keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Vuoden 2018 blogitulot!

Lupailin tuossa taannoin postausta vuoden 2018 blogituloistani jahka vuosi olisi taputeltu loppuun. Yhtä palkkaa lukuunottamatta  viime vuoden tienestit on tarkasti tiedossa, joten nyt on aika kertoa teille mitä minä blogin sekä somen kautta tienaan. Yleensä siis myyn yhteistyönä blogi+sosiaalinen media paketin, joten pelkästään blogituloista nämä tulot eivät tavallaan koostu. Blogi kuitenkin on se kanava joka eniten työllistää ja jolla eniten tienaan. Euroakaan en ole vuonna 2018 tienannut pelkän sosiaalisen median avulla, vaan yhteistyö on aina sisältänyt ensisijaisesti blogipostauksen tai pari.

Ennen kuin kerron teille summan, mieti arviosi mitä minä olisin voinut tienata? Usein ajatellaan nimittäin, että tällä hommalla lyödään helposti rahoiksi. Ei todellakaan.

Alustetaan sen verran, että olen blogannut jo vuosia. Nyt on menossa kuudes vuosi. Blogini ei ole suuri eikä pieni, mutta viikossa tavoitan helposti tuhansia ihmisiä. Tähän kun vielä lisätään sosiaalisen median näkyvyys, niin kyllähän siellä ruudun toisella puolella ihan kivasti on jo ihmisiä. 

Vuodesta 2018 bloggasin elokuuhun asti Kaksplussan portaalissa ja sen jälkeen olen blogannut Lifien yhteisössä. Sekä Kaksplussan että Lifien kautta olen tehnyt yhteistöitä, mutta myös solminut omia sopimuksia. Sopimusten takia en tarkkoja kuukausikohtaisia summia voi kertoa, mutta koko vuoden tulot voin paljastaa.

Vuonna 2018 ne olivat 4191 euroa. 

Yllätyitkö?

Koska en pidä blogiani esimerkiksi minkään lehtitalon alla enää, koostuu tuloni vain ja ainoastaan erikseen tekemistäni yhteistöistä tällä hetkellä. Suurin osa teksteistäni on siis kirjoitettu vailla palkkaa, "vain omaksi iloksi". Toki eihän kukaan jaksaisi lukea jos pelkästään kirjoittaisin yhteistyöjuttuja eihän? Mutta ei myöskään kukaan jaksaisi tehdä tätä hommaa, ellei sydän olisi mukana. 

Vuonna 2018 kirjoitin 258 tekstiä. Jos ansaitsemani rahat jaettaisiin tasan jokaisen tekstin kesken, tulisi yhden tekstin hinnaksi vähän reilu 16 euroa. Tästä miinustamme vielä verot sekä joskus käyttämäni laskutuspalvelun palvelumaksun. Pieni maksu jopa tunteja vievästä työstä. Mutta silti tätä teen, koska rakastan tätä. Enkä minä rahan takia tätä tee, vaikka jokainen euro on kotiin päin ja olen ylpeä jokaisesta eurosta jonka tätä kautta saan. Ja onhan tuo reilu 4 tonnin summa ihan mahtava lisä kotiäidille!

Ainiin, ja saadaanhan me bloggaajat tunnetusti sitä ilmaista krääsää tuutin täydeltä! Ei, en kyllä saa. Vuonna 2018 olen blogin kautta saanut "ilmaista krääsää" muutaman voide&vitamiinipurkin pr näytteiden verran. Muuten aina siitä tavarasta on sovittu työ, joko rahalla tai ilman. On suuri säästö saada esimerkiksi rattaat ilman, että maksan niistä puhdasta rahaa yhtään. Mutta se säästö vaatii tuntien koneella istumisen ja ihan oikeaa duunia, jotta saan tuotteen "maksettua".

Minulle bloggaaminen on elämäntapa, niin rakas harrastus. Jokainen sentti on kotiin päin, jokainen tehty yhteistyö on plussaa kukkarolle. Parasta tässä hommassa on se, että voin tehdä tätä kotona. Vaikka kieltämättä joskus kolmen lapsen kanssa meinaa tunnit vuorokaudessa loppua kesken. Silti tässä on sitä jotain, joka aina vaan antaa intoa ja ideoita tuottaa sisältöä. 

Millainen on blogivuosi 2019? En osaa yhtään sanoa. Se tässä hommassa on parasta, kun ei yhtään tiedä mitä vuosi tuo tullessaan. 

On myös yksi iso kysymysmerkki vuoden 2019 sisällä: Mitä käy blogille ja somehommille, kun syyskuussa palaan takaisin työelämään?


10 kommenttia

 1. Yllätyin, ajattelin että joku 1000-1500€ varmaankin, mutta ens siis tehnyt taustatyötä että montako postausta ymym vaan ihan vaan ajattelin että ehkä sellainen olisi summa. Mutta juuri tuo kun jaetaan postausten kesken on ihan olematon summa, mutta kuten juuri sanoit, kotiäidille hyvä lisä😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, todellakin hyvä lisä!! :) raha on aina rahaa ja varsinkin noin kotiäitinä on oppinut arvostamaan jopa niitä pieniä virtoja! :)

   Poista
 2. Yllätyin. Veikkasin alle 500€.

  VastaaPoista
 3. Yllätyin, ajattelin ehkä reilu 500e kk kun postailet niin usein ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! Hyvö arvaus! :) ja varmasti aivan mahdollinen tienesti jos tekisin enemmän kaupallisia juttuja! :)

   Poista
 4. Minä luulin että tulis noin 6000€/vuosi tai vähän enemmän, koska kirjoitat paljon!

  VastaaPoista
 5. Olisin veikannut vähän enemmän koska kirjotat niin paljon. Kyllähän tuolla parit vuokrat maksaa, eli kiva bonus kuitenkin. Silti, minusta voisi olla enemmänkin kun sinulla on niin hyvä blogi. Selvästi on sydän mukana hommassa! 🙂 Halusin vielä sanoa että tykkään blogistasi paljon kun se on niin aito ja elämänmakuinen. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ihanista kehuista ja aivan mahtavaa että tykkäät mun blogista! :)<3 ja on kyllä mahtava bonus minunkin mieledtäni jo tämä summa!! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.