keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Kevät tulee eikä äiti (välikausi) ole todellakaan valmis!


Tulispa jo kevät, pohtii taapero. Pääsisi taas liikkumaan...

Melkein jo haastan nenässäni sen mädäntyneen maan tuoksun! Kahden päivän sateen ja plussan jälkeen alkavat taas pikkuhiljaa ne syvällekin haudatut koirankakat ilmestyä näkyville. Kevät on pian täällä! Ja äiti ei ole valmis.

Tai äiti toki olisi valmis kaiken sen talvipukemisen ja toppavaatteiden kanssa tappelemisen jälkeen. Voi että, miten odotankin sitä aikaa kun vaan voi laittaa lapset ulos sisävaatteilla. Sitä ennen kuitenkin on edessä se maaginen välikausi.

Pakko myöntää, että ennen äitiyttä koko sana välikausi oli minulle aivan vieras. Ennen oli vain tuulitakit, kevättakit ja sadetakit. Sitten tuli lapset ja välikausi.
Ongelma on joka kevät ja joka syksy. Onko kuravaatteet vielä sopivat? Kumisaappaat? Haalarit? Takit? Mitä kannattaa ostaa ja mitä se lapsi oikeasti tarvitsee? Mikä on käytännöllinen ja mielellään myös mahdollisimman kestävä? Kestävä siihen asti siis, kunnes osuu asfaltti tai sorainen pyörätie polven alle ja siinä meni ne hunajaa maksavat vesipilarit...

Tämän kevään vermeistä meidän perheessä puuttuu yhdet kumisaappaat, yhdet vedenpitävät kengät - oikeastaan kahdet heti kun taapero suvaitsee lähteä kävelemään tässä varmaan ennen kesää.. -sekä kahdet ulkohousut. Yhden tarvittavan takin sekä taaperon haalarin bongasin kirppikseltä viime viikolla kympin yhteishintaan!
Meillä kaapeissa on aika paljon lasten ulkovaatteita ja ne toden teolla kaipaisivat konmaritusta. Kyllä te tiedätte sen fiiliksen, kun vaatekaapin oven aukaisee ja siellä ei ole mitään päälle pantavaa? Lasten ulkovaatekaappiin iske tämä fiilis joka ikinen kevät ja syksy.

Eikä se ole edes fiilis, vaan ihan totista totta. Lapset kasvavat kuin rikkaruohot ja puolessa vuodessa ainakin kymmenen vuotta.

Kevät kiva, kun kohta olet täällä. Välikausi, "kiva", kun kohta olet täällä.

Ja lyön pääni pantiksi, että kun se välikausi on oikeasti täällä niin minä olen edelleen tässä samassa pisteessä ilman niitä ulkohousuja ja saappaita. Vaikka ajattelee kerrankin olevansa ajoissa niin aina on myöhässä ja havahtuu asiaan sitten, kun ne kamppeet pitäisi jo olla siinä.7 kommenttia

 1. Aika liuta välikausihousuja löytyy nettikirppareilta just nyt (esim. Emmy, Rekki ym.), alessakin näytti olevan ainakin Elloksella ja Jesper&Jonatanilla :)

  VastaaPoista
 2. Paras välikausivaate ikinä löytyy säännöllisesti Lidlistä. Misyäpä muualtakaan 😉
  Sadevaatteet, joissa on fleecevuori, ovat parasta, mitä Lidlistä vuosittain voi ostaa. Silloin ei tarvitse miettiä isänkään, onko keinulauta ulkona märkä tai hiekkalaatikon hiekka kosteaa. Mitään erillisiä välivaatteita ei alle tarvita, eikä sadekuuro kaada maailmaa.
  Muisltakin merkeiltä toni löytyy varmasti, mutta Lidlissä nuo ovat olleet ihan naurettavan halpoja settejä.
  Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tytöillä itsasiassa on tällaiset, tosin ei lidlistä mutta kuitenkin.on kyllä ihan huiput! Täytyykin katsella Lidlin valikoimaa sillä silmällä seuraavia kokoja varten! :)

   Poista
 3. Eikö teillä kierrä pihakamppeet suoraan nuoremille?
  Siis esikoiselle uutta ja seuraavalle häneltä pieneksi jäänyt jne.
  Meillä kiertää ja suhteessa vähän tarvii hankkia, koska säästän isommilta.

  Edullisista seteistä oon suosinut H&M kuorihousut+ softshelltakki yhdistelmää. Takit on siistejä ja hinta-laatu kohdallaan! Varsinkin kun ostan vielä alennuksesta.
  Kuorihousut kestävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut esikoisella noita H&M:n kuorihousuja ja ne on olleet kyllä hintaansa nähden tosi hyvät!

   Poista
  2. Joo tarkoituksena kierrättää, mutta nyt on huonolla tuurilla ja kovalla köytöllä menneet muutamat suoraan roskiin! :/ ja pienimmät myytiin pois kun ei kolmatta pitänyt tulla.. :D kiitos, täytyykin katsella noita HM housuja! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.