hyviä, että niissä ei ole mitään katseltavaa ja näin ollen viihde luonnistuu helposti.

Päätinkin listata teille omat lempparini ja ehdottomasti toivon teidän vinkkaavan omia lemppareitanne!

Mamma rimpuilee blogin kirjoittaja Laura Satamon Mamma rimpuilee podcast on loistavaa viihdettä vanhemmille, mutta myös muille. Jaksot ovat mahtavaa vertaistukea meille kaikille.
Kuunneltavissa suplasta.

Valeäidin nauhoitukset oli taas ensimmäinen podcast ikinä jota kuuntelin. Tämäkin podcast käsittelee paljon vanhemmuutta ja antaa vertaistukea arkeen.
Kuunneltavissa täältä.

Jäljillä on rikospodcast joka käsittelee erilaisia murha- ja katoamistapauksia. Osa ratkaistuja, osa ei. Jaksoissa saa spekuloida, pohtia ja käyttää mielikuvitusta. Kannattaa kuunnella ainakin suomalaisista rikoksista kertovat jaksot! Mielenkiintoisia todellakin! Minä löysin podcastit vasta muutama viikko sitten ja olen aivan koukussa.
Kuunneltavissa esimerkiksi spotifyssä.

Uusin tuttavuuteni on Kasvukipuja podcast. Tämä itseasiassa on kaikille uusi tuttavuus, koska podcastin ensimmäinen jakso julkaistiin tänään. Olen seurannut podcastin tekijöitä somessa jo vuosia, joten odotan todella innolla mitä tämä podcast tuo tullessaan. Uskon, että tästä sarjasta saa irti paljon myös lapsettoman, vaikka luvattiin myös ruuhkavuosia käsitteleviä juttuja. Minulle ei kuitenkaan jäänyt fiilistä, että kyse olisi pelkästään perhegenrestä, vaikka sarjan takana kaksi siitä alueesta minulle tutuksi tullutta häärääkin! Vaan podcastissa varmasti on samaistuttavaa oli sitten lapsia tai ei.
Kuunneltavissa suplasta.

Kertokaahan teidän lemppareita pienen kuvauksen kera josko löytäisin vielä uusia lemppareita! Tänäänkin pyykit tuli viikattua kuin itsestään, kun korvassa spekuloitiin samalla muutamaa murhaa.


16 kommenttia

 1. Kaverin puolesta kyselen on taas sarja kuunneltavaski silloin, kun kaipaa vähän aikuisten huumoria kuunneltavaksi.

  VastaaPoista
 2. Kaverin puolesta kyselen yle areenalta, hulvattoman hauska 😁

  VastaaPoista
 3. KIITOS vinkistä! 🙏🏻 Podcastit uus juttu, en oo ennen tajunnut että niitä on spotifyssa! Nyt lähtee kyll niin toi rikosjuttu kuunteluun. Mun oma siivouspäivän pelastus on bookbeat. Vaati jonkun aikaa totuttelua, en alkuun ymmärtänyt, miten niitä tulee kuunnella. Siis, koitin alkuun kuunnella niitä kuten lukisin kirjaa, eli siis tekemättä mitään muuta. Mutta siinä lähti vain ajatus harhailemaan. Nykyään oikeen hingun pyykkivuoren/imurin kimppuun tai lenkkipolulle. 😄 Olen myös todennut englannin kieliset äänikirjat enemmän mun jutuksi, tällä hetkellä menossa Michelle Obaman Becoming. Yllättävän mielenkiintoinen, etenkin kun hän lukee itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) olen kuullut paljon kehuja tuota michellen kirjasta, täytyy kyllä tutustua! :) saisi kielikylvyn siinä samassa :p äänikirjoihin en ole vielä tutustunutkaan! Paitsi lapsena..:D

   Poista
 4. Meidän tuoreehko podcast Ruuhkavuodatus vaikuttais istuvan hyvin näiden joukkoon, löytyy soundcloudista, spotifysta ja itunesista. Ollaan kaks pienten poikien äitiä, jotka viettää jokseenkin hektistä elämää perheen, parisuhteen, työn ja oman elämän keskellä. Podcastissa pureudutaan ruuhkavuosien haasteisiin ja niiden taklaamiseen mutta myös yleismaailmallisempiin aiheisiin. Viimeks puhuttiin parisuhteesta ja ens maanantaina on luvassa keho-jakso.

  VastaaPoista
 5. Perho ja Pääskysaari.
  Suosikkini 👍🏻
  Ajatuksia herättävää keskustelua päivän aiheesta tunnin mittaisena pakettina.

  VastaaPoista
 6. Haluan suositella podcastia Auta Antti!
  Erittäin hyvä podcats jossa Antti Holma vastaa kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Todella hauska ja Antilla on loistava ääni. Parasta on kun Antti hörppii kahvia ja kertoo oman elämänsä kommelluksista. Saa myös vinkkejä omaan elämään.

  VastaaPoista
 7. Kotiäiti boksi ulkopuolelta seuraavat on hyviä Afterwork, Nonsense, Ysistä viiteen ja äiti podi Metta & Hanna. Perho ja pääskysaari on ihana, toivottavasti pian saadaan uusi jakso. Noi sinun mainitsemat podit on kaikki kuunneltu toivottavasti tulee jatkoa vaikka mielellään kuuntelen noita ei perhe elämään liittyviä podeja. T. Eevi (mun kökkö puhelin ei anna kommentoida tilillä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, monta sellaista ei tuttua sun listassa!! :) parasta just on alottaa ihan uusi podcast niin ei joudu odottamaan hetkeen uusia jaksoja :p

   Poista
 8. Ps. Unelmaduunarit oli myös hyvä mutta niilläkään ei ole tullut uusia pitkään aikaa (eevi

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.