maanantai 11. helmikuuta 2019

Ei herkuton helmikuu, mutta herkuttomampi.Maanantai on ehdottomasti kauppapäivistä paras. Viikonloppuna tulee yleensä enemmän tai vähemmän herkuteltua, joten maanantaina voi aloittaa uuden viikon taas vähän terveellisemmällä ajatuksella. Itse ainakin huomaan, että maanantaina oikein kaipaa taas sitä vähän puhtaampaa ja parempaa ruokaa.

Mulle ruoka on rakkaus. Tykkään kokata - paitsi arkena jos on kiire - ja rakastan kaiken uuden kokeilua. Välillä kuitenkin äitiys ja kiireinen arki polkee tätä intoa jalkoihinsa ja liian helposti terveellisyydestä lähtee lipsumaan. Varsinkin nyt lähiaikoina tuntuu olevan pallo hukassa ja herkut kourassa vähän liiankin usein.

Nyt pitäisi taas pistää vähän tulemaan ja parantaa omaa syömistä. Perusruokavalio minulla on terveellinen, mutta illat ovat se kompastuskivi. Kun lapset on saatu nukkumaan, eksyy helposti herkut sohvalle. Ennen herkuttelin vain viikonloppuisin, nyt tuntuu että herkuttelu on päivittäistä. Kun se päivän oma hetki illalla sohvannurkassa herkkujen kera on vaan niin ihana...

Ja aiheuttaa nuutunutta oloa. Ilmavaivoja ja vatsan kuplintaa. Mutta opitusta tavasta on silti niin vaikea päästä eroon.

Minulle herkuttomuus on nimenomaan sitä hyvinvointia. Vaaka tuskin liikahtaa suuntaan taikka toiseen, koska herkuilla yleensä korvaan iltapalan. Mutta toivon, että saan vatsani taas parempaan kuntoon ja yöunia levollisemmaksi. Mitä nyt tissilapsen kanssa nyt voi parhaimmillaan toivoa...

Eikä omaa hetkeä hyvän ruoan ja sarjan parissa iltaisin tarvitse unohtaa. Se parempi napostelu vaatii vain vähän enemmän vaivaa kuin sipsipussin tai suklaalevyn avaaminen.

Nyt tavoitteena on olla arkisin herkuton kotona. Kylässä saa herkutella ja poikkeuksia saa pitää. Mutta kun saisi nyt taas niin, että ne herkut olisivat poikkeus eikä sääntö. Olen ihan menettänyt otteeni tämän väsymyksen ja kiireisen arjen keskellä. Mikä on hassua, koska ruokavaliolla on todella suuri merkitys jaksamiseen ja hyvinvointiin erityisesti näin vatsavaivaisena.

Ei herkuton helmikuu, mutta herkuttomampi! Eikä vaan helmikuu, vaan tavoite olisi is
kuisuus. Pienin askelin, koska yleensä ne on niitä pysyviä muutoksia.

Tänään mun iltalautaselta löytyy suklaan sijaan hedelmiä ja vihanneksia. Tai ehkä hyvä smoothie ja salaatti. Herkullista, mutta vaatii vähän enemmän vaivaa sekä itsekuria.


3 kommenttia

  1. Mulla on ihan sama! Ja eilen kirjoittelin samasta aiheesta Kolmen Keiton blogiini :) tsemppiä herkuttomaan arkeen!

    VastaaPoista
  2. Mä niin tiedän ton miten ihana on mennä jonnekkin sohvan nurkkaan rauhassa herkuttelemaan. Itse laitoin ruokavalion juuri uusiksi jotta saisi karistettua pois raskausaikana kertyneet "vaatimattomat" 20kg ja jotta muutenkin yleisesti hyvinvointi olisi paremmalla tolalla. Näistä 17kg on jo karistettu, 3kg siis enää jäljellä. Ja on siihen vähän herkutteluakin mahtunut. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.